CRNA KRONIKA

Majka dječaka izbodenog kod Osijeka: Napao mi je dijete jer su mu isključili struju

Muškarcu koji je izbo djecu kod Osijeka određen jednomjesečni istražni zatvor...

  Objavljeno 19.08.2020
  Ivona Amidžić

  Zbog sumnje da je u ponedjeljak u Baranji pokušao usmrtiti dvoje djece od 11 godina, sudac istrage osječkog Županijskog suda u utorak je odredio jednomjesečni istražni zatvor 49-godišnjem Dominiku Šeriću, izvijestio je sud, prenosi Index.

  Osumnjičenika se tereti da je 17. kolovoza, u baranjskim mjestima Darda i Mece, oštrim predmetom napao i ozlijedio dvoje 11-godišnje djece, kojima je pružena liječnička pomoć u osječkom Kliničkom bolničkom centru.

  Opružen za pokušaj ubojstva dvoje djece

  Nakon uhićenja i ispitivanja u osječkom Županijskom državnom odvjetništvu 49-godišnjak je priveden na osječki sud, gdje je, iz priložene dokumentacije, utvrđena osnovana sumnja u počinjenje dva kaznena djela pokušaja teškog ubojstva dvoje 11-godišnje djece, za koja je predviđena kazna dugotrajnog zatvora.

  Sud je utvrdio postojanje posebnih uvjeta za određivanje istražnog zatvora zbog bojazni da bi okrivljenik na slobodi mogao ponoviti isto ili slično kazneno djelo, zbog okolnosti da su žrtve nemoćna djeca, te stoga jer su okolnosti počinjenja posebno teške, zbog kojih je istražni zatvor i po ovom osnovu nužan radi neometanog odvijanja postupka, priopćeno je s osječkog Županijskog suda.

  Majka dječaka izbodenog kod Osijeka: Napao mi je dijete jer su mu isključili struju

  Nakon što je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu Šerić je osumnjičen za dva pokušaja teškog ubojstva. Državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela i radi neometanog odvijanja postupka za kaznena djela za koja je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške.

  Dan nakon napada 11-godišnji dječak iz Darde i dalje je na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek, dok je 11-godišnja djevojčica iz Meca još u ponedjeljak puštena na kućnu njegu. Dječak je, osim što ima teže ozljede, teško psihički istraumatiziran napadom.

  Majka napadnutog dječaka je opisala kako će fizičke ozlijede zacijeliti, ali će psihičke posljedice biti teže, i za dječaka i za njih. Svi su u bolnici dobili injekcije za smirenje.

  “Ta osoba je nama potpuno nepoznata. Koliko sam čula, njemu je došla Elektra isključiti struju i tada je rekao da će nekoga ubiti. Išao je navodno u Općinu i kada se vraćao naletio je na našeg sina, napao ga, sjeo na bicikl, otišao i napao djevojčicu. Jedna susjeda je dotrčala po nas pa smo i mi trčali k njemu. Bio je sav krvav. Rekao je da nije ništa napravio, a ovaj ga je napao. Govorio je da ga leđa bole. Jedna gospođa mu je pomogla. Bila sam u šoku i nekoliko puta sam ju pitala za ime pa mi je jedna susjeda rekla ime koje sam zapisala da se ženi mogu zahvaliti i odužiti.

  Ona je njegovateljica, polijevala ga je vodom, suprug kaže da mu je stavila neki papir da se zaštiti lice, zato valjda nisam ni vidjela te ranice. Sin je bio kao da će pasti u nesvijest. Zazivali smo ga, pričali mu, samo da ne izgubi svijest i padne u šok”, kaže majka.

  Djeca su nasumične žrtve?

  Muškarac se na svom Facebooku danima prije napada žalilo na račune za struju, piše Index. Sve je prozvao kriminalom u HEP-u i ekonomskim ratom. Poručio je da je prijavio HEP DORH-u, predsjedniku i policiji, ali da mu nitko ne odgovara, a najavio je kako će se iseliti te odreći hrvatskog državljanstva i državljanstva Bosne i Hercegovine.

  Par dana prije napada podivljao na HEP: Nadam se da neću završiti u zatvoru ako…

  “Danas došlo da nam namjeravaju isključiti struju. Nadam se da neću završiti … u zatvoru ako ..”, napisao je u jednoj od objava.

  Objavio je i rukom pisano pismo u kojem pita što mora učiniti da ga se ispiše iz rimokatoličke religije. Poručio je da je poslao pismo i Papi, “ali kulturnije, u Wordu”, kao i da je poslao zahtjev za ispis iz državljanstva BiH te da se javio Europskom sudu za ljudska prava.

  Zadnji put se na Fejsu oglasio prije 4 dana

  Posljednji se put na Facebooku oglasio prije četiri dana kada je objavio pismo u kojem se žali na račune za struju.

  Je li doista struja bila povod za bezuman napad i što se sve događalo u glavi napadača, trebala bi otkriti kriminalistička istraga.

  No čini se da je dvoje djece u napadu odabrano potpuno nasumično. Tome u prilog govore i izjave svjedoka.

  “Srušio ju je i ubo ju je odvijačem. Glavu joj je razbio”

  “Dijete je išlo od bake, tu je na samom raskršću on naišao, srušio ju je i ubo ju je odvijačem. Glavu joj je razbio”, kazao je jedan svjedok za HRT.

  “Još kaže mali – nisam mu ništa napravio, zašto me dirao. Dijete se uplašilo, ostalo sjediti na travi, ja sam mu podigao majicu i vidio ubode po leđima. Bože sačuvaj”, kazao je drugi svjedok.

  foto: screenhot

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Zlomislić je visok 180 centimetara, ima kestenjaste oči, a nestanak je prijavljen đakovačkoj policiji 17. rujna

  MORH: U tijeku potraga za nestalim vojnikom

  U okolici Požege službe intenzivno tragaju za nestalim pripadnikom Hrvatske vojske Draženom Zlomislićem, čiji je nestanak prijavljen u četvrtak, priopćili Više…

  Grijač bojlera, dječji bicikl, nekoliko štapova za pecanje, nekoliko stotina kuna u gotovini...

  Ušao u tuđu kuću i ukrao sve što mu je došlo pod ruku…

  U vremenu od 1. travnja do 30. lipnja, u Belom Manastiru, nepoznati je počinitelj iz otključane kuće ukrao grijač bojlera, Više…

  Materijalna šteta utvrdit će se naknadno...

  Iz dvorišnog vrta u Višnjevcu ukrao preko 400 stabljika marihuane

  Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 33-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Teška krađa“. U noći s 20. na Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Zlomislić je visok 180 centimetara, ima kestenjaste oči, a nestanak je prijavljen đakovačkoj policiji 17. rujna

  MORH: U tijeku potraga za nestalim vojnikom

  Grijač bojlera, dječji bicikl, nekoliko štapova za pecanje, nekoliko stotina kuna u gotovini...

  Ušao u tuđu kuću i ukrao sve što mu je došlo pod ruku…

  Materijalna šteta utvrdit će se naknadno...

  Iz dvorišnog vrta u Višnjevcu ukrao preko 400 stabljika marihuane