KULTURA

‘Live’ razgovor s redateljem, besplatan film – sutra u kinu Urania!

Povodom Dana Lux filma, sutra ćete imati prilike pogledati njemački film Styx 'zapetljane' radnje i problema manjka humanosti u svijetu... Idete? Koga vodite sa sobom? :)

Objavljeno 07.11.2018
Antonela Verković

Dane Lux filma provodi 28 europskih zemalja, a i naše kino Urania i ove godine!

Njemački film Styx će svi zainteresirani imati prilike pogledati sutra (8.studenog 2018.godine) s početkom u 19 sati.

Ali, nije ni to sve!

Posebnost je ovog programa to što će se nakon projekcije uživo prenositi razgovor s redateljem filma Wolfgangom Fischerom.

Publika će također moći sudjelovati u razgovoru i postaviti pitanje redatelju putem Facebooka ili Twittera, koristeći hashtag #LuxPrize.

O FILMU

Film govori o Rike, 40-godišnjakinji i uspješnoj doktorici čiji je posao iznimno zahtjevan. Njezina je namjera iskoristiti svoj jedva dočekani godišnji odmor kako bi ostvarila toliko željeni san: sama otploviti od Gibraltara do Ascensiona, malog tropskog otoka u južnom Atlantiku.

Premda u početku sve ide po planu, ona uskoro naiđe na teško oštećeni i izbjeglicama prenatrpani brodić na kojem se više od stotinu ljudi suočava s utapanjem koje neminovno stiže. Rike pokuša organizirati pomoć, ali kako vrijeme prolazi ona sve više i više shvaća da je u današnjem svijetu humanost postala tek davna uspomena.

Hmm… Kako će se situacija ‘raspetljati’?! Pogledajte sutra…

FOTO: Pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Brak, u stvari ljubav @ Kino Urania

Nova dogovorena predstava je glazbena komedija kabaretskog tipa „Brak, u stvari ljubav“, koja se već duži niz godina izvodi na Više…

Ljubavna pisma Staljinu

Povijesna fikcija Kazališta Planet Art Ljubavna pisma Staljinu (četvrtak 11. travnja u 20 h) inspirirana je crticom iz stvarnog života njezinih protagonista – Više…

Željko Pervan @ Kino Urania

Kazališni repertoar u kinu Urania nastavljamo ponovljenim stand up-om i nenadmašnog Željka Pervana u četvrtak 18. travnja s početkom u 20 h, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Mladi osječki pjesnici organiziraju večer poezije u dobro poznatom noćnom klubu Cadillac

Večer poezije @ Cadillac