KULTURA

Lipa nastupa u Budimpešti

Lipa je za ovo natjecanje izabrana na osnovu svoje kvalitete i prethodnih velikih postignuća

Objavljeno 16.05.2018
OsijekNews

Članice i članovi HPD Lipa iz Osijeka, ponovno će biti važni sudionici velikog i važnog međunarodnoga događaja i projekta. Od 18. do 22. svibnja 2018. godine, u Budimpešti održat će se 3. International Choral Celebration and Laurea Mundi. Posrijedi je ugledan skup svjetskih zborskih laureata, na kojemu će se naći 28 sjajnih i višestruko nagrađivanih pjevačkih zborova iz 11 zemalja svijeta. Ukupno će to biti više od 1500 pjevača. Među njima će se, kao jedini hrvatski predstavnik, naći i Lipa.

POBJEDA U SALZBURGU

Na ovom velikom događaju, naime, okupit će se pobjednici jakih svjetskih zborskih natjecanja u protekloj 2017. godini. Lipašice i lipaši svoju su pozivnicu zaslužili kao nagradu za prošlogodišnji trijumf Salzburgu. Lipa je osvojila naslov ukupnoga pobjednika natjecanja i Grand Prix na jakom svjetskom natjecanju pjevačkih zborova International Choral Celebration and Competition.

Na poziv organizatora članice i članovi Lipe predstavit će se u više navrata stilski različitim programima na nekoliko lijepih lokacija u Budimpešti. Uključuje to i počasno mjesto na koncertu otvaranja u petak navečer. No, najveća atrakcija i čast za „lipašice“ i „lipaše“ bit će izvedba cjelovitoga oratorija „Messiah“ Georgea Friedricha Händela. To će 20. svibnja, navečer, u National Concert Hall, uz instrumentalnu filharmonijsku pratnju,  zajednički otpjevati oko 400 izabranih pjevača iz više zemalja!