KULTURA

”Marija kraljica Škotske” u kinu Urania

Evo što sve donosi ovotjedni program kina Urania... :)

Objavljeno 22.01.2019
Antonela Verković

Premda smo već gledali brojne ekranizacije nevjerojatnog života Marije I. odnosno Marije Stuart, njezina zanimljiva priča upravo je bila nadahnuće i inspiracija britanskoj kazališnoj i filmskoj redateljici Josie Rourke, što je rezultiralo autentičnim filmom o borbi za englesko prijestolje i životu aristokracije 16. stoljeća – Marija Kraljica Škotske. U biografskoj povijesnoj drami nastaloj prema romanu Johna Guya, tadašnju kraljicu Engleske Elizabetu I. u filmu tumači Margot Robbie, a njezinu suparnicu Mariju Stuart utjelovljuje glumica Saoirse Ronan. Ljubomorna Marija pretežira na titulu koju nosi njezina rođakinja. Spletkari i kuje planove kako da zasjedne na prijestolje. Ipak njezine namjere bivaju razotkrivene, a ona utamničena. Mariju Stuart sada čekaju godine robije, a potom i smaknuće…

U subotu 26.1. s početkom u 17:30 h održat će se pretpremijerna projekcija (cijena ulaznice 25 kn bez popusta i gratisa) novoga nastavka animiranog i sinkroniziranog hit filma Kako izdresirati zmaja 3 – iznenađujuće priče o odrastanju i pronalaženju hrabrosti da se suočimo s nepoznatim. Sve je počelo kao nevjerojatno prijateljstvo između mladog Vikinga i strašnog zmaja Noćni bijes. Sada vladar Berka uz Astrid, Štucko je stvorio veličanstvenu utopiju zmajeva. Kada se Štucko i Bezubica iznenada susreću sa ženkom noćnog bijesa, moraju napustiti svoj i otputovati u skriveni svijet za koji većina vikinga vjeruje da je samo mit. Kako se otkriju njihove prave sudbine, zmaj i jahač će se boriti zajedno na samom kraju Zemlje kako bi zaštitili sve do čega im je ikad u životu stalo. Redovne projekcije filma kreću od četvrtka 31. siječnja.

Podsjećamo i na dvije stand up izvedbe, koje ćete imati priliku pogledati i poslušati u kinu Urania: četvrtak 24. siječnja s početkom u 20 h stand up Vlatka Štampara BOLJA polovica te četvrtak 07.02. s početkom u 20 h Na komadiću Europe stand up Željka Pervana. Obje predstave su već rasprodane.

Novi filmski tjedan pretpremijerno donosi posljednji nastavak popularnog animiranog i sinkroniziranog hita Kako izdresirati zmaja 3, a premijerno francusku obiteljsku avantura Mia i bijeli lav, biografsku povijesnu dramu Marija Kraljica Škotske i srpsku romantičnu komediju Taxi blues. Na programu i dalje ostaju kontroverzna Brešanova komedija Koja je ovo država, sinkronizirana obiteljska komedija Mala gospođica Dolittle, završetak popularne trilogije M. Night Shyamalana Glass, američka adaptacija francuskog hit filma Nespojivi i japanska nagrađivana drama Obiteljske veze te hvaljeni poljski hit Hladna zima u sklopu ciklusaFEST is the BEST.

Glavni junak nove srpske komedije Taxi blues je Marko, simpatični bivši dramaturg koji godinama radi kao taksist i čije avanture pratimo tijekom jedne urnebesne noći. Naizgled normalan dan na poslu pretvara se u kaos kada se u njegov auto ušulja dječak Damir koji je pobjegao iz dječjeg doma i koji je u potrazi za svojim ocem. Vožnja njih dvojice u taksiju rezultirati će gomilom suludih situacija i smiješnih likova.

Mia, 11 godišnja djevojčica s roditeljima seli iz Londona u Afriku gdje upoznaje nevjerojatnog novog prijatelja – bijelog lava Charlija. Mia i Charlie postaju nerazdvojni prijatelji, ali ga njezin otac odluči prodati lovcima kao trofej. Kako bi spasila Charlija, Mia odluči s njim pobjeći. Ne propustite dirljivu francusku obiteljsku avanturu Mia i bijeli lav u vašem najdražem kinu.

Scenarist i redatelj M. Night Shyamalan („Šesto čulo”, „Zaselak”, „Misteriozni znakovi”) spaja priče dvaju svojih prethodnih hitova „Neslomljivi” (2000.) i „Podvojen” (2016.), u novom stripovskom trileru Glass. Posljednji nastavak ove popularne trilogije prvi put spaja tri neobična junaka u fantastičnoj završnici, koja zadire u misteriozni ljudski um.

Francuski film Nedodirljivi iz 2011. godine je polučio nevjerojatan uspjeh u kino dvoranama, a ovaj tjedan u kinu Urania možete pogledati američku remake verziju Nespojivi s velikim zvijezdama: Kevinom HartomNicole Kidman i Bryanom Cranstonom. Film donosi dirljivu priču o neočekivanom prijateljstvu između dva potpuna stranca, a uči nas kako druga šansa može biti najbolji dar koji ste ikada primili.

Mala gospođica Dolittle je film o neobičnoj 11-godišnjakinji Lilli, koja može pričati sa životinjama! Taj poseban talent prouzrokovao je dovoljno problema u prošlosti, zbog čega se opet moraju seliti. Lilli  uskoro otkriva da je zli kradljivac životinja ukrao mladunče slona iz lokalnog zoološkog vrta. Tu započinje uzbudljiva avantura spašavanja životinja.

U novom filmu Vinka Brešana Koja je ovo država opisane su priče trojice atipičnih i nepovezanih likova: ministra u vladi, umirovljenog generala i razočaranog starca. Priče se isprepliću kroz san i stvarnost oko zajedničkog plana o otmici lijesa s posmrtnim ostacima Franje Tuđmana. Premda okarakteriziran kao komedija, smijat ćete se s grčem u želucu. Jedan od onih filmova koji se ne propuštaju.

Program Kina Urania 24.1.-30.1.2019 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova