ŽIVOT

Mačevanje u Dokkici – u petak 13.

Radionica će se održati 13.7.2018. (petak) ispred Dokkice (Sjenjak 133, amfiteatar) i trajat će tri sata

Objavljeno 10.07.2018
Alan Srčnik

Radionica mačevanja i olimpizma dio je kampanje sportske ambasadorice (Young change maker program), Marije Lozančić, za Olimpijske igre mladih koje se ove godine održavaju u Buenos Airesu u Argentini.

Ali i aktivnost u sklopu obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana.

U to ime, radionica Dokkice je namijenjena djeci osnovnoškolske dobi (od 1. do 8. razreda) koja će imati priliku naučiti pojedinosti o Olimpijskim igrama, olimpijskim vrijednostima i duhu te osnove mačevanja, najstarijeg olimpijskog sporta.

Radionica će se održati 13.7.2018. (petak) ispred Dokkice (Sjenjak 133, amfiteatar) i trajat će tri sata.

Djeca će kroz kratko vrijeme obilježiti Olimpijski dan tjelovježbom, treningom mačevanja, borbama na bodove te kreativnom radionicom nakon koje će osim majica dobiti i svoje diplome.

Osim izgradnje unutarnjeg duha i tijela, olimpijskim duhom i aktivnostima Dokkica, vele, potiče pozitivan život, toleranciju te mir.

Radionice su, razumije se, besplatne.

PROGRAM

9:00 – 9:20 upoznavanje i zagrijavanje (+ podjela majica)
9:25 – 10:00 upoznavanje s opremom te osnove mačevanja (oblačenje u sigurnosnu opremu i učenje početnog stava, kretanja i uboda)
10:00 – 11:00 borbe na bodove (borbe do 5/ 4 skupine po 4 sportaša + sudci iz mačevalačkog kluba DZ Osijek)
11:00 -11:15 istezanje i hlađenje
11:15 – 11:45 radionica olimpizma (učenje o četiri olimpijske vrijednosti, izrada olimpijskih krugova)
11:45 – 12:00 slikanje i podjela diploma

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Dječji kreativni centar DOKKICA uoči obilježavanja Dana očeva u suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti organizira ovaj zanimljiv panel

Dokkica uoči Dana očeva poziva na panel ravnopravno roditeljstvo: Moguća stvarnost ili nedostižni ideal

Dječji kreativni centar DOKKICA uoči obilježavanja Dana očeva u suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti organizira panel Ravnopravno Više…

Od ove godine festival je nacionalan, te će petominutni igrokazi POZOR! Plivamo sceni izvesti osnovnoškolske dramske skupinae iz cijele Hrvatske!

[NAJAVA] Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni 12

Dječji kreativni centar DOKKICA organizira 12. Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni koji će se održati 19. i 20. svibnja Više…

Roditelji se često pronalaze u situaciji ispravljanja negativnih obrazaca ponašanja kroz različite oblike kazni. Griješe li u tome? Trebaju li nam kazne da bismo odgojili dijete?

Dokkica – poziv na besplatno predavanje za roditelje, “Nagrade i kazne”

Svako naše ponašanje ima posljedice. Djeca, nakon treće godine života, postepeno postaju sve svjesnija kako dobra i očekivana ponašanja dovode Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje