ŽIVOT

Malteški Institut za studije turizma u Ugostiteljskoj turističkoj školi Osijek

Gost predavač Richard Pons je stručnjak je s tridesetogodišnjim iskustvom u miksologiji pića, maestro koktela, rekorder Guinnessove knjige rekorda sa čak 88 različitih koktela spravljenih u samo jedan sat

Objavljeno 11.09.2023
Darija Kovačić

U Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, 05. i 06. rujna 2023. godine održana je dvodnevna radionica za učenike i škole partnera s gostom predavačem Richardom Ponsom iz malteškog Instituta za studije turizma.

Richard Pons stručnjak je sa tridesetogodišnjim iskustvom u miksologiji pića, maestro koktela, rekorder Guinnessove knjige rekorda sa čak 88 različitih koktela spravljenih u samo jedan sat.

Sviđa mi se ambijent škole, nova je i moderna, i sviđa mi se energija vaših učenika. Zadovoljan sam njihovim ponašanjem i interesom. Počašćen sam pozornosti koju su pružali na mojim predavanjima”, istaknuo je Richard Pons i dodao da u poslu miskologije učenje nikad nije gotovo jer, kaže, on osobno uvijek teži tražiti nove ideje i usavršavati se. Dao sam im, napominje, „ključeve u ruke“ kako bi imali što bolji start.

Nikad nisam želio biti barmen, no dobio sam priliku i pronašao sam se u tome. Danas djeca imaju puno više mogućnosti za učenje, sve što im je potrebno je zapravo na njihovom dlanu. Mogu gledati podcaste, videa, tražiti recepte na internetu, ukratko sve što stoji između njih i dobre karijere je volja. Barmen sam 40 godina, podučavam 30, i ovo nije moj posao ovo je moja ljubav, moj hobi, i ne govorim obitelji i prijateljima kako idem raditi nego se idem zabavljati i ako nešto volite napravite karijeru iz toga. Postoji i jedan put, jer jednom kada postanete barmen možete se razvijati pa postati sommelier, mixolog, menadžer za hranu i pića, menadžer u marketingu, prodajni predstavnik nekog branda vina i pića itd. dakle niste samo barmen, to je tek početak puta, a gdje će vas taj put odvesti uvelike ovisi o vašoj volji i upornosti.”, zaključio je Pons.

Sva stečena znanja i suvremeni trendovi pomoći će učenicima za pripremu i sudjelovanje na strukovnim natjecanjima.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek u okviru EU projekta – UP.03.3.1.05.0006 VirtuOS  – uspostava regionalnog centra kompetentnosti kao i kampanje promocije strukovnih zanimanja #BudiVirtuOS preuzela je ulogu promicatelja strukovnog obrazovanja, inicijatora upisa zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, predvodnika i donositelja promjena opće percepcije u svrhu podizanja i promocije kvalitete ugostiteljsko-turističkih usluga te cjelokupnog sustava obrazovanja u redovnoj i praktičnoj nastavi s ciljem kreiranja kompetentnog kadra, spremnog za tržište rada te rasta kvalitete usluga i podizanja radnih uvjeta u okruženjima budućih poslodavaca.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Inklutour zajedno s Ugostiteljsko-turističkom školom Osijek, kao projektnim partnerom, provode niz radionica pod nazivom “Pronađi svoj put u ugostiteljstvu i turizmu!”

U sklopu projekta Inklutour započele radionice u osječkim osnovnim školama za promociju ugostiteljsko-turističkih zanimanja

Tijekom mjeseca svibnja, projektni tim Inklutour Pučkog otvorenog učilišta Osijek, zajedno s Ugostiteljsko-turističkom školom Osijek, kao projektnim partnerom, provode seriju Više…

Memorijalni regionalni gastro turnir u pravljenju koktela koji će nositi Zlatkovo ime će se najvjerojatnije održati u listopadu zbog bojazni od novog vala koronavirusa

Zlatko Dundović umjesto biste dobiva reljef

Zlatko Dundović, hrvatski branitelj i nakon toga profesor u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek, preminuo je u lipnju nakon duge i teške Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!

Najavljeni završetak radova i puštanje u promet Stepinčeve ulice od Vukovarske do Reljkovićeve / Reisnerove i Trga Baruna Trenka te početak radova na sljedećoj fazi u Gundulićevoj ulici od Stepinčeve do Radićeve neće započeti kako je najavljeno...

Obavijest o produženju roka dovršetka radova u dijelu Gundulićeve ulice

Cilj ovog projekta nije samo istaknuti na postojanje naših lokalnih „divova“ već i ukazati na sve veće posljedice klimatskih promjena ali i na nužnost očuvanja osječkih divova.

FOTO] Osječki divovi