KULTURA

Martini, protresen, a ne promiješan, u novom filmskom tjednu kina Urania…

U ovome tjednu nastavlja se i program Rendez-vous au Cinema povodom 100. godišnjice Francuskog instituta u Hrvatskoj

Objavljeno 30.09.2021
Ivona Amidžić

Vodka Martini, shaken not stirred jedino je piće koje ćemo od četvrtka piti uz novi nastavak James BondaZa smrt nema vremena.

Protresen, a ne promiješan Martini omiljeno je piće agenta britanske tajne službe MI6 kodnog naziva 007, a pili su ga redom glumci od Seana Conneryja, Rogera Moorea, Timothy Daltona, Piercea Brosnana pa sve do aktualnog Bonda Daniela Craiga, koji se u ovoj ulozi pojavljuje peti put. Bond je napustio aktivnu službu no njegova „penzija” je kratkog vijeka. Dugogodišnji prijatelj iz CIA-e Felix Leiter od njega traži pomoć u borbi protiv misterioznog zločinca naoružanog opasnom novom tehnologijom. Snimanje novog filma odvijalo se na lokacijama u Londonu, Italiji, Jamajci te u Norveškoj, a producenti filma izrazili su svoje zadovoljstvo s činjenicom da se Bond vraća na Jamajku, na mjesto na kojem je Fleming stvorio legendarnog agenta.

Uz James Bonda, u novom filmskom tjednu premijerno možete pogledati i nastavak trilera iz 2016. godine koje je pokupio hvale gledatelja Ne diši 2 u kojemu se na površinu izvlače grijesi iz Normanove (u prvom djelu zvan „Slijepac”) prošlosti te se postavlja pitanje – „Je li on brižan otac ili čudovište?”.

Ne propustite pogledati ni znanstveno – fantastični triler smješten u daleku budućnost Kolonija te crtić Mali šef: Obiteljski posao koji predstavlja novog Malog šefa s revolucionarnim I can stavom.

Uz svakodnevne projekcije filma Ljubav oko svijeta, u Kino klubu i dalje možete pogledati Reviju filmova Mads Mikkelsena (filmovi LovJoš jedna rundaArktik i Kraljevska afera).

U ovome tjednu nastavlja se i program Rendez-vous au Cinema povodom 100. godišnjice Francuskog instituta u Hrvatskoj. U četvrtak s početkom u 20 h u Kino klubu je na rasporedu višestruko nagrađivan Adelin život – francuska ljubavna drama o tinejdžerici Adele koja otkriva strast i slobodu u odnosu sa slikaricom plave kose Emmom, a koja osvojila preko 80 filmskih nagrada i nalazi se na BBC-evoj listi najboljih filmova 21. stoljeća.

Iz kina Urania napominju da se svi programi provode uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija: svi prostori se redovno dezinficiraju, smanjen je kapacitet dostupnih sjedala u dvorani, svaki gledatelj bi trebao dezinficirati ruke, a maske su obavezne u svim prostorijama kina. Sukladno najnovijim preporukama, dozvoljena je konzumacija hrane i pića za vrijeme projekcije.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, uz ograničen broj sjedećih mjesta i uz pridržavanje epidemioloških mjera

Novi Venom i šesta Filmska RUNDA u kinu Urania

Jesen u zraku rundi kratkih filmova je u kinu Urania donijela potpuno novu dimenziju koju smo odlučili zadržati i ove Više…

Kino Urania osigurava nekoliko besplatnih projekcija, pogledajte o čemu se radi :D

Ljubav oko svijeta, SEDECO 2021. i besplatne projekcije u kinu Urania

Anđela i Davor Rostuhar odlučili su medeni mjesec pretvoriti u jednogodišnje istraživanje mogućih odgovora na pitanje: „Što je ljubav?”. Na putovanju Više…

Volonteri će biti podijeljeni u sektore kroz koje će im se omogućiti stjecanje vrijednog iskustva, usvajanje novih vještina i dobru zabavu!

Filmska RUNDA traži volontere! (PRIJAVE)

Zavrti šestu Filmsku RUNDU i volontiraj na reviji hrvatskog kratkog filma koja se održava 15. i 16. listopada 2021. u kinu Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Crnković: U iduća dva dana Osijek će postati glazbeno središte Hrvatske i ponuditi bogat i raznovrstan program naših vrhunskih glazbenika, skladatelja i umjetnika

U Osijeku svečano otvorena 58. Glazbena tribina

Od 18. do 20. listopada ovaj slavonski grad bit će domaćin 58. po redu festivala koji promiče suvremenu glazbu, a posebice stvaralaštvo hrvatskih autora

Tambura u suvremenom okruženju: 58. Glazbena tribina

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, uz ograničen broj sjedećih mjesta i uz pridržavanje epidemioloških mjera

Novi Venom i šesta Filmska RUNDA u kinu Urania