SPORT

Ljupko Petrović preuzeo kormilo

Nekadašnji istaknuti napadač Bijelo-plavih i naš bivši trener vodit će momčad iz Sofije u ogledima s Osijekom

    Objavljeno 22.07.2019
    Ivona Amidžić

    Ne ide baš najbolje sofijskom CSKA-u u novom državnom prvenstvu. I drugu su utakmicu na startu sezone odigrali na domaćem terenu, nakon što su prije tjedan dana remizirali s Etarom 2:2.

    U subotu su na stadionu „Bugarska armija“ poraženi od momčadi Cherno more iz Varne rezultatom 1:3. Gosti su vodili s 3:0, a onda je počasni pogodak postigao Watt. I odmah je reagirao vlasnik kluba Griša Gančev, smijenivši trenera Dobromira Mitova.

    Umjesto njega, očekivano, kormilo je preuzeo Ljubomir Petrović koji je dosad bio savjetnik u stručnom stožeru iako je često zapravo imao i puno važniju ulogu…

    Traži igranje za momčad umjesto soliranja

    Iako je CSKA lako prošao u 2. pretkolo Europske lige i preko Titograda izborio dvostruki ogled s Osijekom, Mitova je koštao slab ulazak u prvenstvo Bugarske. Samo bod iz dvije domaće utakmice svakako je podbačaj za vrlo ambiciozne Crvene.

    “Obavio sam ozbiljan razgovor s igračima. Najvažnije je da počnemo igrati kao momčad. Onaj tko misli samo na sebe, tko neće trčati i boriti se na terenu, neće ni igrati! Težak je trenutak za sve u klubu, a sve možemo popraviti samo uz dobre igre i pobjede”, istaknuo je Petrović.

    Trofejna momčad iz Sofije subotnji je poraz doživjela u svom trenutno najjačem sastavu: Cerniauskas, Atanasov (Bikel), Chorbadzhiyski, Tomas, Geferson, Pinto, Malinov (Watt), Rodrigues, Evandro, Carey (Solomon) i Sowe.

    Nekada najbolji osječki strijelac

    Ljupko Petrović ostavio je dubok trag igrajući nekada za NK Osijek u vremenu od 1968. do 1980., odnosno čak 11 sezona! Pritom je bio i najbolji strijelac u drugoligaškim utakmicama Bijelo-plavih u tom razdoblju, postigavši 122 gola, kojima je dodao i još tri prvoligaška.

    Trener Osječana bio je od 1985. do 1987.,a kasnije je s novosadskom Vojvodinom osvojio naslov prvaka bivše Jugoslavije.

    Svi znamo da je  1991. za kormilom beogradske Crvene Zvezde bio prvak Europe, uz osvojeni Interkontinentalni kup. Vodio je još neke ugledne europske i svjetske momčadi, a bio je i trener CSKA-ova gradskog rivala Levskog.

    NK Osijek

    foto: pixabay (ilustracija)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U srazu FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST) pobjedu su ostvarile Ukrajinke, a u dvoboju između domaćina SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Osijek slavile su naše Osječanke!

    UEFA Liga prvakinja: Osječanke izborile finale!

    Na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu (BiH), u srijedu, 6. rujna odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.