SPORT

Marko Kump pobjednik prve etape utrke CRO Race za samo nekoliko milimetara!

Jučer je završila prva etapa biciklističke utrke duga 200 kilometara, danas kreće druga... :D

    Objavljeno 02.10.2019
    Ivona Amidžić

    Slovenski biciklist Marko Kump, član momčadi Adria Mobil, pobjednik je prve etape biciklističke utrke CRO Race vožene od Osijeka do Lipika u dužini od 200 kilometara. On je za nekoliko milimetara u završnom sprintu bio brži od drugoplasiranog Kazahstanca Jevgenija Gidiča iz momčadi Astane, dok je treće mjesto zauzeo Rumunj Eduard Michael Grosu, član francuskog Delko Marseillea.

    Za Kumpa je ovo druga etapna pobjeda na hrvatskoj nacionalnoj utrci nakon osvajanja druge etape 2015. godine. Veliku ulogu u Kumpovoj pobjedi imao je i hrvatski veteran, 40-godišnji Radoslav Rogina koji je sve do same završnice vukao glavnu skupinu i omogućio svom sprinteru odličnu poziciju za završnicu.

    „Ekipa mi je odradila sjajan posao, posebno Rogina koji me je doveo u idealnu poziciju. Ja sam možda krenuo 50-ak metara prerano, ali vjerovao sam da ću uspjeti doći do pobjede“, rekao je Kump. Odličan je bio i drugi hrvatski predstavnik Josip Rumac (Androni Giocattoli) koji je ciljem prošao kao deveti.

    Znak za start ovogodišnjeg CRO Racea nešto prije podneva u Osijeku dali su predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Boris Piližota.

    Druga etapa vozit će se u srijedu od Slunja do Zadra u dužini od 183 kilometra

    Kao i dosadašnjih godina, utrku svakodnevno prenosi Hrvatska radiotelevizija s dvanaest sati televizijskog prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu, a TV prijenos će, zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O., emitirati brojne televizijske postaje s čak šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – u čak 190 zemalja, od kojih će neke utrku prenositi i uživo.

    Novost je ove godine i to što će se za američko tržište utrka prenositi uživo preko kanala GCN, najveće biciklističke online mreže.

    Dodatno, utrka će se moći gledati i na brojnim interkontinentalnim letovima zrakoplovnih kompanija koje svojim putnicima pružaju sportske sadržaje.

    cro_race_02102019_osijeknews

    foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Staza je kružnog oblika te kroz više krakova vožnje ima više od 3 kilometra šumskog puta s raznim preprekama i elementima za trening i natjecanje brdske vožnje.

    [NAJAVA] Biciklistička utrka XCO Banovo Brdo 2024

    Utrka XCO Banovo Brdo organizira se na Banovom brdu, najvišoj točki Baranje. Ove godine utrka se nakon nekoliko godina vraća Više…

    Trasa XCO Kopika je tehnički veoma zahtjevna zbog mnoštva prepreka, zavoja, skokova i korijenja na singletrack dijelu, pa sami natjecatelji nisu baš imali previše trenutaka za opuštanje na ovoj 4 kilometra dugoj stazi

    [FOTO] Održana XCO Kopika biciklistička utrka

    Utrka XCO Kopika u svom 6. izdanju održana je 26. ožujka 2023. godine. S Kopikom je otvorena natjecateljska sezona i Više…

    Na jučerašnjoj konferenciji za medije predstavljeno je sedmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race koja je počela danas...

    FOTO: Počeo CRO Race, pobjednik Tour de Francea u Osijeku!

    Konferenciju u Vinkovcima povodom početka sedmog izdanja CRO Racea jučer su posjetili direktor utrke Vladimir Miholjević, tehnički direktor Luka Mišović Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.