ŽIVOT

Ministar Banožić obišao inženjerijske radove za Europsko prvenstvo u streljaštvu

Hrvatska vojska već deveti dan radi na pripremi terena u potpori organizacije Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO 2021.

Objavljeno 15.03.2021
Ivona Amidžić

Na streljani Pampas u Osijeku pripadnici Inženjerijske bojne GOMBR-e sudjeluju u pripremi terena za održavanje Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO 2021”

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal zajedno sa suradnicima obišli su u ponedjeljak, 15. ožujka 2021. godine inženjerijske radove Oružanih snaga Republike Hrvatske u potpori organizacije Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO 2021” na streljani Pampas u Osijeku.

Ministar obrane Mario Banožić rekao je kako Hrvatska vojska već deveti dan radi na pripremi terena u potpori organizacije Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO 2021” u Osijeku koje će se održati u svibnju i lipnju ove godine.

“Hrvatska vojska angažirana je na pripremi terena za buduće prvenstvo”, istaknuo je ministar Banožić te izrazio zadovoljstvo napretkom radova, kao i suradnjom svih sudionika.

“Siguran sam da će se suradnja i nakon ovih građevinskih radova između Ministarstva obrane, Streljačkog saveza, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka nastaviti i u idućem razdoblju i da ćemo dati svoj doprinos i na samom održavanju Europskoga prvenstva”, rekao je ministar obrane.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić je istaknuo kako je ovo jedina streljana za sportsko streljaštvo koja postoji na našem prostoru i prostoru susjednih država, tako da se sport i turizam u ovom smislu mogu jako dobro spojiti.

“Veliki broj natjecatelja i gostiju, svjetskih i europskih televizija će pratiti streljaštvo i ovo prvenstvo, što je dobra prilika za brendiranje Osijeka, Osječko-baranjske županije i cijele Hrvatske”, poručio je župan Anušić.

Predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal zahvalio je ministru Banožiću na angažmanu oko organizacije Europskog prvenstva.

“Bez MORH-a mi ove radove ne bismo mogli izvesti. Nadam se zapravo da je ovo početak jedne dugoročne i plodonosne suradnje. Svakako, radit ćemo i dalje na promicanju hrvatskog streljaštva i mislim da ćemo imati velebno natjecanje s puno učesnika”, rekao je Kišpal.

Na radovima na streljani Pampas angažirano je 16 pripadnika Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske sa strojevima.

foto: Mihael Šilac (OsijekNews)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U navedenom periodu dionica Dubrovačke ulice, od Pejačevićeve do Strossmayerove ulice biti će zatvorena za promet motornim vozilima

Zatvara se cestovni promet u dijelu Dubrovačke ulice

Djelatnici Društva Vodovod Osijek d.o.o. izvest će radove hitne sanacije kanalizacijskog kolektora i cestovne površine u Dubrovačkoj ulici,  neposredno pred Više…

Grad Osijek moli sve sudionike u prometu da u četvrtak, 8. veljače u vremenskom razdoblju od 21:00 pa do iza ponoći izbjegavaju zonu navedenih radova

Radovi na državnoj cesti DC518 u Osijeku

Zbog početka radova na demontaži postojećeg i izgradnji novog kolosiječnog sustava na državnoj cesti DC518 u križanju Ulice kneza Trpimira Više…

Obavijest iz vodovoda, u trajanju od 9 do 12 sati, doći će do obustave isporuke pitke vode

Obustava isporuke pitke vode

Zbog neizostavnih radova na rekonstrukciji cjevovoda pitke vode u Sljemenskoj ulici, dana 23.11.2023. (četvrtak),  u trajanju od 9 do 12 Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)

Record store day će se održati ispred jedine osječke prodavaonice gramofonskih ploča VinylMania Osijek

Record store day u Osijeku