OSJEČANI

“Lega, ne brini, samo dimi, leganini” – tko se sjeća ovih stihova?

Možete li vjerovati da je prošlo 16 godina od kad su dečki iz Krivičnog djelovanja "izbacili" 'Leganini'? Vrijeme je da se podsjetimo... ;)

Objavljeno 24.03.2019
Lucija Tokić

Ne biste vjerovali, ali prošlo je 16 godina od kada je osječki reperski trio Krivično djelovanje, kojeg su činili MC Duci, Nikson i Rookie, “izbacili” Leganini.

Prisjetit će se mnogi, pjesma je davne 2003. godine odmah pokorila radijske etere, a spot smo “vijali” po glazbenim emisijama.

Mogli bismo reći da su spot i tekst za ondašnji, rezerviraniji glazbeni ukus domaće publike, bili “malčice” kontroverzni, no usporedbi s “glazbenim stvaralaštvom” današnje strane i domaće estrade, Leganini je gotovo pa “čedan”.

U spotu se pokraj svih ljepotica i mišićavih tjelesa, pojavljuje i jedan lajtmotiv – osječke replike Ruskinja Lene Katine i Julije Volkove, članice nekadašnje grupe t.A.T.u koja je u to vrijeme uživala veliku popularnost i na ovim prostorima.

Pokraj navedenih dama, u spotu se pojavila i Kylie Minogue (naravno ne “prava” ;))

Sigurni smo da će se uz ovu “stvar” mnogi prisjetiti svojih izlazaka u Tvrđi… 🙂

foto: YouTube (screensshot) & privatna arhiva

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Radimo...ma šalim se, zabavljamo se kao nikad", napisao je Mario

Mario Roth priprema novo glazbeno iznenađenje

Mario Roth na Instagramu najavio novu pjesmu i spot – “Šatori” u suradnji sa Isaacom Palma. -Radimo…ma šalim se..zabavljamo se Više…

Mi smo već nestrpljivi, a vi? :)

Sitno brojimo: Novi spot i pjesma Igora Delača uskoro vani

Naš Osječanin, pjevač Igor Delač na svom je Instagram profilu najavio spot za novu pjesmu “U ritmu ljubavi”. Obožavatelji će Više…

''Pjesma govori o tome kako kao civilizacija odbacujemo ljudske vrijednosti, zdrav razum i istinu, što je u današnjem vremenu uzelo maha'' - istaknuo je član benda.

VIDEO: ‘Lažni prorok’ – novi spot mladog osječkog benda

Konkvistador (proessekerski punk-rock bend) snimio je spot za svoju novu pjesmu “Lažni prorok”. Cilj spota i pjesme je, kako je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kršćanska humanitarna udruga "Putevi milosti" još jednu srijedu s pohvalnom akcijom

Nastavlja se akcija “Srijedom darujemo”

Brojni Osječani još su kasno sinoć krenuli na put pješice, dug oko 30  kilometara, a kako bi rano ujutro nazočili svečanom misnom slavlju

Hrvati danas svetkuju Veliku Gospu. Za brojne Osječane to znači hodočašće u Aljmaš