ŽIVOT

Kulendayz 2021: Online je super, al’ u Osijeku je ekipa!

“Kulendayz”, mnogima omiljena regionalna IT konferencija, ponovno otvara svoja vrata od 3. do 5. rujna 2021. u Osijeku

Objavljeno 01.09.2021
Ivona Amidžić

“Kulendayz”, mnogima omiljena regionalna IT konferencija, ponovno otvara svoja vrata od 3. do 5. rujna 2021. u Osijeku. Konferencija od 2008. godine okuplja najveće IT entuzijaste zemlje i regije, a ovog puta posjetitelje očekuju teme iz područja razvoja aplikacija, baza podataka, dizajna, IT pro-a, projekt menadžmenta, ali i otvoreni dio gdje će se sadržaj kreirati na licu mjesta.

Novost ovogodišnjih KulenDayza je i “Ask the Experts” panel gdje će predavači direktno odgovarati na pitanja ili probleme sudionika konferencije. Uz glavni program održava se i KulenDayz kidz – posebno oblikovan program namijenjen djeci školskog uzrasta. Djeca će na interaktivan i zabavan način moći isprobati nove alate za učenje, družiti se s vršnjacima te se tako zainteresirati za IT.

U tri dana će biti održano čak 70 predavanja o brojnim temama, od upravljanja podatcima, aplikacija i dizajna do upravljanja projektima – rekao je na konferenciji za novinare Bernardin Katić, idejni pokretač i direktor Kulendayza.

Za tridesetak djece od 10 do 15 godina organiziraju se radionice i predavanja o sigurnosti na internetu, osnovama programiranja, robotici, 3D printingu i upravljanju dronovima – dodao je Jean Pierre Maričić iz Poduzetničkog inkubatora BIOS.

Podršku konferenciji pruža i Grad Osijek, zahvaljujući kojem će se glavni dio konferencije održati na atraktivnoj lokaciji Stare pekare u Tvrđi.

– Konferencija Kulendayz jedan je od brendova grada Osijeka kojim se ponosimo i zato zahvaljujem organizatorima. Ova konferencija spaja naš IT sektor i gastronomiju. IT sektor pokazao se kao jedan od glavnih zamašnjaka osječkog gospodarstva, ali i svekolikog razvoja grada jer plaće u IT sektoru podižu standard. Druga lijepa stvar je naša gastronomija i kultura jer dolaze gosti iz 14 zemalja svijeta koji će kušati sve što ovdje nudimo. Vjerujem da će to doprinijeti njihovom povratku u Osijek – rekao je Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka.

Uz višegodišnji trud i izvrsnu organizaciju MS Communitya Osijek Software City-a, udruge PMI Hrvatska i Poduzetničkog  Inkubatora BIOS, te kroz suradnju sa Sveučilištem J. J. Strossmayera i Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku – konferencija se kroz godine etablirala kao mjesto razmjene iskustva i znanja, ali i sjajne zabave i druženja.

Ovogodišnji trodnevni program započinje u petak 3. rujna cjelodnevnim treninzima vezanim uz aktualne informatičke teme, dok je subota rezervirana za 40 predavanja u 6 sljedova te posebni otvoreni dio gdje će se teme kreirati u hodu. Nedjelja je pak namijenjena opuštenom druženju i avanturi u eko centru Zlatna Greda.

Kako bi se maksimalno očuvala sigurnost posjetitelja, a u skladu s poštivanjem mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, za posjet konferenciji potrebno je priložiti potvrdu o cijepljenju ili negativan test.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Sve do 15. kolovoza, publika će uživati u sadržajima koje donosi ovogodišnje izdanje festivala za koji ne postoje granice ni okviri i za koji je prije svega čovjek, najbitnije središte događaja 

Povratak publike na tribine u fokusu 22. Pannonian Challengea

Neusporediva zabava, nenadmašiv adrenalin i potpuno opipljiva pozitivna energija, vladaju gradom Osijekom i to upravo zato, jer je na jučerašnjoj Više…

Njegov je cilj osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju

Završna konferencija projekta “Učimo zajedno 4”

Protekli je vikend održana Završna konferencija projekta „Učimo zajedno 4“ koji je započeo 1. kolovoza 2017. i traje dokraja mjeseca, Više…

Omogućit će učinkovitiji proces deinstitucionalizacije, prevenciju institucionalizacije te razvoj socijalnih usluga i podrške zajednici...

Održana Početna konferencija projekta „Zaslužujemo najbolje“

U Osijeku je održana Početna konferencija projekta „Zaslužujemo najbolje“ Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek. Opći cilj projekta Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U odnosu na protekle dane radi se o velikom porastu...

Danas imamo 3162 nova slučaja, gotovo 30 posto testiranih je pozitivno

Osječko-baranjska županija odabrana je kao pilot područje za provedbu nove metodologije za procjenu potreba za socijalnim uslugama...

Osječko-baranjska županija odabrana za pilot područje projekta socijalnih usluga

Ako ste već posjetili HeadOnEast do sada, onda i sami znate da je svako novo izdanje – novi doživljaj...

Treći HeadOnEast odgođen još jednom: Novi termin pred Silvestrovo