ŽIVOT

Makrt: Crveni križ dosad prikupio 44 milijuna kuna

"To je iznimno velik iznos i spremno dočekujemo naredni period", rekao je Markt u Petrinji

    Objavljeno 22.01.2021
    Darija Kovačić

    Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt izvijestio je u četvrtak kako je Crveni križ od potresa dosad prikupio više od 44 milijuna kuna i robu u vrijednosti 35 milijuna kuna za donacije građanima.

    “To je iznimno velik iznos i spremno dočekujemo naredni period”, rekao je Markt u Petrinji u izjavi za Dnevnik Nove TV.

    Dodao je i da je Hrvatski Crveni križ u zadnjim fazama pripreme i provjere aplikacije koja će služiti tome da se utvrde i potvrde kriteriji za stanovnike koji su najgore prošli i čije nekretnine nisu više upotrebljive.

    Istaknuo je kako će se prikupljeni novac od donacija isključivo distribuirati građanima, dok je financiranje Crvenog križa vezano za međunarodne izvore.

    Markt je izvijestio i kako su u Ženevi danas održali sastanak s predstavnicima Međunarodnog Crvenog križa na kojem je potvrđen ugled Hrvatskog Crvenog križa te dogovorena pomoć u financijama, opremi, ali i specijalnim timovima koji će ponuditi psihosocijalnu pomoć.

    Mi ćemo učiti od njih i oni od nas, kazao je.

    Potvrdio je kako pomoć potresom pogođenim područjima i dalje stiže.

    “Imamo ustrojeni ustav, hrana se i dalje prikuplja putem 131 društva, roba potom stiže u centralno skladište na Zagrebačkom velesajmu te prema potrebi distribuira u Petrinju i dalje”, rekao je Markt i naglasio kako su spremni za iduće razdoblje.

    Svim pojedincima i tvrtkama zahvalio je na uplatama Hrvatskom Crvenom križu.

    “Zabilježeno je gotovo 70.000 pojedinačnih uplata, javljaju se hrvatske tvrtke… I dalje ćemo pomagati”, zaključio je Markt i svima zahvalio na pomoći.

    (Hina)

    Foto: unsplash

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    I dalje potrebna vaša financijska pomoć za obitelj gosp. Andrijane Matijević iz Škabrnje, samohranu majku petero maloljetne djece od 8 - 15 godina, teško bolesnu udovicu umrlog Hrvatskog Branitelja i njihovo petero maloljetne djece, koji žive u neljudskim i jako teškim uvjetima

    Akcija za obitelj Matijević iz Škabrnje – počela je unutarnja i vanjska obnova kuće i radovi su u tijeku

    I dalje potrebna vaša financijska pomoć za obitelj gosp. Andrijane Matijević iz Škabrnje, samohranu majku petero maloljetne djece od 8 Više…

    Broj mrtvih raste svakodnevno, a strah je i od pojave humanitarne krize, pojave bolesti i smrti radi razloga koji nije potres. Hrvatski tim Civilne zaštite "opasno je raditi preko noći, ima kriminala"

    Više od 22000 mrtvih trenutno u Turskoj! Hrvatski tim pretražuje ruševine, iznimno je teško!

    U potresom pogođenom turskom gradu Antakyi nema struje, vode ni hrane, ali ima kriminala, rekao je Mladen Vinković, zapovjednik hrvatskog Više…

    Osječani su se jutros budili uz lagano ljuljanje i tutnjavu u daljini, jeste li ga i vi osjetili?

    Potres magnitude 3.4 prema Richteru u blizini Osijeka

    Potres jačine oko 3.4 prema Richteru u 06:12 sati s epicentrom u blizini Belog Manastira i na dubini oko 8-10 Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska i Slovenija, obilujući prirodnim ljepotama, kulturnim bogatstvima i gastronomskim čarolijama, nude nebrojeno mnogo načina za stvaranje nezaboravnih trenutaka tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

    100 najljepših doživljaja proljeće/ljeto 2024.

    Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

    [FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja

    Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

    ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave