KULTURA

Ljub…av-av od Osijeka se širi do Siska!

Dramski studio putuje na 20. međunarodni festival dječjih kazališta

Objavljeno 07.05.2018
Nikolina Ćosić

Dramski studio za srednjoškolce Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku napravio je zanimljivu predstavu Ljub…av-av koju su brojni osječani već imali prilike gledati. Radi se o predstavi nastaloj u suradnji s Udrugom Pobjede i volonterima Azila za pse u Nemetinu, a čiji uspjeh ne ostaje samo u okvirima Osijeka.

Nakon nedavnog uspješnog nastupa u Bjelovaru na 20. susretima profesionalno vođenih kazališta HC Assitej, Dramski studio putuje u Sisak na 20. međunarodni festival dječjih kazališta “Maslačak” (Dandelion) na kojemu će nastupiti upravo s predstavom Ljub…av-av, sutra u 20h u Kazalištu 21 Sisak.

Ovogodišnji jubilarni 20. Međunarodni festival dovodi ukupno osam kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Nagrade će biti podijeljene u sedam kategorija i to: nagrada za najbolju predstavu u cjelini, nagrada za najbolju mušku ulogu, nagrada za najbolju žensku ulogu, nagrada za najbolju režiju, nagrada za najbolju scenografiju, kostimografiju i nagrada za inovaciju.

Vjerujemo da će neku od nagrda u Osijek donijeti i Dječje kazalište Branka Mihaljevića, a tome se nada i Areta Ćurković, koja je dodala kako je iznimno ponosna što će ova predstava nakon nekoliko festivala i izvedbi u Kazalištu, biti izvedena i na ovogodišnjem Osječkom ljetu kulture.

 

 

VEZANE VIJESTI

Naše "malo" kazalište, kako ga Osječani iz milja vole zvati privelo je kraju sezonu 2017./2018., na puno toga su radili, a mi im čestitamo na ostvarenim uspjesima!

Uspješno završena još jedna sezona u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Ljeto označava kraj sezone i u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića koji mogu biti ponosni na odrađenu sezonu. Kroz sezonu ostvarili Više…

Dva tjedna manifestacije približava svoje izdanje kraju, a danas je pred nama 14. dan koji je ujedno i pretposljednji dan ovogodišnjeg izdanja.

OLJK – dan za kulturu, ujedno i predzadnji dan ovogodišnjeg izdanja

Najveća kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj, Osječko ljeto kulture, građanima nudi zanimljiv i bogat program. Dva tjedna manifestacije približava svoje Više…

Predstava čiju premijeru se dugo čekalo- posljednja je ovosezonska premijera osječkog HNK... Ali njezino vrijeme tek dolazi!

“Osječki long, long play” posljednja ovosezonska premijera u osječkom HNK-u

Rock-melodrama Branka Kostelnika “Osječki long, long play” u režiji Saše Anočića posljednja je ovosezonska premijera osječkog Hrvatskog narodnog kazališta. Bit će Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Radionica pravljenja strašila u Kukuruznom labirintu i predstava „Mačak u čizmama" - po tisućiti put u Kukuruznom labirintu ...

Kukuruzni labirint nudi: strašilo i Mačka u čizmama

Potegao se put iz Osijeka i okolnih mjesta na Kukuruzijadu, a nije nedostajalo ni - 'ptičjeg mlijeka' ...

(Mega galerija fotografija) Kukuruzijada u Čepinskim Martincima – Osječani potegli put

Danas sve u znaku koncerata! Thompson najavljen, od Bajage ništa, a evo i Hladnog piva u cijeloj 'zbrci' - naime, odbijaju nastupati u Karlovcu jer ne žele biti ničija zamjena!

Ne, Hladno pivo neće biti ničija zamjena! Ništa od koncerta u Karlovcu…