CRNA KRONIKA

Lažnim prikazivanjem činjenica je održavao 41-godišnjeg poznanika u zabludi i uzeo mu veliku količinu novaca

Ovo ne viđamo često, 28-godišnji Osječanin, koji je napravio niz prometnih prekršaja, smješten je u posebne prostorije i čeka ga kazna do 7800 eura kao i oduzimanje vozačke dozvole

    Objavljeno 11.01.2023
    Matija Ivanković

    Na području PU osječko-baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana dva vozača (jedan osobnog automobila i jedan bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
    Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 15,40 sati u Valpovu, kada je u nadzoru prometa zatečen 53-godišnjak iz Valpova, koji je upravljao biciklom sa 1,21 promila alkohola u organizmu.

    U 21,45 sati na državnoj cesti broj 517 između Belog Manastira i Baranjskog Petrovog Sela dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 74-godišnjeg vozača iz Jagodnjaka, koji je sletio s kolnika zbog nepropisne vožnje unazad, utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu od 1,60 promila.

    Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

    U 23,02 sata u Našicama u nadzoru prometa zatečen je 28-godišnji Osječanin, koji je upravljao osobnim automobilom te je pretekao obilježeno policijsko vozilo ispred pješačkog prijelaza, nakon čega se nije zaustavio na znak policijskog službenika. Naknadno je utvrđeno da je upravljao automobilom iako mu je vozačka dozvola bila ukinuta zbog prikupljenih 12 bodova. Alkotestiranjem mu je izmjereno 0,66 promila alkohola u organizmu, a odbio se podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu vađenjem krvi i urina. Smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

    Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 7.800 EUR ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 15 bodova.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Nepoznati počinitelj je 5. ožujka stupio u kontakt s 55-godišnjakom, kojeg je lažnim prikazivanjem činjenica oko ulaganja doveo u zabludu Više…

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra koji osniva nepostojeća ''Nacionalna udruga za gluhe i tjelesno potlačene ljude i siromašnu djecu''

    Prijevare na kućnom pragu – savjeti građanima

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra Više…

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, 175 prometnih prekršaja, prometnih nesreća...

    Tijekom vikenda evidentirano 38 alkoholiziranih vozača + još 175 različitih prekršaja u prometu!

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi je u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

    Sedamdesetjednogodišnjak prevaren za gotovo 10.000 eura

    Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

    U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila