KULTURA

Ljub…av-av od Osijeka se širi do Siska!

Dramski studio putuje na 20. međunarodni festival dječjih kazališta

Objavljeno 07.05.2018
Nikolina Ćosić

Dramski studio za srednjoškolce Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku napravio je zanimljivu predstavu Ljub…av-av koju su brojni osječani već imali prilike gledati. Radi se o predstavi nastaloj u suradnji s Udrugom Pobjede i volonterima Azila za pse u Nemetinu, a čiji uspjeh ne ostaje samo u okvirima Osijeka.

Nakon nedavnog uspješnog nastupa u Bjelovaru na 20. susretima profesionalno vođenih kazališta HC Assitej, Dramski studio putuje u Sisak na 20. međunarodni festival dječjih kazališta “Maslačak” (Dandelion) na kojemu će nastupiti upravo s predstavom Ljub…av-av, sutra u 20h u Kazalištu 21 Sisak.

Ovogodišnji jubilarni 20. Međunarodni festival dovodi ukupno osam kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Nagrade će biti podijeljene u sedam kategorija i to: nagrada za najbolju predstavu u cjelini, nagrada za najbolju mušku ulogu, nagrada za najbolju žensku ulogu, nagrada za najbolju režiju, nagrada za najbolju scenografiju, kostimografiju i nagrada za inovaciju.

Vjerujemo da će neku od nagrda u Osijek donijeti i Dječje kazalište Branka Mihaljevića, a tome se nada i Areta Ćurković, koja je dodala kako je iznimno ponosna što će ova predstava nakon nekoliko festivala i izvedbi u Kazalištu, biti izvedena i na ovogodišnjem Osječkom ljetu kulture.

 

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Mirisi vanilije, čokolade, cimeta, meda, limuna, oraha i đumbira uvest će nas u pravo blagdansko raspoloženje, a predstava dobro zabaviti i nasmijati... :)

”Božićni kolačići” s Djedom Mrazom u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Pozivamo vas da što prije izaberete jedan od termina u kojima će se izvoditi blagdanska predstava “Božićni kolačići” zajedno s Djedom Više…

Predstava je nastala u koprodukciji Umjetničke akademije u Osijeku i Kazališta Virovitica, a imat ćete ju prilike pogledati u subotu, 8. prosinca.

Krležini dani – ”Bijela kuga u HNK”

HNK u Osijeku, 20.00 sati U sklopu Krležinih dana u osječki HNK dolazi ekipa iz ”Kazališta Virovitica” i izvodit će Više…

Ova će vas predstava nasmijati i raznježiti, ali i podsjetiti kako je ljubav životna iskra uz koju je sve moguće i za koju nikad nije kasno :)

Neda Arnerić – ”Izvinila se”, ozdravila i sad napokon dolazi!

Je li uistinu moguće da se, u jednom danu, dogodi ono što čekaju cijeli život? Postoji li ljubav na prvi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Već dvanaesti put organiziraju se ''Glazbene božićne svečanosti'', a organizira se preko 20 radionica, koncerata, izlaganja za sve zainteresirane posjetitelje...

Bogat program Akademije u blagdansko razdoblje – koncerti, radionice…

Medicinski fakultet Osijek organizira filmsku noć

Movie night povodom mjeseca borbe protiv AIDS-a

Tamburaški sastav LEGE će nas uveseliti svojim pjesmama koje toliko volimo čuti na Danima Piva, a na vama je samo da se pojavite. 

LEGE na Adventu u Parku