POLITIKA

Medved: Vodit ćemo računa da ni jedna obitelj ne bude ostavljena

"Sve sastavnice sustava Domovinske sigurnosti rade koordinirano i odgovorno."

    Objavljeno 02.01.2021
    Darija Kovačić

    Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved poručio je u petak u potresom razrušenoj Petrinji da će Vlada voditi računa o tome da ni jedna obitelj ne bude ostavljena.

    “Vodit ćemo računa o tome da niti jedna obitelj ne bude ostavljena”, izjavio je Medved novinarima.

    Naglasio je kako treba zadržati i odgovornost te ne zanemariti činjenicu da smo u pandemiji koronavirusa. “Nemojmo klonuti duhom, imajmo snagu koja će nas nositi s povjerenjem i uvažavanjem institucija i tijela koja i ovdje iskazuju odgovor na izazove koji su prisutni”, rekao je Medved.

    Sve sastavnice sustava Domovinske sigurnosti rade koordinirano i odgovorno, kazao je Medved zahvalivši svima koji su pomogli.

    Pozvao je i na odgovornost u komunikaciji. Ne treba, ističe, slušati dezinformacije.
    Rekao je i kako treba poštovati organizirani sustav pomoći unesrećenima u razornome potresu koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju.

    “Poglavito Crveni križ skrbi o potrebitima, može se dogoditi da u nekom zaseoku tog trenutka nije došla pomoć, ali dostupnost je tu i naši djelatnici gorske službe pješice obilaze obitelji koje nemaju čak ni put. Vodit ćemo računa da nijedna obitelj ne bude ostavljena i prepuštena sama sebi”, rekao je.

    Medved je s predsjednikom Republike i vrhovnim zapovjednikom Oružanih snaga RH Zoranom Milanovićem boravio u  Petrinji. Obišao je lokaciju hotela “Pigik” gdje pripadnici HV-a pomažu u podjeli humanitarne pomoći.

    (Hina)

    Foto: arhiva

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iz vlade poručuju da će ih se vratiti gotovo pet tisuća te da je rano za donošenje bilo kakvih zaključaka...

    Vlada mjesecima nudi 200.000 kn za povratak u Hrvatsku – Dosad se nitko nije vratio

    Vlada je s 200 tisuća kuna početkom ove godine htjela natrag privući sve koji su iselili u inozemstvo tražeći bolji Više…

    "Države članice žestoko lobiraju da njihove nacionalne oznake prehrambene vrijednosti hrane na pakiranjima budu izabrane. No, ne i Hrvatska..."

    Borzan: Zašto Vlada ne lobira za hrvatsku oznaku „Živjeti zdravo“ u Bruxellesu?

    Europska unija uskoro uvodi obveznu oznake prehrambene vrijednosti hrane na pakiranjima i države članice žestoko lobiraju da njihove nacionalne oznake Više…

    Objavljene su mjere pomoći zbog vala poskupljenja, posebice kad je riječ o cijenama energenata...

    Ovo su mjere: Niži rast cijena plina i struje, trajno se smanjuje PDV na hranu

    Premijer Andrej Plenković i ministri objavili su mjere pomoći zbog vala poskupljenja, posebice kad je riječ o cijenama energenata, prenosi Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde

    Trenutačno je u tijeku zimsko sezonsko sniženje i premda smo uveli niz pravila kako bi zaštitili građane od prevara, čak 72 posto građana kaže kako je naišlo na lažno sniženje

    Borzan ljuta: Tri četvrtine građana je naišlo na lažna sniženja