ŽIVOT

Međunarodni dan životinja – Udruga Pobjede obilježit će ga u našem gradu s #EndTheCageAge

Udruga Pobjede pomoći će u prikupljanju milijun potpisa EU građana kako bi se okončalo 'doba kaveza'... Jeste li za ili pak smatrate da su kavezi potrebni?

    Objavljeno 03.10.2018
    Antonela Verković

    Međunarodni dan životinja obilježava se svake godine 4. listopada s naglaskom na jedinstven odnos ljudi i životinja i važnost životinja u našem životu. Iz Udruge Pobjede obavještavaju kako su oni tu da u našem gradu obilježe taj međunarodni dan i, kako navode, sjete se onih one koji čitav život provedu u kavezima.

    Govoreći o kavezima, Udruga Pobjede udružila je snage s preko 100 organizacija za zaštitu životinja i okoliša diljem Europe kako bi se lansirala #EndTheCageAge.

    Udruga Pobjede pomoći će u prikupljanju milijun potpisa EU građana koji će biti upućeni Europskoj komisiji kako bi se okončalo ‘doba kaveza’.

    Ova europska peticija trajati će godinu dana (24.9.2018. – 23.9.2019.) s ambicioznim ciljem – zabranom korištenja kaveza za životinje u Europi.

    Na Međunarodni dan životinja 4.10., na Trgu Slobode, od 10 do 18 sati Udruga Pobjede instalirat će 3 laptopa i pozivati sugrađanke i sugrađane na online potpisivanje ECI peticije te će dijeliti letke i informirati javnost o pravima životinja.

    ŠTO SE DOGAĐA KAD PRIKUPE MILIJUN POTPISA?

    Europska Komisija obvezna je formalno odgovoriti na zahtjev za zabranu kaveza pri držanju farmskih životinja, a organizatori će moći inicijativu prezentirati direktno Europskom Parlamentu.

    Mreža za inicijativu ‘Okončajmo doba kaveza’ ujedinjuje zaštitu životinja, farmerstvo, političke i ekološke organizacije u zajedničkom cilju – poboljšanje života farmskih životinja diljem kontinenta, ukidanjem korištenja kaveza.

    KAKO TAJ DAN OBILJEŽAVAJU U OSIJEKU?

    Na Međuarodni dan životinja 4.10., na Trgu Slobode, od 10 do 18 sati instalirat će 3 laptopa i pozivati sugrađanke i sugrađane na online potpisivanje ECI peticije te dijeljenjem letaka informirati javnost o pravima životinja.

    Peticija se nalazi na stranici  https://pobjede.endthecageage.eu/

    (dovoljno je u tražilicu upisati: pobjede okončajmo doba kaveza ili pobjede end the cage age).

    Osim toga, neizostavno je spomenuti da će osim Udruge Pobjede, međunarodni dan životinja obilježiti i Unikom u suradnji s Odjelom za biologiju pa će tako po njihovu vrtu biti postavljeno nekoliko štandova gdje će posjetitelji moći naučiti više o zaštiti ugroženih vrsta, vidjeti životinjske preparate i dodirnuti žive egzotične  životinje.

    udruga pobjede #EndTheCageAge

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iz Udruge poručuju da su prikupili toliko stvarčica da ćete se zaljubiti u second hand kulturu, a unaprijed su poznati datumi i vrijeme održavanja sajma

    Posh store, sajam rabljenih stvari svake prve subote u rujnu, listopadu i studenom

    Udruga Pobjede vas poziva na čak 3 nadolazeća sajma rabljenih stvari – Posh Store-a! Udruga Pobjede poziva vas na jesensku Više…

    Sve će biti "bagatela", a unaprijed su poznati datumi i vrijeme održavanja svih Posh store-a ovog proljeća i ljeta

    Posh store – prilika za vrpanje po krpicama, a sve će biti bagatela!

    Udruga Pobjede poziva vas na sajam rabljenih stvari, popularni “Posh Store”! Posh Store organiziraju već 17 godina kako bi skupili Više…

    U kinu Urania se održava promocija Kalendara koji nikad nije bio samo kalendar, očekuje vas i zadnji ovogodišnji "Samo Aleks" i premijeru filma "Akcija Đavolja greda"

    Promocija azilskog kalendara, filmska premijera i zadnji ovogodišnji stand up

    I ove godine, već tradicionalno pred Božić, u petak 15.12. s početkom u 19:00 h održat će se Promocija Kalendara Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Održana je sjednica Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a povodom poplava i drugih dramatičnih događanja u više europskih država, od Poljske i Češke do Rumunjske, te njihova mogućeg utjecaja na stanje u Hrvatskoj

    Osječko-baranjska županija spremno dočekuje visoki vodostaj Dunava

    Sve se dogodilo 9. rujna oko 16:30 tijekom pregleda u KBC-u Osijek. Osumnjičenik je uhićen i ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku

    Osječki ginekolog završio u zatvoru radi nove prijave za počinjenje bludne radnje

    Program izleta provodi se u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Osijek, a obuhvaća prijevoz autobusom, hranu (doručak i ručak), sportske vježbe na bazenu ili obilazak grada Orahovice, zdravstvene radionice te plesnu aktivnost

    Besplatni izleti umirovljenika i starijih osoba grada Osijeka u Orahovicu – termin 20.9.2024.