ŽIVOT

Ministar Banožić obišao inženjerijske radove za Europsko prvenstvo u streljaštvu

Hrvatska vojska već deveti dan radi na pripremi terena u potpori organizacije Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO 2021.

Objavljeno 15.03.2021
Ivona Amidžić

Na streljani Pampas u Osijeku pripadnici Inženjerijske bojne GOMBR-e sudjeluju u pripremi terena za održavanje Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO 2021”

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal zajedno sa suradnicima obišli su u ponedjeljak, 15. ožujka 2021. godine inženjerijske radove Oružanih snaga Republike Hrvatske u potpori organizacije Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO 2021” na streljani Pampas u Osijeku.

Ministar obrane Mario Banožić rekao je kako Hrvatska vojska već deveti dan radi na pripremi terena u potpori organizacije Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO 2021” u Osijeku koje će se održati u svibnju i lipnju ove godine.

“Hrvatska vojska angažirana je na pripremi terena za buduće prvenstvo”, istaknuo je ministar Banožić te izrazio zadovoljstvo napretkom radova, kao i suradnjom svih sudionika.

“Siguran sam da će se suradnja i nakon ovih građevinskih radova između Ministarstva obrane, Streljačkog saveza, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka nastaviti i u idućem razdoblju i da ćemo dati svoj doprinos i na samom održavanju Europskoga prvenstva”, rekao je ministar obrane.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić je istaknuo kako je ovo jedina streljana za sportsko streljaštvo koja postoji na našem prostoru i prostoru susjednih država, tako da se sport i turizam u ovom smislu mogu jako dobro spojiti.

“Veliki broj natjecatelja i gostiju, svjetskih i europskih televizija će pratiti streljaštvo i ovo prvenstvo, što je dobra prilika za brendiranje Osijeka, Osječko-baranjske županije i cijele Hrvatske”, poručio je župan Anušić.

Predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal zahvalio je ministru Banožiću na angažmanu oko organizacije Europskog prvenstva.

“Bez MORH-a mi ove radove ne bismo mogli izvesti. Nadam se zapravo da je ovo početak jedne dugoročne i plodonosne suradnje. Svakako, radit ćemo i dalje na promicanju hrvatskog streljaštva i mislim da ćemo imati velebno natjecanje s puno učesnika”, rekao je Kišpal.

Na radovima na streljani Pampas angažirano je 16 pripadnika Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske sa strojevima.

foto: Mihael Šilac (OsijekNews)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U proteklih šest mjeseci bilježimo ozbiljno povećanje zainteresiranih za karijeru u Oružanim snagama, što znači da ovaj projekt ispunjava svoj cilj, izjavio je Anušić

[FOTO] Služenje Domovini jedno je od najčasnijih zanimanja

Pripadnici Hrvatske vojske organizirali su za građane Osijeka 15. lipnja 2024. godine, zajedničko druženje uz atraktivne pokazne vježbe i to Više…

Prikazom niza sposobnosti, znanja i vještina Hrvatska vojska opravdala je epitet moderne i moćne oružane sile spremne za obavljanje najzahtjevnijih zadaća.

[FOTO] Hrvatska vojska oduševila Osječane akcijom “Postani hrvatski vojnik”

Za građane Osijeka i brojne druge posjetitelje pripadnici Hrvatske vojske organizirali su zajedničko druženje uz atraktivne pokazne vježbe i to Više…

Za izvođenje radova neophodno je zatvoriti za promet motornih vozila dionicu Rokove ulice od Ružine  do Ulice A. Hebranga.

Zatavara se za promet radi radova dionica u Rokovoj ulici

Djelatnici Društva Vodovod-Osijek d.o.o. će izvesti radove uklanjanja postojećeg i pripreme za ugradnju novog asfaltnog sloja  na lokaciji Ulica Sv. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Vodeni val je prouzrokovao tisuće hektara poplavljenih površina sjeverno od Osijeka, odnosno na lijevoj obali Drave, što je aktiviralo ogromna legla komaraca i trenutačno se borimo s tom generacijom komaraca

Danas i sutra adulticidni tretmani i sa zemlje i iz zraka na području grada i prigradskih naselja te u šumskom poplavnom području

Cilj projekta je bolja zaštita djece na internetu, a sve kroz radionice i kampanje za promociju digitalne pismenosti

U Osijeku potpisan sporazum o suradnji na projektu zaštite djece na internetu

Tijekom provođenja navedene akcije vozačima i putnicima u vozilu su dijeljeni informativni leci pod nazivom „Čuvajte život, vežite pojas“

Policija provela preventivno-represivnu akciju usmjerena na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa