ŽIVOT

Ljekarne u cijeloj Hrvatskoj od 8 do 17, dežurne ljekarne 24 sata

Ova odluka odnosi se na sve ljekarne na cijelom teritoriju Republike Hrvatske

Objavljeno 24.03.2020
Ivona Amidžić

Sukladno odluci Nacionalnog kriznog stožera Republike Hrvatske i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa ljekarne od ponedjeljka 23. ožujka do daljnjeg rade u skraćenom radnom vremenu od 8 do 17 sati.

Ova odluka se odnosi na sve ljekarne na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, osim dežurnih ljekarni, priopćeno  je iz Hrvatske ljekarničke komore.

Radno vrijeme ljekarni za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa nije dopušteno prije 8 sati ujutro i poslije 17 sati.

Radno vrijeme i način rada dežurnih ljekarni znači: od 8 sati ujutro do 17 sati rade kao sve druge ljekarne, a od 17 sati do 8 sati ujutro rade isključivo dežurstvo, izdavanje terapije ‘na prozorčiću’.

Subotom ljekarne rade od 9 sati do 12 sati. Za sve ostalo vrijeme raditi će dežurne ljekarne.

Prema naputku Kriznog stožera rad djelatnika ljekarni organizirat će se u timovima, a definirat će se fiksni timovi koji međusobno neće dolaziti u kontakt. Rad u fiksnim timovima podrazumijeva izbjegavanje promjena i zamjena članova ljekarničkih timova, osim u slučaju samoizolacije pojedinog člana ili bolovanja.

HLJK poziva hrvatske građane da odlazak u ljekarne bude samo zbog izdavanje kronične ili akutne terapije te zbog preuzimanja neophodno potrebne terapije, kao što su lijekovi za snižavanje temperature ili antibiotska terapija.

Ljekarnici su dobili naputak da mogu uskratiti izdavanje za sve ostale zahtjeve koji nisu u kategoriji hitnosti ili kronične terapije, naveli su iz HLJK-a.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ljetna sezonska sniženja dosegla su vrhunac! Artikala na popustu sve je manje, a cijene su sve niže... Velik broj trgovina nudi popuste na već snižene cijene, dok vas neki časte vikend popustima na nove kolekcije koje lagano pristižu.

Radna nedjelja u Portanovi!

Nedjelja 13. kolovoza jedna od 16 odabranih radnih nedjelja, tako da će sve trgovine i ostali sadržaji u Portanovi raditi Više…

Tvrtka Ofir d.o.o. je razvila Vremenka - besplatan alat za vođenje vašeg radnog vremena!

Upoznajte Vremenka, besplatni iznimno korisni alat!

Svatko tko je ikada bio zadužen za vođenje evidencije o radnom vremenu zaposlenika zna koliko je vremena i truda potrebno Više…

Stožer prestaje s radom, a odluke vezane uz eventualnu potrebu pridržavanja određenih mjera zaštite, s obzirom na to da virus i dalje egzistira među pučanstvom, donosit će Ministarstvo zdravstva

Vlada proglasila kraj epidemije, Capak i Beroš objavili što se sve mijenja

Vlada je na današnjoj sjednici proglasila kraj epidemije koronavirusa. Stožer prestaje s radom, a odluke vezane uz eventualnu potrebu pridržavanja Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je “INTELIGENCIJA”. Radionice za djecu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na PTFOS-u počinju u ponedjeljak 22. travnja 2024. od 9 sati

praćenje Festivala znanosti (22. – 27. travnja 2024.) na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek

Hrvatska i Slovenija, obilujući prirodnim ljepotama, kulturnim bogatstvima i gastronomskim čarolijama, nude nebrojeno mnogo načina za stvaranje nezaboravnih trenutaka tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

100 najljepših doživljaja proljeće/ljeto 2024.

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

[FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja