CRNA KRONIKA

Majka dječaka izbodenog kod Osijeka: Napao mi je dijete jer su mu isključili struju

Muškarcu koji je izbo djecu kod Osijeka određen jednomjesečni istražni zatvor...

    Objavljeno 19.08.2020
    Ivona Amidžić

    Zbog sumnje da je u ponedjeljak u Baranji pokušao usmrtiti dvoje djece od 11 godina, sudac istrage osječkog Županijskog suda u utorak je odredio jednomjesečni istražni zatvor 49-godišnjem Dominiku Šeriću, izvijestio je sud, prenosi Index.

    Osumnjičenika se tereti da je 17. kolovoza, u baranjskim mjestima Darda i Mece, oštrim predmetom napao i ozlijedio dvoje 11-godišnje djece, kojima je pružena liječnička pomoć u osječkom Kliničkom bolničkom centru.

    Opružen za pokušaj ubojstva dvoje djece

    Nakon uhićenja i ispitivanja u osječkom Županijskom državnom odvjetništvu 49-godišnjak je priveden na osječki sud, gdje je, iz priložene dokumentacije, utvrđena osnovana sumnja u počinjenje dva kaznena djela pokušaja teškog ubojstva dvoje 11-godišnje djece, za koja je predviđena kazna dugotrajnog zatvora.

    Sud je utvrdio postojanje posebnih uvjeta za određivanje istražnog zatvora zbog bojazni da bi okrivljenik na slobodi mogao ponoviti isto ili slično kazneno djelo, zbog okolnosti da su žrtve nemoćna djeca, te stoga jer su okolnosti počinjenja posebno teške, zbog kojih je istražni zatvor i po ovom osnovu nužan radi neometanog odvijanja postupka, priopćeno je s osječkog Županijskog suda.

    Majka dječaka izbodenog kod Osijeka: Napao mi je dijete jer su mu isključili struju

    Nakon što je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu Šerić je osumnjičen za dva pokušaja teškog ubojstva. Državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela i radi neometanog odvijanja postupka za kaznena djela za koja je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške.

    Dan nakon napada 11-godišnji dječak iz Darde i dalje je na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek, dok je 11-godišnja djevojčica iz Meca još u ponedjeljak puštena na kućnu njegu. Dječak je, osim što ima teže ozljede, teško psihički istraumatiziran napadom.

    Majka napadnutog dječaka je opisala kako će fizičke ozlijede zacijeliti, ali će psihičke posljedice biti teže, i za dječaka i za njih. Svi su u bolnici dobili injekcije za smirenje.

    “Ta osoba je nama potpuno nepoznata. Koliko sam čula, njemu je došla Elektra isključiti struju i tada je rekao da će nekoga ubiti. Išao je navodno u Općinu i kada se vraćao naletio je na našeg sina, napao ga, sjeo na bicikl, otišao i napao djevojčicu. Jedna susjeda je dotrčala po nas pa smo i mi trčali k njemu. Bio je sav krvav. Rekao je da nije ništa napravio, a ovaj ga je napao. Govorio je da ga leđa bole. Jedna gospođa mu je pomogla. Bila sam u šoku i nekoliko puta sam ju pitala za ime pa mi je jedna susjeda rekla ime koje sam zapisala da se ženi mogu zahvaliti i odužiti.

    Ona je njegovateljica, polijevala ga je vodom, suprug kaže da mu je stavila neki papir da se zaštiti lice, zato valjda nisam ni vidjela te ranice. Sin je bio kao da će pasti u nesvijest. Zazivali smo ga, pričali mu, samo da ne izgubi svijest i padne u šok”, kaže majka.

    Djeca su nasumične žrtve?

    Muškarac se na svom Facebooku danima prije napada žalilo na račune za struju, piše Index. Sve je prozvao kriminalom u HEP-u i ekonomskim ratom. Poručio je da je prijavio HEP DORH-u, predsjedniku i policiji, ali da mu nitko ne odgovara, a najavio je kako će se iseliti te odreći hrvatskog državljanstva i državljanstva Bosne i Hercegovine.

    Par dana prije napada podivljao na HEP: Nadam se da neću završiti u zatvoru ako…

    “Danas došlo da nam namjeravaju isključiti struju. Nadam se da neću završiti … u zatvoru ako ..”, napisao je u jednoj od objava.

    Objavio je i rukom pisano pismo u kojem pita što mora učiniti da ga se ispiše iz rimokatoličke religije. Poručio je da je poslao pismo i Papi, “ali kulturnije, u Wordu”, kao i da je poslao zahtjev za ispis iz državljanstva BiH te da se javio Europskom sudu za ljudska prava.

    Zadnji put se na Fejsu oglasio prije 4 dana

    Posljednji se put na Facebooku oglasio prije četiri dana kada je objavio pismo u kojem se žali na račune za struju.

    Je li doista struja bila povod za bezuman napad i što se sve događalo u glavi napadača, trebala bi otkriti kriminalistička istraga.

    No čini se da je dvoje djece u napadu odabrano potpuno nasumično. Tome u prilog govore i izjave svjedoka.

    “Srušio ju je i ubo ju je odvijačem. Glavu joj je razbio”

    “Dijete je išlo od bake, tu je na samom raskršću on naišao, srušio ju je i ubo ju je odvijačem. Glavu joj je razbio”, kazao je jedan svjedok za HRT.

    “Još kaže mali – nisam mu ništa napravio, zašto me dirao. Dijete se uplašilo, ostalo sjediti na travi, ja sam mu podigao majicu i vidio ubode po leđima. Bože sačuvaj”, kazao je drugi svjedok.

    foto: screenhot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Nepoznati počinitelj je 5. ožujka stupio u kontakt s 55-godišnjakom, kojeg je lažnim prikazivanjem činjenica oko ulaganja doveo u zabludu Više…

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra koji osniva nepostojeća ''Nacionalna udruga za gluhe i tjelesno potlačene ljude i siromašnu djecu''

    Prijevare na kućnom pragu – savjeti građanima

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra Više…

    Počinitelji su pronađeni. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tri maloljetnika počinila kazneno djelo „Teška krađa“.

    Pronađeni maloljetni kradljivci hrane za pse u azilu u Nemetinu

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tri maloljetnika počinila kazneno Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi je u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

    Sedamdesetjednogodišnjak prevaren za gotovo 10.000 eura

    Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

    U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila