ŽIVOT

Lampionada za Dan grada Osijeka (2.12.) NAJAVA

Glasajte za najljepši lampion ili se natječite sa svojim i pojačajte čarobnu svjetlost adventa

Objavljeno 29.11.2019
Ivona Amidžić

Kao svojevrsno otvorenje adventskih svečanosti, tradicionalno uz Dan grada Osijeka 2. prosinca, održava se velika izložba lampiona koje izrađuju djeca osječkih osnovnih škola.

Uz suradnju Turističke zajednice i Grada Osijeka sa Zajednicom tehničke kulture grada i županije te veliko zalaganje učitelja i učenika osnovnih škola, ova lijepa tradicija održava se od već davne 1993. godine kada se naš grad još oporavljao od tužnih dana Domovinskog rata.

Kao i tada, popularna “Lampioniada” u srca Osječana unosi ponos na svoj grad i sreću zbog skorog dolaska Božića, radosnog blagdana svjetlosti i mira.

Svake godine djeca ulažu svoje srce i dušu u izradu vlastitih lanterni, lampiona, pravih umjetničkih djela koja isijavaju u svim bojama: žutoj, zelenoj, crvenoj i plavoj te raznim oblicima inspiriranim gradskim znamenitostima i simbolima. Roditelji i učitelji pridružuju se u izradi lampiona, a posebna radost na dječjim licima vidi se u trenutku primitka nagrade za najljepši rad.

Po 26. put zaredom održat će se još jedna popularno zvana osječka Lampioniada

Kao i zadnjih nekoliko godina mjesto susreta svih vrijednih učitelja i učenika koji su cijele jeseni izrađivali lampione je Arheološki muzej u Tvrđi (Trg Svetog Trojstva 2).

Lampioni pristigli na natječaj u školama, bit će nagrađeni u nekoliko kategorija:

  • Najmaštovitiji lampion
  • Lampion na temu grada Osijeka
  • Lampion u slobodnoj temi (otvorena kategorija)
  • Grupni rad lampiona u slobodnoj temi (otvorena kategorija)
  • Najljepši lampion prema glasovanju na Facebook stranici Lampioniada Osijek (nagradna igra na Facebooku traje od 27. do 30. studenoga 2019. u 21.00 sat)

Proglašenje pobjednika je na središnjoj proslavi i dodjeli nagrada u Arheološkom muzeju, u ponedjeljak 2. prosinca 2019. od 18.00 sati.

Kategorije u kojima se obabiru pobjednički lampioni su: Najmaštovitiji lampion, Lampion na temu grada Osijeka (skupno i pojedinačno), Lampion u slobodnoj temi – otvorena kategorija (skupno i pojedinačno) te Najpopularniji lampion kojeg možete odabrati upravo vi, posjetitelji Facebook stranice “Lampioniada Osijek”.

Na Facebooku glasujete za vama najljepši lampion sve do subote 30.11.2019. do 21 sat.

Lampion s najviše “lajkova” bit će, kao i radovi iz ostalih kategorija, nagrađen na svečanoj dodjeli nagrada 2. prosinca u 18.00 sati u Arheološkom muzeju u Tvrđi.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Uz ekipe iz Osječko-baranjske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije, sudjelovale su i 3 ekipe iz zemalja regije i to Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne gore. Ukupno osam ekipa odnosno 50 učenika i učenica osnovnoškolske i srednjoškolke dobi natjecalo se u sastavljanju antenskog stupa te demonstriralo timski rad kao i vještine primjenjive u kriznim situacijama. 

7. Nacionalni CB kup za djecu i mlade u Osijeku

Hrvatski savez CB radioklubova u suradnji s CB radioklubom „Lega“ Osijek organizirao je 7. Nacionalni CB kup za djecu i Više…

Učenici su na praktičnim radilištima prve pomoći, kroz unaprijed pripremljene scenarije i realistično prikazane ozlijede, pokazali visoku razinu pripremljenosti iz tog područja

Održano 12. međužupanijsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu 01. travnja 2023. godine u OŠ Dore Pejačević u Našicama održano je 12. Međužupanijsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog Više…

Odluka o darivanju donesena je nakon godišnje revizije na temelju analitike vožnje, odnosa prema putnicima, vožnje bez prometnih prekršaja, sigurnosti vožnje, urednosti vozila, ali i na temelju odnosa prema kolegama

Osječki taxi nagradio najbolje vozače u 2022. godini

Osječki taxi  je jučer u svojim prostorijama održao darivanje najboljih vozača u 2022. godini. Nagrađeno je ukupno 20 vozača. Trojica Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!