ŽIVOT

Mia Dimšić ne žmiri u kampanji “Ili žmiriš ili si za kastraciju”

Dobitnica 6 porina podržava obveznu kastraciju životinja

Objavljeno 12.04.2018
Nikolina Ćosić

“Ili žmiriš ili si za kastraciju” naziv je kampanje koju provodi Mreže za zaštitu životinja, u kojoj su i dvije osječke udruge – Udruga Pobjede i Udruga 9 Života, poznate po neizmjernoj ljubavi i brizi o životinjama, posebice psima i mačkama.

Spomenutom kampanjom, aktivisti ovih udruga žele ukazati na problem napuštenih životinja u Hrvatskoj, za koji jedno od mogućih rješenja uzroka ovog problema vide u uvođenju obavezne trajne sterilizacije.

Naime, Zakon o zaštiti životinja, članak 62. stavak 6. glasi: „Jedinice lokalne samouprave mogu propisati trajnu sterilizaciju kao obvezan način kontrole razmnožavanja.“ Jedinicama lokalne samouprave upravo je ovim Zakonom dan moćan alat u ruke, samo ga trebaju iskoristiti. Od Grada Osijeka, poznatog u cijeloj regiji kao gradom prijatelja životinja, ove dvije udruge, u ime građana, očekuju što hitnije donošenje nove gradske Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, koja će sadržavati i obvezu trajne sterilizacije.

Mia Dimšić, kao dobitnica 6 porina i iznimno uspješna pa samim time i utjecajna Osječanka, u ovoj je kampanji odlučila stati na stranu životinja. U promotivnom videu spominje kako samo u osječkom azilu ima preko 200 napuštenih pasa, a neki od njih također su dobili svoju ulogu u tom videu. Da su brojke o nesretnim četveronožnim prijateljima alarmantne govore i podaci o 515 mačaka i 430 pasa koje su samo u protekloj godini zbrinule Udruga 9 života i Udruga Pobjede.

“Ili žmiriš ili si za kastraciju” ne služi samo osvješćivanju čelnika lokalnih samouprava o ovom problemu, već i svih vlasnika pasa i mačaka, ali i onih koji će to tek postati kojima poručuju “Ne kupuj – udomi”.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Sve će biti "bagatela", a unaprijed su poznati datumi i vrijeme održavanja svih Posh store-a ovog proljeća i ljeta

Posh store – prilika za vrpanje po krpicama, a sve će biti bagatela!

Udruga Pobjede poziva vas na sajam rabljenih stvari, popularni “Posh Store”! Posh Store organiziraju već 17 godina kako bi skupili Više…

Službeno počela noćna mora za djecu, starije, bolesne, životinje i njihove skrbnike

Bez petardi! Odaberimo slavlje bez pucnjave i eksplozija!

– Prijatelji životinja mole građane da ne koriste pirotehniku i da prijavljuju kršenje zakona Iako pirotehnika, nažalost, odjekuje još od Više…

U kinu Urania se održava promocija Kalendara koji nikad nije bio samo kalendar, očekuje vas i zadnji ovogodišnji "Samo Aleks" i premijeru filma "Akcija Đavolja greda"

Promocija azilskog kalendara, filmska premijera i zadnji ovogodišnji stand up

I ove godine, već tradicionalno pred Božić, u petak 15.12. s početkom u 19:00 h održat će se Promocija Kalendara Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

[FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

Projekt je pokrenut s ciljem usmjeravanja darovitih učenika u STEM područja, ali i jačanje kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s darovitim učenicima.

U Osijeku održana Završna konferencija Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

Budite spremni na pitanja o osnivanju EU-a, njenim članicama, važnim zakonima i propisima,ali i temama slavnih ličnosti. Uskoro nam se bliže izbori za EU parlament pa je ovo prilika da se informiramo  i o ovoj temi.

Kviz večer o znanju povijesti, institucijama, politici, kulturi i zemljama Europske unije