SPORT

Marić: Idemo pokazati što znamo

Napadač Bijelo-plavih ističe kako će Osijek sigurno imati svoje šanse i da će biti jako važno neku od njih iskoristiti

    Objavljeno 24.07.2019
    Ivona Amidžić

    Mirko Marić svakako je jedna od najjačih uzdanica naše momčadi uoči svakog susreta, pa tako i europskog dvoboja s CSKA-Sofia. Njegova uloga u redovima Bijelo-plavih je itekako bitna, ne samo što se realizacije tiče jer „Mara“ puno toga odrađuje i u organizaciji igre, pa i u onim obrambenim zadaćama.

    “Nastavio sam tamo gdje sam stao prošle sezone i ne mogu se požaliti. Naravno da je svakom napadaču drago kada se nađe među strijelcima, no ipak smo svi mi u službi kolektiva koji nikada ne može ovisiti samo o nekom pojedincu. Osjećam se dobro, samopouzdanje je na potrebnoj razini, što vrijedi i za cijelu svlačionicu. Pozitivna je atmosfera, spremni smo i taktički i trkački za ono što nas čeka u Sofiji, a startna pobjeda nad Slaven Belupom sigurno nam je pomogla u pripremi predstojeće utakmice”, pričao je Marić.

    Imaju dobre individualce

    Na pitanje o CSKA-u Mirko nije puno razmišljao u kontekstu činjenice da je riječ o suparniku kojega se mora uvažavati. I zbog njegova rejtinga u bugarskom nogometu, a ništa manje i zbog igračkog kadra s kojim raspolaže…

    “Odlično su izgledali na pripremama, posebno u dvoboju s RB Salzburgom kojega su pobijedili u Austriji. Puni su stranaca koji neupitno imaju kvalitetu, a nekako mi se čini da su najbolje posloženi u veznom redu i napadu. Dosta je među njima individualaca koji mogu riješiti utakmicu u svakom trenutku. Sigurno imaju i nekih svojih mana, ali nećemo se time zavaravati. Dobri su i ne smijemo im dopustiti da se razmašu.”

    Zadržati prisebnost i koncentraciju

    Osijek u Sofiji ne želi samo sačuvati svoju mrežu nego će nastojati u igri prema naprijed biti što opasniji i konkretniji. Pritom će dosta toga ovisiti i o Marićevu učinku.

    “Idemo pokazati što znamo. Sigurno ćemo imati barem poneku svoju šansu, a u takvim je situacijama bitno zadržati prisebnost i koncentraciju. Bit ćemo jako motivirani, želimo zabiti u gostima kako bismo imali određeni kapital uoči uzvrata. Svima smo do sada, otkako smo se okupili na početku priprema, postigli barem jedan gol i vjerujem da će tako biti i protiv CSKA. Složio bih se s opaskom našeg trenera da ćemo defanzivu morati odraditi besprijekorno, tijekom cijele utakmice. Vidim da Bugari imaju dobru atmosferu na svom stadionu, da su im navijači dosta brojni i glasni, tako da će stvoriti ozračje u kojem će se domaćin ugodno osjećati. Sigurno će to biti teška utakmica za nas u svakom pogledu, no vjerujem da u svemu možemo pozitivno odgovoriti.”

    foto: youtube (screenshot)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U srazu FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST) pobjedu su ostvarile Ukrajinke, a u dvoboju između domaćina SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Osijek slavile su naše Osječanke!

    UEFA Liga prvakinja: Osječanke izborile finale!

    Na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu (BiH), u srijedu, 6. rujna odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu