SPORT

Mia Wild srušila dva državna rekorda i postala seniorska prvakinja države, Ivanu Paravcu pripala titula seniorskog prvaka

Novi uspjesi osječkih atletičara, državni rekordi, državni prvaci, viceprvaci. Osječka atletika svakim natjecanjem pokazuje dominaciju u državi

    Objavljeno 21.02.2023
    Mihael Šilac

    Atletska sezona u dvorani je, izuzev višeboja, ovaj vikend (18.-19. 2. 2023. g.) za mnoge atletičare privedena kraju, a zatvorena je dvodnevnim Prvenstvom Hrvatske u dvorani za seniore/ke održanim u Zagrebu.

    Još jednom, najveći je uspjeh u redovima Atletskog kluba „Slavonija-Žito” Osijek, polučila fantastična mlađa juniorka Mia Wild. Kako je otvorila dvoransku sezonu, tako ju i zatvara – državnim rekordima. Ne jednim, nego dva jer je, u finalu utrke na 60m, uz pobjedu i titulu prvakinje države, postavila čak dva nova dvoranska rekorda: mlađejuniorski i juniorski (7,47). Ovo joj je ujedno bila najbrža utrka na 60m u karijeri. Uz zlato, osvojila je još jednu medalju, i to broncu, u utrci na 60m s preponama (8,43), također s novim osobnim rekordom.

    Titula državnog prvaka pripala je i mlađeseniorskom reprezentativcu Ivanu Paravcu u disciplini skok s motkom. Paravac preskače 5,31m i osvaja zlatnu medalju, a s njim se na postolje penje i klupski kolega Ivan Horvat koji osvaja srebro (5,21m). Zanimljivo je istaknuti da se radi o dva najbolja hrvatska motkaša svih vremena, a osim prva dva, članovi AK „Slavonija-Žito” zauzeli su i četvrto, peto i šesto mjesto ukupnog poretka, što ide u prilog činjenici da je Osijek definitivno Grad skoka s motkom.

    Uz Horvata, viceprvaci države postali su dugoprugaš Lovro Nedeljković s novim najboljim dvoranskim rezultatom karijere u disciplini 5000m (15:16,25), kao i poznata osječka skakačica u vis, Sara Aščić (1,75m).

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje

    U Varaždinu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u višebojima na kojem smo i mi imali svoje predstavnike. U konkurenciji Više…

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

    U Zagrebu je u subotu 13. 4. 2024. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u katama. KK Esseker su Više…

    Na natjecanju sudjelovali su predstavnici sveučilista i veleučilišta iz cijele Hrvatske.

    Studentsko prvenstvo Hrvatske u Taekwondo-u

    U nedjelju 07.04.2024. u Zagrebu je održano Studentsko prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza i Hrvatskog akademskog sportskog saveza Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”