KULTURA

Ljubav oko svijeta, SEDECO 2021. i besplatne projekcije u kinu Urania

Kino Urania osigurava nekoliko besplatnih projekcija, pogledajte o čemu se radi :D

Objavljeno 22.09.2021
Ivona Amidžić

Anđela i Davor Rostuhar odlučili su medeni mjesec pretvoriti u jednogodišnje istraživanje mogućih odgovora na pitanje: „Što je ljubav?”. Na putovanju su razgovarali s više od 200 ljudi u 30 zemalja, na 6 kontinenata.

Po povratku doma, Anđela i Davor pretvorili su ovo inspirativno iskustvo u dokumentarni film, knjigu i izložbu fotografija koji pokazuju svu složenost ljubavi u 21. stoljeću.

Multimedijalni događaj Ljubav oko svijeta održati će se u četvrtak 23.9.2021. godine u 19:30 h, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Turističke zajednice. Događaj uključuje izložbu fotografija u Sakuntala parku te projekciju filma Ljubav oko svijeta u kinu Urania, nakon koje će publika imati priliku sudjelovati u razgovoru sa bračnim parom Rostuhar. Ulaznice po cijeni od 25 kn je potrebno rezervirati, a od petka 24.9. film će se moći pogledati na svakodnevnim projekcijama u Kino klubu kina Urania.

Udruga svjetlost fenjera s brojnim partnerima od petka 24. do nedjelje 26. rujna organizira III. po redu SEDECO FESTIVAL – festival secesijske i art deco kulture, a ovogodišnja je tematika “Priča o sodi, špriceru i kraheru…”.

Uz izložbu „Dekorativno i ambalažno staklo u funkciji konzumacije pića na prostoru Osijeka od 1870. – 1970.g.” u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, stručna predavanja (subota od 11 do 14 h u kinu Urania), plesove iz doba razdoblja art deco, reviju odjeće i frizura te noćnu šetnju sa fenjerima u pratnji turističkog vodiča, u kinu Urania u petak 24. rujna s početkom u 19 h gledatelji će moći pogledati filmsku adaptaciju romana F. Scotta Fitzgeralda Veliki Gatsby (uz redovne cijene ulaznica), koja oživljava razdoblje ludih dvadesetih godina. Imamo i malo iznenađenje: za vrijeme svakog događanja posjetitelji će imati priliku besplatno degustirati poznata essekerska pića špricer i kraher.

Nakon SEDECO-a, u subotu 25. rujna s početkom u 19:30 h gledatelji će moći besplatno pogledati i drugi film u suradnji s Židovskom općinom Osijek i Veleposlanstvom Države Izrael u Republici Hrvatskoj, na zatvaranju ovogodišnjeg izdanja Mjeseca židovske kulture. Riječ je o komičnoj drami Oprost (Forgiveness) iz 2019. godine, koja govori o dugogodišnjim prijateljima Shaulu i Nissanu koji pokušavaju nastaviti život nakon neuspjele pljačke banke na jugu Izraela, u blizini Gaze, gdje opkoljeni građani žive pod stalnom prijetnjom raketa.

U srijedu 29. rujna s početkom u 11 h u kinu Urania će se održati i humorna monodrama autorice Kordelije Paladin u izvedbi Katice Šubarić – Jedna od sestara. Predstava KD Teatra Fort Forno otkriva priču o nemirnoj, razigranoj, živahnoj studentici prava Ireni koja se odlučuje suprotstaviti ustaljenim viđenjima svijeta, pa i same sebe te živjeti drugačije. Jedna žena, glavna glumica, utjelovljuje sedam uloga, žena, te promišlja o temama poput ženske ravnopravnosti ili jednakosti te postizanja ciljeva koji su pred nama. Ulaznice po cijeni od 30 kn je potrebno rezervirati putem broja 091 206 44 25 (Jasminka Mesarić) i maila [email protected].

Povodom obilježavanja novog mandata Europe Direct Osijek centra 2021.–2025, JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije u srijedu 29.9. s početkom u 19:30 h u kinu Urania organizira besplatnu projekciju tragikomične priče o pitanjima ljubavi, čežnje i onog što ljudsko biće čini čovjekom njemačke redateljice Marie Schrader Ja sam tvoj čovjek – dobitnik Srebrnog medvjeda za najbolju žensku ulogu na ovogodišnjem Berlinaleu. Znanstvenica Alma se prijavljuje za sudjelovanje u izvanrednoj studiji kako bi prikupila sredstva za istraživanje: tri tjedna mora živjeti s humanoidnim robotom prilagođenim njezinu karakteru i potrebama, koji je osmišljen kao njen savršeni životni partner.

U novom filmskom tjednu premijerno na program stižu znanstveno – fantastični triler smješten u daleku budućnost Kolonija koji nas vodi u jedinstveni svijet u kojem se čovječanstvo nalazi između života i smrti i fantastičnu dramu od vizionarskog redatelja Davida Loweryja Zeleni vitez – svjež i odvažan okret klasične priče o kralju Arthuru i vitezovima okruglog stola. Uz svakodnevne projekcije filma Ljubav oko svijeta, u Kino klubu i dalje možete pogledati Reviju filmova Mads Mikkelsena (filmovi LovJoš jedna rundaArktik i Kraljevska afera). Ne zaboravite i na nastavak DreamWorks-ova hit crtića Mali šef: Obiteljski posao koji nam predstavlja novog Malog šefa s revolucionarnim I can stavom, nastavak igrano-animiranog sinkroniziranog hita Petar Zecimir: Skok u avanturu te posljednji oproštajni film slavnog redatelja i glumca četverostrukog dobitnika Oscara Clinta Eastwooda Cry Macho.

Svi se programi provode uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija: svi prostori se redovno dezinficiraju, smanjen je kapacitet dostupnih sjedala u dvorani, svaki gledatelj bi trebao dezinficirati ruke, a maske su obavezne u svim prostorijama kina. Sukladno najnovijim preporukama, dozvoljena je konzumacija hrane i pića za vrijeme projekcije.

Detaljni cjenik ulaznica možete pročitati na LINKU.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova