SPORT

Mato Miloš novo pojačanje NK Osijeka: Poziv Osijeka se ne odbija!

Prvotimac ističe kako je sretan i ponosan što će biti dio Bijelo-plavih s kojima će pokušati ostvariti najviše domete

    Objavljeno 14.01.2021
    Ivona Amidžić

    Praktički u isto vrijeme kada je Alen Grgić krenuo na posudbu prema Mađarskoj, u Rovinj se uputio – Mato Miloš.

    Ovaj rođeni Puljanin (30. lipnja 1993.) stigao je u redove našeg prvoligaša i potpisao jednoipolgodišnji ugovor s opcijom produženja na još jednu sezonu. Riječ je o iskusnom desnom bočnom koji je u svojoj profesionalnoj karijeri bio u više klubova.

    Krenuo se dokazivati u Rijeci u kojoj je prošao mlađe kategorije, no ipak je nakon početnih nastupa u HNL-u poslan na „kaljenje“ u Cibaliju. U ljeto 2013. slijedi mu nova posudba s Kantride i to u vrlo zahtjevnu Serie B. Pristupio je Sieni u kojoj je proveo jednu sezonu. Rijeka ga potom iznova ostavlja u Italiji, ali u momčadi Spezije u kojoj ostaje do zime 2016. Tamo je bio standardan i to u trenerskom mandatu Nenada Bjelice koji je, dakle, itekako upoznat s njegovim igračkim kvalitetama…

    Igrao u vrlo jakoj Ligi NOS

    Tu je natjecateljsku godinu ipak završio u Perugii, da bi nakon talijanskih destinacija izabrao Istru 1961 za nastavak karijere, opet kao posuđeni prvotimac Rijeke. Ubrzo je i službeno postao igrač Puljana i onda je, u kolovozu 2017. medijski odjeknuo njegov prelazak u slavnu Benficu!

    Doduše, gigant iz Lisabona odmah ga je usmjerio u Lechiju Gdansk pa je zaigrao i u poljskoj Ekstraklase. Godinu dana kasnije vraća se u Portugal, no tada ga je odlučio angažirati Deportivo Aves. U vrlo jakoj Ligi NOS uspio je odigrati 24 utakmice, ali je klub upao u velike financijske probleme i napustili su ga praktički svi igrači zbog nagomilanih dugova.

    Od ljeta 2020. je tako postao slobodan i počelo se „šuškati“ o povratku u HNL. Osijek je, očito, bio najkonkretniji u želji da ga angažira i Miloš je postao naš novi član.

    “Prije svega, zahvalan sam svima, posebno gospodinu Bjelici, na ovom ostvarenom transferu. Sretan sam i ponosan što ću nositi bijelo-plavi dres i biti dio ove nogometne obitelji i kluba s velikom tradicijom. Ne bih komentirao ništa što je bilo ranije u karijeri, ne želim se vraćati unatrag, nego samo gledati prema naprijed. Poziv iz Osijeka je jednostavno onaj koji se ne odbija! Jedva čekam započeti trenirati s novim suigračima, izaći na teren i dati sto posto od sebe”, izjavio je Miloš.

    Prvi dojmovi su vrlo pozitivni

    Odmah se Mato pozdravio sa svim igračima, a dobar dio njih, kako nam je rekao, poznaje od ranije.

    “Znam više od polovice igrača, to su stvarno pravi dečki i odlični igrači. Eto, nije prošao ni jedan dan otkako sam ovdje, a osjećam se kao da sam već godinama. Svi su fenomenalni i prihvatili su me kao da sam cijelo vrijeme s njima. Mogu reći samo pozitivne stvari i ako sve bude kako smo svi zamislili, nadamo se da ćemo ostvariti priželjkivane rezultate te da ćemo svi na kraju biti sretni”, rekao je Miloš.

    Sve je brzo realizirano

    Zadovoljstvo je iskazao i naš kormilar Nenad Bjelica koji i nije morao skupljati puno informacija o Milošu jer mu on ni u kojem slučaju nije ni do sada bio nepoznanica. Naprotiv.

    “Jako mi je drago da je Mato ovdje, s nama. Znam ga dobro iz Spezije. Jako je zahvalan i pošten igrač, vrlo karakteran, upotrebljiv na nekoliko pozicija, na desnom i lijevom boku isto tako i na krilu. Odlaskom Grgića otvorila nam se mogućnost i potreba za dovođenjem novog igrača, pa smo brzo reagirali. Mato je bio bez kluba, tako da ga nije bio problem dovesti i to odmah. Također, on mene dobro poznaje kao trenera i bilo mu je drago kada sam mu se javio. Sve smo, dakle, odradili u vrlo kratkom vremenskom razdoblju”, komentirao je Bjelica.

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U srazu FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST) pobjedu su ostvarile Ukrajinke, a u dvoboju između domaćina SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Osijek slavile su naše Osječanke!

    UEFA Liga prvakinja: Osječanke izborile finale!

    Na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu (BiH), u srijedu, 6. rujna odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.