KULTURA

Martini, protresen, a ne promiješan, u novom filmskom tjednu kina Urania…

U ovome tjednu nastavlja se i program Rendez-vous au Cinema povodom 100. godišnjice Francuskog instituta u Hrvatskoj

Objavljeno 30.09.2021
Ivona Amidžić

Vodka Martini, shaken not stirred jedino je piće koje ćemo od četvrtka piti uz novi nastavak James BondaZa smrt nema vremena.

Protresen, a ne promiješan Martini omiljeno je piće agenta britanske tajne službe MI6 kodnog naziva 007, a pili su ga redom glumci od Seana Conneryja, Rogera Moorea, Timothy Daltona, Piercea Brosnana pa sve do aktualnog Bonda Daniela Craiga, koji se u ovoj ulozi pojavljuje peti put. Bond je napustio aktivnu službu no njegova „penzija” je kratkog vijeka. Dugogodišnji prijatelj iz CIA-e Felix Leiter od njega traži pomoć u borbi protiv misterioznog zločinca naoružanog opasnom novom tehnologijom. Snimanje novog filma odvijalo se na lokacijama u Londonu, Italiji, Jamajci te u Norveškoj, a producenti filma izrazili su svoje zadovoljstvo s činjenicom da se Bond vraća na Jamajku, na mjesto na kojem je Fleming stvorio legendarnog agenta.

Uz James Bonda, u novom filmskom tjednu premijerno možete pogledati i nastavak trilera iz 2016. godine koje je pokupio hvale gledatelja Ne diši 2 u kojemu se na površinu izvlače grijesi iz Normanove (u prvom djelu zvan „Slijepac”) prošlosti te se postavlja pitanje – „Je li on brižan otac ili čudovište?”.

Ne propustite pogledati ni znanstveno – fantastični triler smješten u daleku budućnost Kolonija te crtić Mali šef: Obiteljski posao koji predstavlja novog Malog šefa s revolucionarnim I can stavom.

Uz svakodnevne projekcije filma Ljubav oko svijeta, u Kino klubu i dalje možete pogledati Reviju filmova Mads Mikkelsena (filmovi LovJoš jedna rundaArktik i Kraljevska afera).

U ovome tjednu nastavlja se i program Rendez-vous au Cinema povodom 100. godišnjice Francuskog instituta u Hrvatskoj. U četvrtak s početkom u 20 h u Kino klubu je na rasporedu višestruko nagrađivan Adelin život – francuska ljubavna drama o tinejdžerici Adele koja otkriva strast i slobodu u odnosu sa slikaricom plave kose Emmom, a koja osvojila preko 80 filmskih nagrada i nalazi se na BBC-evoj listi najboljih filmova 21. stoljeća.

Iz kina Urania napominju da se svi programi provode uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija: svi prostori se redovno dezinficiraju, smanjen je kapacitet dostupnih sjedala u dvorani, svaki gledatelj bi trebao dezinficirati ruke, a maske su obavezne u svim prostorijama kina. Sukladno najnovijim preporukama, dozvoljena je konzumacija hrane i pića za vrijeme projekcije.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova