Arhiva

Međunarodno natjecanje u slaganju Rubikove kocke – Osijek Open 2017.

  Objavljeno 06.02.2017
  OsijekNews redakcija

  Nakon uspješno organiziranog Croatian Open-a 2016 te Osijek Open-a 2016, međunarodno natjecanje u slaganju Rubikove kocke dobiva svoje treće zimsko izdanje (sedmo u Hrvatskoj) te se vraća u Osijek kao Osijek Open 2017, međunarodno natjecanje u slaganju Rubikove kocke.

  Natjecanje će se održati od 25. do 26. veljače 2017. godine u sportskoj dvorani III. gimnazije Osijek u Osijeku, Ulica Kamila Firingera 14.

  Osijek Open 2017 dio je međunarodnih natjecanja u organizaciji World Cube Association (WCA). Natjecanje u Osijeku organizira član WCA organizacije Dominik Vidaković, student 2. godine Ekonomskog fakulteta u Osijeku te hrvatski rekorder u slaganju kocaka 4x4x4, 5x5x5, 7x7x7 te Skewb-a, uz pomoć Davida Vujasića (Petrinja) te pod vodstvom delegata koji predstavljaju WCA organizaciju – Olivér Perge i Niki Placskó.

  Na natjecanju se očekuje oko 35 natjecatelja koji dolaze iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije te Tunisa i Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Na natjecanju će biti prisutno 16 kategorija od kojih organizator izdvaja:  slaganje kocke na slijepo, slaganje kocke jednom rukom, slaganje kocke nogama i ostale. Što se tiče najpoznatijih natjecatelja, na natjecanje dolazi Keaton Ellis (SAD), koji je Rubikovu kocku 3x3x3 složio za nevjerojatnih 5.09 sekundi te zauzeo 5. mjesto u svjetskom poretku!

  Natjecanje počinje u subotu u 9:00 te završava u nedjelju u 16:20, kada će biti ceremonija proglašenja pobjednika te dodjela nagrada u pojedinim kategorijama.

  Mole se svi posjetitelji natjecanja da podrže sve natjecatelje i budu tihi tijekom slaganja kocke i cjelokupnog natjecanja.

  World Cube Association (WCA) osnovana je 2004. s ciljem organizacije natjecanja u slaganju Rubikove kocke diljem svijeta, sa što više sudionika i zabave, pod jednakim i pravednim uvjetima. Svrha natjecanja je da se ljudi zabave u sportskom duhu i prijateljskoj atmosferi.

  Veselimo se Vašem dolasku, no molimo Vas za poštivanje natjecatelja pri samom slaganju Rubikove kocke.

  Za više informacija možete posjetiti službenu stranicu Osijek Open 2017
  (https://www.worldcubeassociation.org/competitions/OsijekOpen2017) i službenu stranicu World Cube  Association (https://www.worldcubeassociation.org).

  Također je moguće i pratiti rezultate uživo na web-stranici: http://cubecomps.com

  Ukoliko netko nije vidio video brzog slaganja kocke, može vidjeti na slijedećem linku: https://goo.gl/j3CRQJ