SPORT

Meštrović: U Sofiji su svi bili navijači

Čelnik Bijelo-plavih bio je impresioniran atmosferom na oronulom stadionu, nadajući se istom efektu i u Gradskom vrtu

    Objavljeno 28.07.2019
    Ivona Amidžić

    Susretu u Sofiji u četvrtak navečer nazočio je i predsjednik Nogometnog kluba Osijek Ivan Meštrović. Nakon utakmice posebno se osvrnuo na atmosferu u kojoj je odigran susret, a osjetili su je baš svi na tribinama oronulog zdanja „Bugarske armije“.

    Ne bih posebno govorio o utakmici i činjenici da rezultat ne prati statistiku te da smo imali puno više šansi, no uz malo efekta. Spomenuo bih nešto drugo.

    Njihovo staro betonsko zdanje nikoga nije impresioniralo, naprotiv, no nisam nikada ranije bio na stadionu na kojem je bilo manje „običnih“ gledatelja u odnosu na brojku pravih navijača. Svjedočili smo kako publika definitivno može pridonijeti kranjem ishodu. Uistinu je riječ o fanatičnim navijačima koji znaju i uspjevaju napraviti sjajno ozračje.

    „To je izgledalo nevjerojatno“

    To je bila prva Meštrovićeva reakcija i komentar kojega je iznio i pred osječkim novinarima koji su bili na utakmici. Navijanje ga se najviše dojmilo, pa je u svojoj izjavi nastavio:

    Svaka im čast jer je to izgledalo nevjerojatno, a svaka čast, dakako, i našoj „Kohorti“ koja je doputovala u Sofiju. Aktivna je domaća publika iznijela ovaj rezultat u korist bugarske momčadi. Istok ili Zapad, to na ovom stadionu uopće nije bilo bitno, svi su sjajno navijali i mi smo umnogome zbog toga doživjeli poraz.

    Pokušati dobiti isti efekt u Osijeku

    I onda je uslijedilo ono što smo zapravo i pretpostavljali da će biti poanta cijele priče o navijačima u Bugarskoj…

    Učinit ću sve, zajedno sa svojim suradnicima, da na uzvratu u Gradskom vrtu pokušamo dobiti sličan efekt. Svjedočili smo proteklih godina da su naši navijači, predvođeni „Kohortom“, najjači kada je najpotrebnije. Siguran sam da uz takvu podršku navijača, a ne pasivnih gledatelja, mi prolazimo dalje! A u Sofiji smo vidjeli da je moguće napraviti takvu atmosferu i u njoj izboriti željeni rezultat.

    foto: youtube (screenshot)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U srazu FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST) pobjedu su ostvarile Ukrajinke, a u dvoboju između domaćina SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Osijek slavile su naše Osječanke!

    UEFA Liga prvakinja: Osječanke izborile finale!

    Na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu (BiH), u srijedu, 6. rujna odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu