ŽIVOT

Lansiran je Gloomwood

Ljubitelji Thiefa i Dishonoreda mogli bi doći na svoje s PC ekskluzivom zvanom Gloomwood, koja je upravo lansirana u fazu early accessa.

Objavljeno 07.09.2022
Iven Jurić

Svi ljubitelji old-school fps-a i horora došli su na svoje jer je jučer lansirana videoigra Gloomwood, Gloomwood je igra koju se opisuje kao nasljednika nekadašnjeg serijala Thief, ali onoga koji donosi i malo akcije kroz povremeno napucavanje. Premisa igre je ta da se igrač da igrač nakon otmice završi u viktorijanskom gradu gdje su svi stanovnici postali malo poremećeni i nastoje ga utući. Cilj je, dakako, preživjeti i pobjeći iz grada, a za to će poslužiti unikatan arsenal opreme s lepezom zamki, harpunom i sl.

Kako smo već spomenuli, u igri će biti napucavanja revolverom i sačmaricom, ali naglasak će ipak biti na skrivanju i pažljivoj navigaciji po sokacima i krovovima. Značajan dio igre bit će zvuk, ili bolje rečeno – tišina. Gloomwood ima vrlo realističnu simulaciju širenja zvuka i dovoljno je reći da trčanje ovdje neće biti poželjno u većini situacija. Za što dugotrajniji život u Gloomwoodu treba se držati sjena i tiho se kretati kroz maglu.

Igra je sada dostupna na PC-ju te je u fazi early accessa, gdje će ostati barem još godinu ili dvije. Trenutna verzija igre nema sve dijelove grada ni sva oružja, no zato i košta 15 eura, dok će puna verzija kasnije koštati 30 eura.

Za više informacija o najnovijim vijestima iz svijeta gaminga čitajte portal HCL.hr

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nakon četverogodišnje pauze Reboot InfoGamer ponovno dovodi najveće svjetske izdavače koji će predstaviti najnovije i najpopularnije videoigre

Još nas samo tri tjedna dijele do najvećeg gejming spektakla na Zagrebačkom Velesajmu

Reboot InfoGamer 2023 powered by A1 vraća se na Zagrebački velesajam, u paviljonima 8a, 9 i 11a, od 9. do Više…

Sony je predstavio još jednu igru koja će biti ekskluzivna za nadolazeću platformu PlayStation VR2. Radi se o nastavku igre Firewall Zero Hour...

PlayStation najavio novu ekskluzivu – Firewall Ultra

Polako se puni lista igara koje će nas dočekati na PlayStation VR-u 2 sljedećeg proljeća. Osim Horizon Call of the Više…

"Bilo bi logično da, ako i bude poskupljenja, kod nas budu najniža. Žitnica smo, u Italiji je ulje i sad skuplje nego kod nas. Svaka zemlja ima svoje specifičnosti"

Šef trgovačkog lanca o gomilanju zaliha: Prekomjerna kupovina samo diže cijenu

Direktor tvrtke Lonia Drago Munjiza u Dnevniku N1 govorio je o gomilanju zaliha i mogućim nestašicama hrane, prenosi Index. “Usporedimo Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Jedan on najnovih modnih savjeta za 2024. sezonu su jarke boje kojih se mnogi plaše iskombinirati u njihov stil. Mali dodatci žarkih boja poput torbica i ruksaka odmah mogu poboljšati cijeli šarm vašeg izgleda. 

Praktični modni savjeti za 2024. sezonu

Najbolja potvrda visoke kvalitete vina vinarije Perak su mnogobrojne medalje i šampionska priznanja osvojena na sajmovima u zemlji i inozemstvu.

Četvrtak u Vinoteci Vinita – Vinarija Perak

Očekuju nas Igraonice za kerovce koje će voditi Alenka Medak, a ove godine Povratak otpisanih imat će i Šank za kerovce, kako i čime će se sve na njemu častiti najdlakaviji gosti eventa morat ćete saznati uživo.

[NAJAVA] 9. Povratak otpisanih