Arhiva

Medicinski fakultet obilježava Međunarodni dan sestrinstva

  Objavljeno 12.05.2015
  OsijekNews redakcija

  Dvanaestog svibnja u svijetu se obilježava Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara. Dan se poklapa i s obljetnicom engleske bolničarke Florence Nightingale čijem djelovanju uvelike idu zasluge za osnivanje organizacije Crvenog križa.

  Ove godine, tema Međunarodnog dana sestrinstva jest „Izjednačavanje razlika: Od dokaza do primjene u praksi“, čimse se nastoji istaknuti važnost istraživačkog rada u sestrinstvu s ciljem unaprjeđenja kvalitete njege pacijenata.

  Ovim povodom u Osijeku će se održati trodnevna manifestacija u organizaciji Medicinskog fakulteta i Hrvatske udruge medicinskih sestara. Prvog dana, danas od 11 do 12 sati održat će se predavanja na temu „Mentorstvo i percepcija Udruge studenata sestrinstva“ i „Muškarci u sestrinstvu“ te svečana dodjela diploma i priznanja studentima u video-konferencijskoj dvorani.

  Od 13 do 16 sati slijedi obilježavanje dana sestrinstva kroz ovogodišnju međunarodnu temu International council of nurses-a (ICN) koja glasi: „Nurses: a force for change: care effective, cost effective.“ u suradnji s HUMS-om i predstavljanje godišnjeg rada Hrvatske udruge studenata sestrinstva Osijek pred članovima HUMS-a, profesorima, studentima i ostalim gostima u P1 dvorani. U 18 sati slijedi organizirana diskusija u suradnji s udrugom CroMSIC Osijek na temu: „Komunikacija liječnika i medicinskih sestara” u kojoj će sudjelovati studenti medicine i sestrinstva te profesori u P1 dvorani.

  Drugog dana, 13. svibnja, od 11 do 14 sati održat će se predavanje o studiju Sestrinstva, kviz znanja i radionica prve pomoći za učenike četvrtih razreda Medicinske škole u prostorijama Medicinskog fakulteta. U 18 sati slijedi diskusija za studente sestrinstva na temu: ‘Zadovoljstvo studenata sestrinstva’ u P1 dvorani.

  Trećeg dana, 14. svibnja program se zatvara partyjem studenata sestrinstva u Tufni.

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Riječ je o obnovi parka koji se nalazi u centru grada Osijeka, poznatog kao prekrasnom ambijentu u zimskom periodu kada su stabla posađena u ovom parku, sijala najljepšim sjajem

  Sakuntala park stavljen pod metalne okvire

  Pišite nam u komentar na Facebook-u - rezultat, ili tagirajte svoj kafić za gledanje, ekipu ... :)

  Gdje gledate utakmicu sutra u 20? Tagirajte Vaše kafiće, ekipu …

  Nogometaši Osijeka igrat će protiv moldavskog Petrocuba iz Sarata-Galbene u 1. pretkolu Europske lige. Tako je odlučio ždrijeb u Nyonu

  Osijek ide u Moldaviju, potom na škotski Rangers