ŽIVOT

Kupci već krenuli u novootvoreni IKEA dostavni centar u Osijeku

Cijene dostave se kreću od 69 do 99 kuna

Objavljeno 06.06.2018
Nikolina Ćosić

Na radost svih ljubitelja planetarno popularnog trgovačkog lanca namještaja, IKEA je otvorila svoj dostavni centar danas i u Osijeku. Osječki dostavni centar nalazi se na adresi Ul. Kneza Trpimira 28. Tamo kupci mogu preuzeti proizvode koje su prethodno naručili putem IKEA internetske trgovine ili ih kupili u robnoj kući IKEA Zagreb. Dostavni centar omogućuje isključivo preuzimanje proizvoda, u čemu će kupcima pomoći i 4 zaposlenika. Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 12:00 do 20:00 te subotom od 9:00 do 16:00 sati.

Otvorenjem dostavnog centra u Osijeku korak smo bliže ostvarenju našeg cilja da IKEA proizvode i rješenja dodatno približimo našim kupcima diljem Hrvatske i omogućimo im uštede”, istaknula je Suzana Rumbak Baretić, menadžerica logistike robne kuće IKEA Zagreb.

Već na samom predstavljanju dostavnog centra jedan je kupac došao po svoju robu. Osim samog prostora u koji će se dostavljati sve naručeno, uređene su i prostorije za djelatnike, koje možete vidjeti na fotografijama. Ono što sve najviše zanima su cijene dostave, a o kojima se već dosta pisalo po Facebook grupama, gdje su brojni kupci izrazili nezadovoljstvo.

CIJENE DOSTAVE:

Za paket do najviše 30 kg dostava će iznositi 69 kn. Za sve ostalo što teži više od 30 kg, a maksimalno do jedne tone dostava će koštati 99 kn, neovisno o cijeni paketa. Upravo ta cijena od 99 kn se mnogima činila previsokom pa su zbog toga svoje nezadovoljstvo pokazali na društvenim mrežama. Treba uzeti u obzir kako je dostava direktno iz IKEA centra do vlastitog doma inače 599 kn, što je 6 puta skuplje nego da dođete u Trpimirovu po ono što ste kupili. S druge strane, odlazak do samog centra IKEA u Zagrebu je još jedna opcija koja je svakako skuplja od dostavnog centra. Primjerice, idete li automobilom u Zagreb i nazad, trošak puta i goriva će vas izaći otprilike između 400 i 600 kuna, što je također nekoliko puta skuplje od dostave u dostavni centar.

Isplati se ili ne, kupci mogu najbolje procijeniti sami, ovisno o tome što će i koliko naručivati, no svakako je još jedna opcija naručivanja u Osijeku otvorena.

VEZANE VIJESTI

Dostavni centar nije prodaja, ali je centar koji će lišiti sve Osječane i ljude iz regije nužnog puta za Zagreb

IKEA otvara dostavni centar u Osijeku

Planetarno popularni proizvođač namještaja IKEA , s prodajnim centrom i u Zagrebu, u Osijeku sutra otvara dostavni centar, u ulici Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Prošla Osječka ljetna noć je nažalost morala biti odgođena, ali zato će se ovog puta sve duplo nadoknaditi! Pripremljen je izuzetno bogat i rasplesan program!

Bliži se bliži… Čagica na Osječkoj ljetnoj noći

Vjetar na kopnu slab, povremeno umjeren sjeveroistočni ...

Sunčano i vruće, u Osijeku do 33 stupnja

Ivana Soldo Čabraja jednostavno 'rastura' pole dance. Kakvi pokreti, kakve akrobacije - to ne može svatko! Trenira čak i na godišnjem odmoru, gdje ima volje ima i načina! :)

Izvrsna gluma nije jedini talent Ivane Soldo Čabraje