ŽIVOT

Mia Dimšić ne žmiri u kampanji “Ili žmiriš ili si za kastraciju”

Dobitnica 6 porina podržava obveznu kastraciju životinja

Objavljeno 12.04.2018
Nikolina Ćosić

“Ili žmiriš ili si za kastraciju” naziv je kampanje koju provodi Mreže za zaštitu životinja, u kojoj su i dvije osječke udruge – Udruga Pobjede i Udruga 9 Života, poznate po neizmjernoj ljubavi i brizi o životinjama, posebice psima i mačkama.

Spomenutom kampanjom, aktivisti ovih udruga žele ukazati na problem napuštenih životinja u Hrvatskoj, za koji jedno od mogućih rješenja uzroka ovog problema vide u uvođenju obavezne trajne sterilizacije.

Naime, Zakon o zaštiti životinja, članak 62. stavak 6. glasi: „Jedinice lokalne samouprave mogu propisati trajnu sterilizaciju kao obvezan način kontrole razmnožavanja.“ Jedinicama lokalne samouprave upravo je ovim Zakonom dan moćan alat u ruke, samo ga trebaju iskoristiti. Od Grada Osijeka, poznatog u cijeloj regiji kao gradom prijatelja životinja, ove dvije udruge, u ime građana, očekuju što hitnije donošenje nove gradske Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, koja će sadržavati i obvezu trajne sterilizacije.

Mia Dimšić, kao dobitnica 6 porina i iznimno uspješna pa samim time i utjecajna Osječanka, u ovoj je kampanji odlučila stati na stranu životinja. U promotivnom videu spominje kako samo u osječkom azilu ima preko 200 napuštenih pasa, a neki od njih također su dobili svoju ulogu u tom videu. Da su brojke o nesretnim četveronožnim prijateljima alarmantne govore i podaci o 515 mačaka i 430 pasa koje su samo u protekloj godini zbrinule Udruga 9 života i Udruga Pobjede.

“Ili žmiriš ili si za kastraciju” ne služi samo osvješćivanju čelnika lokalnih samouprava o ovom problemu, već i svih vlasnika pasa i mačaka, ali i onih koji će to tek postati kojima poručuju “Ne kupuj – udomi”.

VEZANE VIJESTI

Udruga Pobjede organizira najdraži događaj za četveronšce iz Azila

Povratak otpisanih vol. 5

Za četveronošce iz Azila Povratak otpisanih je najljepši događaj u gradu Osijeku i na njihovu sreću tradicionalan je pa se tako Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Jučer, na dočeku nogometnih reprezentativaca u Zagrebu manjkalo je signala, ali to nije spriječilo naše dečke da zapale svoje profile na društvenim mrežama i oduševe svoje fanove.

Društvene mreže “izgorjele” zbog Vatrenih

Pomiješane emocije; umor, nervoza, ali i ponos i sreća... Doček Vatrenih bio je NEOPISIV, a svoj osvrt pišu naše novinarke Antonela Verković i Tea Pakšec

Doček Vatrenih u Zagrebu – unatoč gužvi i čekanju, vrijedilo je to doživjeti!

Noizz.rs donosi potpuno apolitičnu i sjajnu priču o hrvatskim navijačima na Exitu u Novom Sadu ...

Noizz.rs: Hrvatski navijači na Exitu u Novom Sadu za sobom pokupili smeće