ŽIVOT

Međunarodna noć šišmiša u ZOO vrtu

Možete naučiti zanimljivosti o šišmišima koji žive u Hrvatskoj i svijetu

Objavljeno 01.09.2020
Ivona Amidžić

I ove se godine održava Međunarodna noć šišmiša koju ponovno obilježavamo u petak, 4. rujna 2020. s početkom u 19.00 sati u ZOO vrtu.

Ove godine tema će biti “Šišmiši i korona”, a sve o prijenosu ovoga virusa i jedinim letećim sisavcima na svijetu možete doznati od studenata Odjela za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Ako nam se pridružite, možete naučiti zanimljivosti o šišmišima koji žive u Hrvatskoj i svijetu. Imat ćete priliku i poslušati ih uživo uz bat-detektor.

U zabavnom dijelu mališanima će biti ponuđene kreativne radionice na temu šišmiša, kao što je izrada kostima i lutaka, bojanje bojanki, a najuspješniji radovi bit će prigodno nagrađeni.

Radionice će se po prvi puta odvijati u “Špilji šišmiša”, koja će biti uređena poput prave špilje, gdje će šišmiši spavati naglavačke, a biti će obasjana prigušenom treperavom svjetlošću svijeća.

Mališani će se moći okušati i u “kazalištu sjena”, gdje će glumiti šišmiše u mračnoj šumi. Za ovaj kreativni dio bit će zaduženi studenti Umjetničke akademije Osijek.

U Akvariju i terariju će se i veliki i mali posjetitelji moći “uljepšati” tehnikom facepaintinga gdje ih očekuju spretne ruke naših studentica!
Recimo i to kako će, zbog epidemioloških mjera, u zatvorenim prostorima najveći broj posjetitelja u jednom trenutku biti dvadeset osoba s maskama, no većina događanja održavat će se na otvorenome.

Cijena ulaza je 25,00 kuna, a kompa će prigodno raditi do 23.00 sata.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Polaznici će se svakoga tjedna susresti s novom temom, upoznati brojne divlje životinje te naučiti činjenice i zanimljivosti o njihovom načinu života

Ljetna škola u ZOO vrtu

Zoološki vrt Osijek i ove će godine održati ljetnu školu koja će trajati tri tjedna, svakoga radnoga dana od 13. Više…

Dezinfekcija ruku pri ulasku ostaje na snazi, a edukacija i proslave rođendana se do daljnjega ne održavaju

Akvarij i terarij ZOO vrta otvoreni, mjere na kompi ostaju…

Uz suglasnost epidemiologa HZJZ Osječko-baranjske županije, akvarij i terarij Zoološkog vrta je od sutra, 28. svibnja 2020. godine, otvoren za Više…

S plovidbom napokon kreće i kompa, nadamo se odsad samo mirnim vodama :D

Zoološki vrt napokon otvoren, ali morate paziti na dosta toga…

Napokon smo dočekali i to. Preživjeli smo karantenu, izolaciju, bili smo zatvoreni u svojim kućama tko zna koliko dugo i Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Cijeli tjedan za svaku šetnju koju pružite jednom od njihovih "kerovaca" možete izvući tombolu - Naglašavaju kako se svaka dobitna ;)

Udruga Pobjede pripremila veliku tombolu u Azilu “Povratak otpisanima”

U dva dana možete očekivati kulturno-umjetnički program i bogatu gastronomsku ponudu :D

I ove se godine održava Paprikafest u Lugu, sajam domaće začinske paprike i drugih proizvoda

U samoizolaciji još 75 novih kontakata, trenutno ukupno 445 osoba

U zadnja 24 sata u laboratoriju KBC-a Osijek obrađen 201 uzorak, samo dva nalaza pozitivna