Arhiva

Kreću novi vrijedni projekti u Zračnoj luci Osijek

    Objavljeno 11.11.2015
    OsijekNews redakcija

    Potpisivanjem ugovora, od danas u Osijeku započinje veliki projekt izgradnje Zrakoplovnog servisnog centra Osijek u kome će se servisirati civilni, ali i vojni zrakoplovi. Riječ je o privatnoj investiciji zagrebačke tvrtke ZPZ vrijedne 22 milijuna kuna.

    Ugovor o izgradnji aviohangara, odnosno Zrakoplovnog servisnog centra Osijek u kojemu će se najprije servisirati zrakoplovi tipa ATR, Embraer i DASH Bombardier, a kasnije i veći, potpisali su danas Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek i Boris Smrečki, direktor tvrtke Zagrebački prometni zavod (ZPZ).

    Prema riječima Borisa Smrečkog, nakon prve faze izgradnje temeljnog aviohangara veličine približno 1.200 četvornih metara i vrijednog 22 milijuna kuna, u drugoj fazi planiraju izgradnju hangara i servisiranje velikih zrakoplova tipa Boeinga 747. Za tu namjenu već je kupljeno određeno zemljište, no još je potrebno riješiti ‘papirologiju’, odnosno problematiku vezanu uz urbanizam.

    Pri tome valja naglasiti, kako će budući Zrakoplovno servisni centar Osijek, pored civilnih zrakoplova, obavljati i servis vojnih zrakoplova različitih tipova.

    – Navedenom investicijom u servisni centar planiramo zaposliti od pedeset do osamdeset djelatnika u prvoj fazi s povećanjem na stotinjak i više djelatnika u sljedećim fazama. Uspostavom centra za održavanje zrakoplova došlo bi i do razvoja popratnih aktivnosti poput radionica za popravak i servisisranje dijelova kao i za razvoj specijalističkih usluga, primjerice NDT ispitivanje, odnosno ispitivanje metodama bez razaranja (NDT – Non destructive Testing) – istaknuo je Smrečki.

    K tome, u sklopu zrakoplovnog sustava djeluje i trening centar koji provodi školovanja i pripreme za EASA ispite (European Aviation Safety Agency – EASA), a ZPZ tehnika provodi i ovlaštena je za provedbu praktičnih treninga mehaničara.

    Predstavnici suvlasnika Zračne luke Osijek, Osječko-baranjske županije (dožupan Dragan Vulin) i Grada Osijeka (gradonačelnik Ivan Vrkić), koji su nazočili potpisivanju ovog ugovora, zahvalili su svima koji su omogućii ovu investiciju koja će otvoriti nova radna mjesta. Pri tome je gradonačlenik Vrkić istaknuo kako nije bilo lako ishoditi sve potrebne dozvole koje su bile preduvjet za sklapanje ugovora.

    [singlepic id=11133 w= h= float=none]

    Lokacijska dozvola za izgradnju je ishođena, još se čeka građevinska, a hangar bi trebao biti završen do proljeća 2016. godine.

    O tome što ovakav projekt znači za Zračnu luku Osijek, govorio je i njezin direktor, Domagoj Marinić:

    – Realizacija ovog ugovora donosi novu dodanu vrijednost Zračnoj luci Osijek u nastojanju da pozicionira na tržištu regije s novom uslugom koja nije tako česta u zračnim lukama. Hangar će se graditi na prostoru kod starog kontrolnog tornja jer je to jedino slobodno područje za izgradnju – izjavio je Marinić.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Idealan odgovor na pitanje ‘Znate li vi tko sam ja?!’ stiže iz Osijeka

    Ukoliko ovaj slučaj i nije istinit, čestitamo na odličnoj priči! Stari vic i domaće, balkansko okruženje.. tko zna, možda se Više…

    FOTO Djeda Mraz je sletio u Zračnoj luci Osijek i obradovao mališane

    Zračna luka Osijek i ovoga je prosinca organizirala pravi doček Djeda Mraza na osječkom aerodromu. Točno po redu letenja, zrakoplov Više…

    Nova direktna zračna linija Osijek – London!

    Od 07.12. ove godine kompanija Sea Air uvodi novu direktnu zračnu liniju Osijek – London i to zbog, velikog interesa, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!