ŽIVOT

Mia Dimšić ne žmiri u kampanji “Ili žmiriš ili si za kastraciju”

Dobitnica 6 porina podržava obveznu kastraciju životinja

Objavljeno 12.04.2018
Nikolina Ćosić

“Ili žmiriš ili si za kastraciju” naziv je kampanje koju provodi Mreže za zaštitu životinja, u kojoj su i dvije osječke udruge – Udruga Pobjede i Udruga 9 Života, poznate po neizmjernoj ljubavi i brizi o životinjama, posebice psima i mačkama.

Spomenutom kampanjom, aktivisti ovih udruga žele ukazati na problem napuštenih životinja u Hrvatskoj, za koji jedno od mogućih rješenja uzroka ovog problema vide u uvođenju obavezne trajne sterilizacije.

Naime, Zakon o zaštiti životinja, članak 62. stavak 6. glasi: „Jedinice lokalne samouprave mogu propisati trajnu sterilizaciju kao obvezan način kontrole razmnožavanja.“ Jedinicama lokalne samouprave upravo je ovim Zakonom dan moćan alat u ruke, samo ga trebaju iskoristiti. Od Grada Osijeka, poznatog u cijeloj regiji kao gradom prijatelja životinja, ove dvije udruge, u ime građana, očekuju što hitnije donošenje nove gradske Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, koja će sadržavati i obvezu trajne sterilizacije.

Mia Dimšić, kao dobitnica 6 porina i iznimno uspješna pa samim time i utjecajna Osječanka, u ovoj je kampanji odlučila stati na stranu životinja. U promotivnom videu spominje kako samo u osječkom azilu ima preko 200 napuštenih pasa, a neki od njih također su dobili svoju ulogu u tom videu. Da su brojke o nesretnim četveronožnim prijateljima alarmantne govore i podaci o 515 mačaka i 430 pasa koje su samo u protekloj godini zbrinule Udruga 9 života i Udruga Pobjede.

“Ili žmiriš ili si za kastraciju” ne služi samo osvješćivanju čelnika lokalnih samouprava o ovom problemu, već i svih vlasnika pasa i mačaka, ali i onih koji će to tek postati kojima poručuju “Ne kupuj – udomi”.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Sve će biti "bagatela", a unaprijed su poznati datumi i vrijeme održavanja svih Posh store-a ovog proljeća i ljeta

Posh store – prilika za vrpanje po krpicama, a sve će biti bagatela!

Udruga Pobjede poziva vas na sajam rabljenih stvari, popularni “Posh Store”! Posh Store organiziraju već 17 godina kako bi skupili Više…

Službeno počela noćna mora za djecu, starije, bolesne, životinje i njihove skrbnike

Bez petardi! Odaberimo slavlje bez pucnjave i eksplozija!

– Prijatelji životinja mole građane da ne koriste pirotehniku i da prijavljuju kršenje zakona Iako pirotehnika, nažalost, odjekuje još od Više…

U kinu Urania se održava promocija Kalendara koji nikad nije bio samo kalendar, očekuje vas i zadnji ovogodišnji "Samo Aleks" i premijeru filma "Akcija Đavolja greda"

Promocija azilskog kalendara, filmska premijera i zadnji ovogodišnji stand up

I ove godine, već tradicionalno pred Božić, u petak 15.12. s početkom u 19:00 h održat će se Promocija Kalendara Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.