ŽIVOT

Ljetni sportski kamp “Srednjika 2020.” i treću godinu s nama!

Tijekom četiri smjene kroz kamp prođe ukupno oko 200 djece podijeljene u skupine...

Objavljeno 24.06.2020
Ivona Amidžić

„Srednjika 2020.“ naziv je Ljetnog sportskog kampa koji se već treću godinu održava na popularnoj osječkoj Srednjiki.

Naime, Grad Osijek i Školski športski savez grada Osijeka u suradnji sa Zajednicom športskih udruga grada Osijeka i Športskim objektima organiziraju kamp koji je namijenjen djeci od 9 do 14 godina, a sportske aktivnosti uz Srednjiku, održavaju se i u dvorani Gradski vrt, Centru Sokol, VK Iktusu, na Streljani i Kuglani Pampas te na Gradskim bazenima.

Polaznike kampa „Srednjika 2020.“ obišla je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

“Grad Osijek i Školski športski savez grada Osijeka uz redoviti program školskih natjecanja tijekom godine provode i posebne programe poput obuke neplivača, škole skijanja i škole klizanja, a već treću godinu i Ljetni sportski kamp koji je namijenjen djeci i mladima kako bi im tijekom ljetnih praznika ponudili što kvalitetniji sportski sadržaj. Tijekom trajanja kampa polaznici će proći kroz različite sportove, a Grad Osijek je osigurao sve potrebne rekvizite. Čuli smo od djece da se mnogi među njima već bave sportom, a vjerujem da će u vremenu koje je pred njima otkriti i možda se zaljubiti i u neki novi sport”, kazala je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Kamp se provodi u četiri smjene od 22. lipnja do 17. srpnja, a polaznici tijekom pet dana imaju prigodu upoznati osnove odbojke, rukometa, nogometa, košarke, atletike, sportske gimnastike, streljaštva, stolnog tenisa, tenisa, veslanja, kuglanja, juda, taekwondoa. Grad Osijek sufinancira održavanje Ljetnog sportskog kampa, a uz sudjelovanje roditelja sa po 250 kuna za dijete, svakom su polazniku osigurani: majica, kapa i bidon za vodu, doručak, ručak, prijevoz autobusom te stručno osoblje iz sportskih škola i klubova.

Tijekom četiri smjene kroz kamp prođe ukupno oko 200 djece podijeljene u skupine, a prema riječima glavne tajnice Školskog športskog saveza Grada Osijeka Sande Gašić, kao i prošle godine ljetnom kampu pridružili su se i Crveni križ i izviđači, organizirane su i nutricionističke radionice, a na kraju kampa, polaznicima će biti uručena priznanja za sudjelovanje.

“Tijekom ovih godina kroz kamp je ukupno prošlo oko 600-tinjak djece. Svake godine primamo nove polaznike tako da što većem broju djece približimo različite sportove i mogućnosti koje imamo”, pojasnila je Sanda Gašić.

Cilj je Ljetnog sportskog kampa stjecanje novih vještina, razvijanje sportskih navika te učenje sportskom fair-playu, a uz „novo-normalno“, polaznici kampa, stručni voditelji i zamjenica gradonačelnika pozdravili su se i fotografirali s „daj 5“ – no s „peticom“ na daljinu i bez dodira.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Ovakav centar je danas europski i svjetski standard, ono što Grad Osijek, naša županija, Sveučilište i Fakultet trebaju imati"

Otvorene nove ordinacije dentalne medicine Doma zdravlja Osječko-baranjske županije

Nove ordinacije specijalističke i polivalentne dentalne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Osječko-baranjske županije jučer je otvorio župan Ivan Anušić u prostor Više…

Petak na OLJK-u završava ljetnom filmskom večeri koju priprema Savjet mladih Grada Osijeka i Savjet mladih Osječko-baranjske županije

Petak na OLJK-u donosi Čuvare priča, okrugli stol HDLU-a, Potpune strance i projekciju filmova

Petak na OLJK-u nastavlja s programom Međunarodnog festivala Čuvari priča. Od 10 sati ujutro u dvorištu GISKO-a čeka vas promocija dvije Više…

U samoizolaciji je ukupno 1.864 osoba, od kojih je ta mjera jučer određena za 207 kontakata novozaraženih osoba...

STOŽER OBŽ: U zadnja 24 sata 12 novooboljelih, ponovno aktivan mobilni tim za uzorke

U zadnja 24 sata od ukupno 175 testiranih uzoraka na koronavirus je bilo pozitivno 12, i to uzorci šest osoba Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Ovakav centar je danas europski i svjetski standard, ono što Grad Osijek, naša županija, Sveučilište i Fakultet trebaju imati"

Otvorene nove ordinacije dentalne medicine Doma zdravlja Osječko-baranjske županije

Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas se tako popeo na ukupno 798

Nacionalni stožer: Broj novooboljelih danas 86

Nova Europass platforma, dostupna na 29 jezika, služi kao potpora građanima Europe da lakše naprave korak dalje u svojem profesionalnom razvoju

U jednom danu izrađeno preko 13 tisuća životopisa