SPORT

Maxwell Ronaldo Mckenzie Darling potpisao 4-godišnji ugovor sa Vrijednosnicama

Maxwell je rođen 30.09.2000. godine u gradu Kingstown (St. Vincent & Grenadines), visok je 198cm i igra na poziciji krila. Košarku je počeo igrati na  Attended Nelson College

    Objavljeno 27.08.2018
    Alan Srčnik

    Mladi reprezentativac Novog Zelanda, Maxwell Ronaldo Mckenzie Darling, potpisao je četverogodišnji ugovor sa Vrijednosnicama Osijek.

    Maxwell je rođen 30.09.2000. godine u gradu Kingstown (St. Vincent & Grenadines), visok je 198cm i igra na poziciji krila.

    Košarku je počeo igrati na  Attended Nelson College, a iako ima tek 17 godina već je stekao iskustvo igranja seniorske košarke u klubu Cantenbury Rams (novozelandska NBL), gdje je u prošloj sezoni u 18 nastupa prosječno bilježio 9,3 koša, 5,8 skokova i 1,3 blokade, te je proglašen jednim od najvećih talenata novozelandske košarke.

    Ovo je ljeto sa 13 poena i šest skokova, zajedno s Flynnom Cameronom, sinom poznatog Pere Camerona, predvodio svoju momčad do srebrne medalje na Azijskom prvenstvu za košarkaše do 18 godina.

    Darling je nedavno trenirao i sa seniorskom reprezentacijom Novog Zelanda, a na Vrijednosnice Osijek gleda kao na stanicu prema NBA ligi.

    – Definitivno mislim da sam spreman, inače se ne bih odlučio za ovaj korak – rekao je novopečeni ‘Osječanin’ u intervjuu za Foxsports – naporno sam radio. Odlazim u uzbudljivo okruženje, prije svega jer ne znam što me čeka.

    Ovim potpisom uprava KK Vrijednosnice Osijek nastavlja s politikom dovođenja mladih i talentiranih igrača iz Hrvatske i inozemstva u srce Slavonije.

    Nakon što je prošle sezone doveden Izraelac Tomer Levinson, ovo je ljeto u Osijek su sletjeli mladi Novozelanđanin Maxwell Darling i Slovak Mario Ihring.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hygge tretman, koji se još naziva point masaža, metoda je detoksikacije vlasišta te liječenje i masaža akupunkturnih točaka

    Hit tretman stigao u Hrvatsku! Znate li što je HYGGE SPA? Ovo morate probati

    Na natjecanju u Velikoj Gorici su nastupili i naši najmlađi natjecatelji kojima je ovo prvo kontrolno natjecanje prema planu priprema za prvenstvo Hrvatske u katama i borbama

    Šest medalja za Karate klub Esseker – Dobra najava nastavka natjecateljske sezone

    Riječ je o vrhunskom igraču koji će Osječanima biti od velike važnosti u kadru, osobito pred sutrašnju utakmicu protiv Metkovića

    RK Osijek – Matić pojačao Osijek uoči susreta s Metkovićem