KULTURA

Lipa nastupa u Budimpešti

Lipa je za ovo natjecanje izabrana na osnovu svoje kvalitete i prethodnih velikih postignuća

Objavljeno 16.05.2018
OsijekNews

Članice i članovi HPD Lipa iz Osijeka, ponovno će biti važni sudionici velikog i važnog međunarodnoga događaja i projekta. Od 18. do 22. svibnja 2018. godine, u Budimpešti održat će se 3. International Choral Celebration and Laurea Mundi. Posrijedi je ugledan skup svjetskih zborskih laureata, na kojemu će se naći 28 sjajnih i višestruko nagrađivanih pjevačkih zborova iz 11 zemalja svijeta. Ukupno će to biti više od 1500 pjevača. Među njima će se, kao jedini hrvatski predstavnik, naći i Lipa.

POBJEDA U SALZBURGU

Na ovom velikom događaju, naime, okupit će se pobjednici jakih svjetskih zborskih natjecanja u protekloj 2017. godini. Lipašice i lipaši svoju su pozivnicu zaslužili kao nagradu za prošlogodišnji trijumf Salzburgu. Lipa je osvojila naslov ukupnoga pobjednika natjecanja i Grand Prix na jakom svjetskom natjecanju pjevačkih zborova International Choral Celebration and Competition.

Na poziv organizatora članice i članovi Lipe predstavit će se u više navrata stilski različitim programima na nekoliko lijepih lokacija u Budimpešti. Uključuje to i počasno mjesto na koncertu otvaranja u petak navečer. No, najveća atrakcija i čast za „lipašice“ i „lipaše“ bit će izvedba cjelovitoga oratorija „Messiah“ Georgea Friedricha Händela. To će 20. svibnja, navečer, u National Concert Hall, uz instrumentalnu filharmonijsku pratnju,  zajednički otpjevati oko 400 izabranih pjevača iz više zemalja!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Lipinim prostorijama uskoro će, po prvi put, zaoriti zvonki dječji glasovi! Ukoliko imate mališana koji ljubav prema glazbi već iskazuje - trk na audiciju! :) Gdje i kada? Pročitajte u nastavku...

HPD ”Lipa” od sada priliku za pjevanje u zboru nudi i vašim najmlađima!

Ukoliko volite i želite pjevati, vjerujemo da svi znate na čija vrata pokucati – dakako to je HPD ”Lipa” u Više…

Tko kaže da se u Osijeku ne događa ništa!? Pred nama je 6. dan OLJK-a. I prepun je zbivanja ...

OLJK – Dan 6. Čuvari priča, Lipa …

Tko kaže da se u Osijeku ne događa ništa!? Pred nama je 6. dan OLJK-a. I prepun je zbivanja. I Više…

Laskavu titulu dobili su u Budimpešti na susretu svjetskih zborskih laureata

HPD „Lipa“ zaslužila titulu svjetskih zborskih laureata s najvišom pohvalom

Najpoznatije Hrvatsko pjevačko društvo iz Osijeka, HPD „Lipa“ postiglo je još jedan veliki međunarodni uspjeh, ovaj put na susretu svjetskih Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Neke teorije su samo ''bapske priče'', ali neke su, zaista, prava istina! Koje su najzanimljivije ''bapske priče'' koje znate? Dođite ih ispričati u PRONI centar! :)

”U moje vrijeme to nije bilo tako” – slušate to često? Dođite ispričati sve ”bapske priče”!

Predstava će se izvesti u novom terminu - 8. ožujka 2019. godine

Predstava „Tri točke“ – odgođena zbog zimskih uvjeta i najavljene velike hladnoće

Iznimno bogat program na Adventu organiziran je za ovaj vikend ... A prognostičari kažu da bi moglo i zabijeliti?! Čeka nas prava bajka :)

Advent u našem gradu ovog vikenda ”gori”!