SPORT

Lončarići, Grgić i Ipsa – viceprvaci Europe!

Osim muškog četverca bez kormilara slavio je i ženski četverac – Izabela Krakić, Ivana Jurković, Josipa Jurković i Bruna Milinović

  Objavljeno 09.09.2019
  Ivona Amidžić

  Najljepšim vijestima završava ova veslačka sezona za osječke veslače na međunarodnim smotrama. Iktusovi veslači Anton i Patrik Lončarić, Ivan-Ante Grgić te Fabio Ipsa (VK Istra Pula) osvojili su srebrnu medalju na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u četvercu bez kormilara u grčkoj Ioannini.

  Hrvatsko veslanje ima dva velika razloga za slavlje – na Europskom prvenstvu u Ioannini osvojene su dvije srebrne medalje. Osim muškog četverca bez kormilara slavio je i ženski četverac – Izabela Krakić, Ivana Jurković, Josipa Jurković i Bruna Milinović. Riječ je o poznatom četvercu koji je 2017. godine osvojio europsko i svjetsko juniorsko zlato, zajedno s braćom Lončarić koji su tada osvojili svjetsko juniorsko zlato u dvojcu bez kormilara.

  Uspjeh muškog U23 četverca bez kormilara je i veći ako znamo da su u finalu EP u Grčkoj izgubili od starije i iskusnije rumunjske posade koja je osvojila srebro na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Linzu i koja će predstavljati Rumunjsku na Olimpijskim igrama u Tokiju (Tiganescu, Semciuc, Berariu, Pascari). Nakon solidnoga starta hrvatska je posada na prvih 500 metara zauzela treću poziciju, iza Švicarske, no od polovice staze pratili su nedostižne Rumunje s druge pozicije te  na kraju osvojili srebro. Švicarci su bili treći, a za njima posade Švedske, Njemačke i Litve. Iako je zaostatak za Rumunjima bio sedam sekundi valja spomenuti i brzinu hrvatskog četverca – 6:05,93.

  Podsjećamo kako je posada Lončarić-Lončarić-Grgić-Ipsa sastavljena tek nekoliko tjedana prije Svjetskog prvenstva za mlađe seniore održanog u Sarasoti (Florida) na kojem su zauzeli 10. mjesto.

  Pod vodstvom Iktusove trenerice Jasminke Kraljević-Čolić uspjeli su se dignuti nakon tog rezultata te još jednim pripremama u Zagrebu dotjerati veslanje do pristojne kvalitete i brzine, a na štrokersko mjesto zasjeo je Anton Lončarić. Tijekom priprema bilo je problema i s ozljedama, no na kraju je ostvaren hvalevrijedan rezultat.

  foto: VK Iktus

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Vraćaju se sa SP-a sa brončanom medaljeom i svjetskim rekordom. OsijekNEWS čestita svojim sugrađanima

  SP velsanje (juniori): Braća Lončarić brončani

  Braća blizanci Patrik i Anton Lončarić osvojili su brončanu medalju u dvojcu bez kormilara na Svjetskom juniorskom prvenstvu u veslanju Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Testirajte električne automobile, romobile, bicikle, hodajte i biciklirajte u zatvorenoj Školskoj ulici

  Europski tjedan mobilnosti

  Besplatan trening za sve građane - Postanite i vi "hodači" :D

  Europski tjedan mobilnosti – nordijsko hodanje

  Zamislite ovo: dvorac Adamović-Cseh, kušanje vina, zalogajčići lokalnih specijaliteta, jazz koncert... Ma milina!

  Drugi dio programa Wine & Bike manifestacije