SPORT

Krenuli treninzi u Sokol centru – Svi su jedva dočekali!

„Smatrali smo da nije nužno krenuti s radom odmah prvi dan kada su mjere zabrane rada ukinute nego smo uzeli dodatno vrijeme kako bi svim našim članovima proslijedili detaljne upute i novi raspored treninga"

    Objavljeno 15.05.2020
    Ivona Amidžić

    Svjetska pandemija virusa COVID-19 iz temelja je promijenila svakodnevni život gotovo cijelog svijeta, a iznimka tome nisu ni Osječani. Sada kada smo u fazi popuštanja mjera i povratku normalnim životnim uvjetima s radom kreću i sportski centri čijem se otvorenju veseli veliki broj vježbača rekreativaca.

    Iznimka tome nije ni Sokol Centar Osijek u kojem treniraju članovi Gimnastičkog društva Osijek – Žito. Nakon što je prošlog vikenda Stožer civilne zaštite donio odluku o ukidanju mjere organizacije treninga u zatvorenim sportskim objektima, a detaljna uputstva za rad donio i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, užurbano se na povratak u dvoranu i rad s korisnicima pripremaju i treneri te administrativno osoblje ovog osječkog gimnastičkog kluba.

    „Sokol Centar svoja vrata rekreativcima otvara u petak, 15. svibnja. Jučer popodne HZJZ je objavio upute i preporuke za organizaciju treninga u zatvorenim sportskim objektima: u večernjim satima već smo imali radni sastanak na temu provedbe propisanih mjera i iznimno se veselimo ponovno početi s radom. Ova prisilna pauza od puna dva mjeseca bila je nužna da svi zajedno odgovorno pristupimo suzbijanju širenja koronovirusa. Vjerujem da smo kao nacija dali sve od sebe da u tome i uspijemo, a dokaz tomu je činjenica da već neko vrijeme u našoj županiji nema oboljelih te da smo jedna od prvih europskih zemalja u kojoj su osigurani uvjeti za popuštanje restriktivnih mjera“, izjavio je Vladimir Mađarević, direktor Centra Sokol d.o.o..

    Prema mišljenju Mađarevića, provedba preporuka koje je donio HZJZ na temu organizacije rekreativnih treninga u zatvorenim sportskim objektima neće biti teška u objektu kao što je Sokol Centar.

    „Zahvaljujući nedavnoj potpunoj obnovi dvorane Sokolski dom, uistinu se možemo pohvaliti da smo već odavno imali  zadovoljen čitav niz organizacijsko-higijenskih uvjeta koji su sada propisani za sve zatvorene sportske objekte. Razinu održavanja higijene i dezinfekcije svih prostorija i prije smo držali na visokom nivou. U Sokol Centru zaposlene su čak tri djelatnice na puno radno vrijeme na poslovima čišćenja i održavanja s čim se može pohvaliti malo koji sportski objekt. Bilo je nužno napraviti i određene izmjene kako bismo do kraja slijedili HZJZ upute: tako smo primjerice treninge u ovim posebnim uvjetima skratili na 50 minuta te uveli obveznu pauzu između svakog treninga kako bi se tada provelo čišćenje i dezinfekcija prostora i opreme prije dolaska sljedeće grupe vježbača.“

    Uprava i treneri GD Osijek su za edukaciju djelatnika, provedbu i uspostavu HZJZ mjera te kontaktiranje članova Žita uzeli nekoliko dana te je odlučeno da se s treninzima kreće danas, 15. svibnja.

    „Smatrali smo da nije nužno krenuti s radom odmah prvi dan kada su mjere zabrane rada ukinute nego smo uzeli dodatno vrijeme kako bi svim našim članovima proslijedili detaljne upute i novi raspored treninga. I dalje svi zajedno imamo veliku obvezu biti maksimalno odgovorni u poštivanju propisanih mjera te se nadamo da će tjedni pred nama donijeti potpuni povratak uobičajenom načinu rada i života“, ispred GD Osijek – Žita izjavila je tajnica Društva, Ivana Maltašić.

    Tijekom trajanja pauze od sredine ožujka pa sve do 13. svibnja, Gimnastičko društvo Osijek – Žito bilo je iznimno aktivno na svojim digitalnim kanalima: objavljeno je niz videa za kućne treninge te veliki broj korisnih i zanimljivih sadržaja za sve dobne skupine, a održana je također stalna komunikacija s članovima i pratiteljima.

    Gimnastičko društvo Osijek – Žito poziva sve zainteresirane da i dalje prate rad ovog osječkog gimnastičkog kluba na službenim Web stranicama, Facebook stranici ili Instagram profilu.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Parkour je namijenjen svima koji su zainteresirani za izazovne vještine kretanja i fizičku spremnost. Fokusira na kretnje kroz prepreke na brz i učinkovit način, koristeći skakanje, penjanje, trčanje, gimnastičke elemente i slične tehnike

    Od studenog na Parkour u Sokol Centar

    U lipnju ove godine Sokol Centar bio je domaćin Parkour Age Group kampa koji su vodili poznata lica u Parkour Više…

    Sportsko ljeto na Sokolu posebno je osmišljen ljetni kamp namijenjen djeci od 5 do 12 godina. Provodi se u sportsko-rekreacijskom objektu Sokol Centar Osijek

    Omogućite djeci ljetnu pustolovinu na Sokolu – Sportsko ljeto vas čeka!

    Ljeto je pred vratima i sa sobom donosi iščekivanje najuzbudljivijeg dijela godine – ljetnih praznika! Nakon dugih školskih i vrtićkih Više…

    Parkour je disciplina koja danas nevjerojatno brzo raste, stoga ne sumnjamo da će i u Osijeku zainteresirati mnoge mlade rekreativce

    Parkour, budući olimpijski sport, uskoro će se trenirati i u Sokol Centru

    U prostorijama Hrvatskog gimnastičkog saveza u Domu sportova prošli petak održan je sastanak deset gimnastičkih klubova na temu Parkoura, grane Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”