SPORT

‘MATCHDAY’ za naše Bijelo-plave!

Snage danas odmjeruju naši prvoligaši s momčadi Mladost Doboj Kakanj u 17:00 sati. Također, drugoligaši se s vodećim Varaždinom susreću u Gradskom vrtu - utakmica još malo počinje, držite fige! ;)

    Objavljeno 13.10.2018
    Antonela Verković

    Kao što smo već pisali, nogometaši Osijeka ‘zdimili’ su u Veliku, sada već svoju tradicionalnu pripremnu bazu u vrijeme reprezentativnih stanki. 

    Trener je i ovoga puta procijenio da će u „Zlatnoj dolini“ imati sve ono što je momčadi potrebno za kvalitetan rad i ciklus mini-priprema kojega završavaju i odigravanjem prijateljske utakmice.

    Tako će biti i ovaj puta, a Osječanima je ponovno suparnik iz susjedne Bosne i Hercegovine kao i tijekom prethodnih dolazaka u „Zlatnu dolinu“ – javljaju iz NK Osijek.

    Bijelo-plavi će danas odmjeriti snage s momčadi Mladost Doboj Kakanj s početkom u 17:00 sati.

    Sastav našeg prvoligša neće biti kompletan, pišu iz NK Osijeka…

    S obzirom na to priliku će dobiti i nekolicina juniora koje je Zekić poveo u Veliku (Barišić, Stanić, Kuprešak i Benić). Poštedu će dobiti Boban, a za nastup još nisu spremni MudražijaLopa i Šorša te Stavitski koji se požalio na ozljedu.

    O SUPARNIKU

    Tržišna vrijednost Mladosti Doboj Kakanj na Transfermarktu iznosi nešto više od četiri milijuna eura, u odnosu na 16,5 milijuna na koliko je trenutno procijenjena osječka momčad iako je to u sportu često irelevantno i ne mora nužno odražavati razliku u kvaliteti. 

    Imaju i nekolicinu stranaca u svojim redovima od kojih najviše na terenu participira Albanac Asani. Trener im je Adnan Zildžović koji je ljetos na toj dužnosti zamijenio bivšeg nogometaša Osijeka Nermina Šabića – piše NK Osijek.

    ALI TO NIJE JEDINA UTAKMICA…

    Osim prijateljske utakmice u „Zlatnoj dolini“ naših prvoligaša, drugoligaši će također odmjeriti snage i to ‘kod kuće’.

    Naime, nogometaši Osijeka II dočekuju predstojeći drugoligaški derbi s Varaždinom u Gradskom vrtu s početkom u 15:00.

    Osječani su s tri osvojena boda u gostima kod Kustošije dosegnuli plasman među četiri vodeće momčadi na prvenstvenoj ljestvici i u tom društvu žele i ostati, vele iz NK Osijek.

    Varaždinci su vodeći na tablici s 15 bodova, dok su ih Bijelo-plavi osvojili tri manje. Za očekivati je kvalitetnu i zanimljivu utakmicu koja, samo što nije…

    SUTRA TRI DOMAĆINSTVA

    NK Osijek obavijestio i o sutrašnjim utakmicama…

    Naime, na kraju ovoga tjedna pionirska i kadetska momčad ugošćuju Međimurje, dok će se juniorima suprotstaviti Rijeka.

    Pioniri su domaćini Međimurju u nedjelju od 14 sati, gosti iz Čakovca su četvrti na prvenstvenoj ljestvici i u Osijek dolaze sa četiri boda prednosti u odnosu na učenike Vedrana Nikšića. Dakle, oko pobjede će se morati dobro potruditi…

    Neupitno lakšu zadaću trebali bi imati osječki kadeti, također protiv Međimurja u Gradskom vrtu. Taj ogled počinje u 16 sati.

    Juniori također sutra igraju na Bikari protiv Rijeke s početkom u 15 sati.

    Tekst i foto: NK Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Momčad Varaždina je odlično taktički pripremljena i posložena. Naša ideja je da odigramo puno bolju utakmicu nego u prvom srazu, kaže trener Frano Veraja

    [RUKOMET] Osijekov ispit u Varaždinu – Rukometaši Osijeka imaju priliku uzvratiti Dabrovima koji su im nanijeli prvi poraz ove sezone

    Zaredali su rukometaši Osijeka tri prvenstvene pobjede i odmah potpirili nade o osiguravanju Lige za prvaka. No, dugačak je put Više…

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.