SPORT

Memorijal Josip Gašparac, međunarodni dvoranski atletski miting

Od jutarnjih će se sati atletičari, u sklopu mitinga, natjecati u utrkama na 60m, 60m prepone, skoku u vis te skoku u dalj, dok vrhunac dana predstavlja Memorijal u čast preminulom atletskom treneru

    Objavljeno 23.02.2020
    Petar Tauković

    U subotu, 29.02.2020. godine, s početkom u 17:00 sati, u NŠD Gradski vrt održat će se Međunarodni dvoranski atletski miting – Memorijal “Josip Gašparac”.

    Od jutarnjih će se sati atletičari, u sklopu mitinga, natjecati u utrkama na 60m, 60m prepone, skoku u vis te skoku u dalj, dok vrhunac dana predstavlja Memorijal u čast preminulom atletskom treneru skoka s motkom, gosp. Josipu Gašparcu. Iako se održava već treću godinu zaredom, organizatori najavljuju pravi spektakl: natjecanje će biti popraćeno velikim videozidom i posebnim osvjetljenjem, uz pratnju DJ-a i spikera, a gledatelji će imati jedinstvenu priliku uživo pratiti ponajbolje europske skakače s motkom, uključujući bivšeg europskog prvaka, kao i osječku zvijezdu skoka s motkom – Ivana Horvata.

    Motkašice će skokovima otvoriti Memorijal dok će u nastavku skakati motkaši s B liste, a zatvaraju ga aktualni najboji hrvatski i europski motkaši. Mnogi od natjecatelja (uključujući i Horvata) u lovu su na norme za Europsko atletsko prvenstvo (5,60m) i Olimpijske igre (5,80m).

    Uskoro ćemo objaviti preliminarnu startnu listu motkaša.

    Valja istaknuti i da će, po završetku Mitinga, biti upriličeno proglašenje najboljih atletičara Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek za 2019. godinu.

    Stoga se doista isplati vikend provesti uz Kraljicu sportova.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje

    U Varaždinu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u višebojima na kojem smo i mi imali svoje predstavnike. U konkurenciji Više…

    Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu, rekao je Županović

    Županović do srebra i 1. kategorije sportaša!

    Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u Više…

    Nastupit će u svojoj najjačoj disciplini, bacanju koplja u kategoriji F54 u kojoj je lani na istome natjecanju osvojio srebro, kojemu je pridodao i broncu u bacanju diska.

    Atletika – Županović u Jesolu ‘brani’ lanjska odličja

    Osječki paraatletičar i član Slavonije-Žito Marin Županović i ove će godine sudjelovati na jakom međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”