ŽIVOT

Ljetni sportski kamp “Srednjika 2020.” i treću godinu s nama!

Tijekom četiri smjene kroz kamp prođe ukupno oko 200 djece podijeljene u skupine...

Objavljeno 24.06.2020
Ivona Amidžić

„Srednjika 2020.“ naziv je Ljetnog sportskog kampa koji se već treću godinu održava na popularnoj osječkoj Srednjiki.

Naime, Grad Osijek i Školski športski savez grada Osijeka u suradnji sa Zajednicom športskih udruga grada Osijeka i Športskim objektima organiziraju kamp koji je namijenjen djeci od 9 do 14 godina, a sportske aktivnosti uz Srednjiku, održavaju se i u dvorani Gradski vrt, Centru Sokol, VK Iktusu, na Streljani i Kuglani Pampas te na Gradskim bazenima.

Polaznike kampa „Srednjika 2020.“ obišla je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

“Grad Osijek i Školski športski savez grada Osijeka uz redoviti program školskih natjecanja tijekom godine provode i posebne programe poput obuke neplivača, škole skijanja i škole klizanja, a već treću godinu i Ljetni sportski kamp koji je namijenjen djeci i mladima kako bi im tijekom ljetnih praznika ponudili što kvalitetniji sportski sadržaj. Tijekom trajanja kampa polaznici će proći kroz različite sportove, a Grad Osijek je osigurao sve potrebne rekvizite. Čuli smo od djece da se mnogi među njima već bave sportom, a vjerujem da će u vremenu koje je pred njima otkriti i možda se zaljubiti i u neki novi sport”, kazala je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Kamp se provodi u četiri smjene od 22. lipnja do 17. srpnja, a polaznici tijekom pet dana imaju prigodu upoznati osnove odbojke, rukometa, nogometa, košarke, atletike, sportske gimnastike, streljaštva, stolnog tenisa, tenisa, veslanja, kuglanja, juda, taekwondoa. Grad Osijek sufinancira održavanje Ljetnog sportskog kampa, a uz sudjelovanje roditelja sa po 250 kuna za dijete, svakom su polazniku osigurani: majica, kapa i bidon za vodu, doručak, ručak, prijevoz autobusom te stručno osoblje iz sportskih škola i klubova.

Tijekom četiri smjene kroz kamp prođe ukupno oko 200 djece podijeljene u skupine, a prema riječima glavne tajnice Školskog športskog saveza Grada Osijeka Sande Gašić, kao i prošle godine ljetnom kampu pridružili su se i Crveni križ i izviđači, organizirane su i nutricionističke radionice, a na kraju kampa, polaznicima će biti uručena priznanja za sudjelovanje.

“Tijekom ovih godina kroz kamp je ukupno prošlo oko 600-tinjak djece. Svake godine primamo nove polaznike tako da što većem broju djece približimo različite sportove i mogućnosti koje imamo”, pojasnila je Sanda Gašić.

Cilj je Ljetnog sportskog kampa stjecanje novih vještina, razvijanje sportskih navika te učenje sportskom fair-playu, a uz „novo-normalno“, polaznici kampa, stručni voditelji i zamjenica gradonačelnika pozdravili su se i fotografirali s „daj 5“ – no s „peticom“ na daljinu i bez dodira.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ovogodišnje izdanje festivala zbog pandemije uzrokovane koronavirusom održat će se u malo drugačijim uvjetima.

43. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku organizira 43. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe 24. i 25. listopada u prostoru Doma Željezničara Više…

Svaka radionica mjesto je kontakta i komunikacije s bogatom suvremenom, kao i povijesnom umjetničkom baštinom, ali i prilika za iskazivanje kreativnog potencijala, druženje te upoznavanje s novim likovnim tehnikama i materijalima, a sve kroz postav aktualnih izložbi

Kreativna subota u MLU: Radionica Mali prijatelji Muzeja

Muzej likovnih umjetnosti tijekom godine organizira brojne izložbe, a već dugi niz godina razvija i pedagošku djelatnost koja nudi različite Više…

Tim psihologa iz Udruge Klikeraj ovim savjetovalištem želi stvoriti prostor gdje će se bistri mališani koji pokazuju specifične razvojne potrebe odnosno koji su osamljeni, bojažljivi, zbunjeni i nesigurni moći pronaći odgovore na određena pitanja i dobiti psihosocijalnu podršku.

U udruzi Klikeraj iz Osijeka s radom započinje savjetovalište Sidro

U udruzi Klikeraj iz Osijeka s radom započinje savjetovalište Sidro. Savjetovalište će biti namijenjeno u prvom redu darovitoj djeci, mladima i Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Ovim putem pozivamo sve udruge i njihove članove, sve građane i njihove prijatelje da probude heroje u sebi i da se pridruže ovoj plemenitoj akciji"

Nova akcija dobrovoljnog darivanja krvi – Pomozimo potrebitima!

Božinović je pojasnio da se nove mjere donose na rok od dva tjedna, nakon čega će se procijeniti kakva je njihova provedba i hoće li se produžiti.

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je nove mjere

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 496 uzoraka od kojih je 163 bilo pozitivno na koronavirus.

I dalje velike brojke, 163 osobe na području Osječko-baranjske županije pozitivno na koronavirus