Arhiva

Miholjska regata bit će održana 1. listopada

  Objavljeno 14.09.2016
  OsijekNews redakcija

  Tradicionalna Miholjska veslačka regata u Osijeku će biti održana u subotu, 1. listopada 2016. godine. Veslački klub Iktus očekuje kao domaćin u Osijeku brojne veslače iz prijateljskih klubova, ali i poziva građane da u što većem broju pogledaju sportski događaj koji se samo jednom godišnje održava u Osijeku.

  Miholjskom regatom Iktus slavi zaštitnika župe kojoj pripada, a riječ je o župi Svetog Mihovila u Tvrđi, te ujedno proslavlja završetak još jedne veslačke sezone. Doduše, veslače osječkoga kluba očekuje samo tjedan dana kasnije nastup na Prvenstvu Republike Hrvatske u veslanju tako da ove godine sezona osječkom regatom neće biti završena. No, bit će to prilika da se osječkoj publici predstave svi Iktusovci koji će predstavljati klub i grad na zagrebačkom Jarunu, na državnoj smotri.

  Miholjska regata bit će i četvrta regata Dunavskoga kupa u kojem sudjeluju veslači šest klubova iz triju susjednih zemalja – Hrvatske, Srbije i Mađarske. Tako ćemo na Dravi zasigurno vidjeti predstavnike klubova iz Subotice (Palića), Novog Sada, Vukovara, Osijeka, Mohača i Baje čiji se četverci na pariće kadetkinja, kadeta, mlađih juniorki i mlađih juniora natječu za titule pobjednika Dunavskoga kupa kojemu je, među ostalim, jedan od ciljeva promicati veslački sport među najmađim sportašima, mlađima od 16 godina. Osim ovih klubova zasigurno u Osijek stižu i veslači iz prijateljskoga grada Maribora, iz jednog od najboljih slovenskih klubova- Dravske elektrarne Maribor, a tradicionalno na Dravi zaveslaju i veslači iz Zrenjanina, Zagreba, Splita i drugih gradova. Prijave klubova traju do 28. rujna, no predsjednik regatnog odbora Silvio Ambruš najavljuje kako bi trebalo nastupiti najmanje 10 klubova te više od 150 veslača. Očekuje se kako će biti i lijepo vrijeme što će dodatno pridonijeti atraktivnosti utrka. Raspisano je ukupno 20 utrka, od najmlađih kategorija do veterana.

  I ove će godine roditelji veslača i prijatelji kluba za brojnu publiku pripremiti iznimno ukusne slastice, kolače, kiflice, ali i pečene kobasice i pića po popularnim cijenama, a valja istaknuti da se sav prihod od prodanoga ulaže u obnovu klupskih prostorija i opreme za treniranje. Zbog toga u upravi kluba očekuju što veću posjećenost najveće veslačke manifestacije u Osijeku, a optimistični su s obzirom na činjenicu da se sve više djece prijavljuje u školu veslanja što jamči budućnost osječkome veslanju.

  Više na vk-iktus.hr