ŽIVOT

Lions Club Gea: “Tradicija – vodenica i kruh”

U suradnji s Obrtničkom školom Osijek i Udrugom vodenica ispričat će vam priču o kruhu

Objavljeno 13.05.2019
Tamara Lemajić

LIONS CLUB GEA Osijek udruga je koja je sa svojim djelovanjem započela 14. veljače 2013. godine i na taj način postala dio najveće svjetske humanitarne organizacije.

Kako navode, u svom radu vode se glavnom misijom: stvarati i učvršćivati duh razumijevanja među ljudima pružanjem humanitarne pomoći, a sve s ciljem pomaganja i služenja zajednici u kojoj živimo. U suradnji s Obrtničkom školom Osijek i Udrugom vodenica ispričat će vam priču o kruhu.

Cilj im je upoznati vas s učenicima i profesorima Obrtničke škole Osijek i promovirati strukovna zanimanja pekar i stolar.

U Obrtničkoj školi u Osijeku učenici se obrazuju za razna strukovna zanimanja i svoju kreativnost vrijednim rukama pretaču u maštovite predmete, frizure, fotografije ili pekarske proizvode. Učenička zadruga Kreativne ruke osnovana u školi proizvodi razne predmete koje ćete imati priliku vidjeti, naručiti, nagraditi ovom prigodom na vodenici.

Pozivaju Vas da im se pridružite u petak, 17.05.2019. od 17 sati na vodenici na Dravi.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Međunarodni dan jazza u Osijeku

Jazz na Vodenici

U susret Međunarodnom danu jazza u Osijeku, Eko udruga Vodenica će na vodenici ugostiti: 19. travnja 2019., u 18h jazz Više…

Državni arhiv Osijek

Predavanje “Uloga vodenica i tradicijskih mlinova u gospodarskom i društvenom razvoju Slavonije, Baranje i Srijema – istraživanja obavljena u 2018.”

Državni arhiv Osijek poziva vas na zanimljivo predavanje s raspravom dr. sc. Žarka Španičeka pod nazivom “Uloga vodenica i tradicijskih mlinova u Više…

Udruga Vodenica, uz potporu Lions cluba Gea iz Osijeka i ove godine organizira ukrašavanje još veće osammetarske jelke (jedinstvene, na vodi) koja će plutati na rijeci Dravi pokraj vodenice.

Božićno drvce na Dravi – Advent na Vodenici u Osijeku 2018.

Tijekom Adventa u Osijeku, za Božić i Novu godinu, naš grad na Dravi krasit će ponovno jedno zaista posebno božićno Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Otvoreni dani bez obaveza o upisu i bez ikakvih troškova - Prijavite svoje mališane!

Znanost za djecu: Tinker Labs besplatne radionice

Ako ste pušač ili uživate u alkoholu, a apstinencija od istih vam ne pada na pamet, možda biste si mogli pomoći na malo drugačiji način...

Prehrana bogata flavonoidima štiti od raka i srčanih bolesti

Očekuje nas sunčano i vruće vrijeme uz slab vjetar

Vrijeme danas: Temperature u porastu