SPORT

Ministar Banožić potpisao Sporazum o potpori Europskom prvenstvu u streljaštvu 2021.

"Ponosan sam što i Hrvatska vojska svojim kapacitetima može doprinijeti organizaciji ovog važnog natjecanja", poručio je ministar obrane Mario Banožić

  Objavljeno 22.02.2021
  Darija Kovačić

  Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić i predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal potpisali su u ponedjeljak, 22. veljače 2021. u Osijeku Sporazum o pružanju potpore Oružanih snaga RH organizaciji Europskog prvenstva u streljaštvu. Sporazum je ispred Grada Osijeka ranije potpisao i gradonačelnik Ivan Vrkić.

  Potpisivanju Sporazuma na osječkoj streljani Pampas, gdje će se i održati Europsko prvenstvo u streljaštvu od 23. svibnja do 6. lipnja 2021., nazočio je državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, predsjednik Županijske skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Žana Gamoš, tajnik Građanskog streljačkog društva „Osijek 1784“ i direktor organizacije natjecanja Zoran Ćelić i drugi.

  Riječ je o Sporazumu temeljem kojeg će Hrvatska vojska pružiti potporu u organizaciji i provedbi Europskog prvenstva u streljaštvu izvođenjem inženjerijskih radova u kompleksu streljane Pampas. Predviđeno trajanje radova je 30-ak dana, a materijalna sredstva za provedbu tih radova osigurat će Grad Osijek i Hrvatski streljački savez.

  Ministar Banožić čestitavši organizatorima zaželio je uspješnu organizaciju i provedbu predstojećeg Europskog prvenstva u streljaštvu, te posebno zahvalio Hrvatskom streljačkom savezu na dosadašnjoj iznimno kvalitetnoj suradnji s Ministarstvom obrane i Hrvatskom vojskom.

  Podsjetio je da je Hrvatska vojska u mnogim zahtjevnim situacijama dokazala svoje sposobnosti, od potresa do pandemije, gdje je pokazala da može, hoće i zna pomoći, istaknuvši da će sudjelovanjem u organizaciji ovog prvenstva, još jednom pokazati da je spremna pomoći i na drugim područjima.

  „Hrvatska vojska sigurno će svoje sposobnosti dokazati i kod vas na terenu u pripremi ovoga iznimnog sportskog događaja“, rekao je ministar, izrazivši zadovoljstvo mogućnošću doprinosa ovom natjecanju koji će biti na čast Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji te cijeloj Slavoniji.

  Također, ministar Banožić se osvrnuo na činjenicu da se natjecanje održava neposredno prije Olimpijskih igara u Tokiju i rekao da će to biti izvrsna prilika za provjeru sposobnosti sportaša za olimpijadu izrazivši uvjerenje da će hrvatski sportaši, a pogotovo pripadnici Hrvatske vojske, ugovorni pričuvnici, ostvariti sjajne rezultate na oba natjecanja.

  Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak rekao je kako je ovo izuzetno važan sportski događaj koji je ujedno i veliko priznanje organizatorima, Hrvatskom streljačkom savezu i Građanskom streljačkom društvu Osijek 1784, te im poželio uspješnu organizaciju.

  Predsjednik Županijske skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin i zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Žana Gamoš izrazili su zadovoljstvo što je Osijek domaćin ovog natjecanja koje je jedno od najvećih sportskih događaja u ovoj godini, te uvjerenje kako će i ovaj put Osijek potvrditi status sjajnog domaćina i vrhunskog organizatora sportskih natjecanja.

  Predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal posebno je zahvalio Ministarstvu obrane i ministru Banožiću na potpori istaknuvši: „MORH je upoznat s našim radom, a ovim potpisom su dokazali da je naš rad uspješan na dobrobit svih strijelaca Hrvatske, cijele ove regije i Grada Osijeka. Zahvaljujem još jednom na ovoj potpori, koja je skromna za ministarstvo, ali je za nas ogromna pomoć u organizaciji predstojećeg prvenstva“.

  Tajnik Građanskog streljačkog društva „Osijek 1784“ i direktor organizacije natjecanja Zoran Ćelić iznio je detalje natjecanja istaknuvši kako se očekuje dolazak 1500 sportaša i 500 osoba u pratnji iz 48 europskih zemalja. Sportaši će se kroz ukupno 16 natjecateljskih dana natjecati u 78 različitih disciplina.

  Ovogodišnje Europsko prvenstvo u streljaštvu, Osijek 2021, najveće je streljačko natjecanje do sada. Naime, Europsko prvenstvo zračnim oružjem prvotno se trebalo održati u finskom gradu Lohia od 26. veljače do 6. ožujka, ali je Finska zbog pandemije koronavirusa otkazala organizaciju prvenstva, te je Europski streljački savez odlučio kako će se ovogodišnje Europsko prvenstvo zračnim oružjem (10 m zračni pištolj i zračna puška) održati u Osijeku, zajedno sa ranije predviđenim EP u disciplinama 25/50/300 metara kao jedinstveno prvenstvo. Osijek je domaćin Europskog prvenstva u streljaštvu bio već 1985., 2009., 2013. i 2019. godine.

  Foto: MORH/J.Kopi

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Aktualni viceprvak svijeta i Europe na preči, Tin Srbić, pobjedom na 1. kolu CRO-GYM lige otvorio je novu, olimpijsku sezonu.

  Srbić najbolji na 1. kolu CRO-GYM lige, Vlahek izborio Svjetski kup u Dohi

  U Sportskom centru Lučko na prvom od planiranih 6 kola ovog natjecanja u organizaciji Hrvatskog gimnastičkog saveza, Srbić je slavio Više…

  Želja je da svi sportaši završe svoje sezone

  Hrvatske odbojkašice i odbojkaši Božić slave daleko od svojih obitelji

  Božić će u Hrvatskoj i diljem Europe ove godine biti potpuno drugačiji. Hrvatske odbojkašice Sanja Gamma, Ema Strunjak, Rene Sain, Više…

  "Nakon što 20 godina gotovo u Osijeku nije bilo državnog prvenstva, mi smo pod ovim teškim epidemiološkim uvjetima uspjeli primiti više od 500 natjecatelja iz svih dijelova Hrvatske"

  GD Osijek Žito uspješno završava izazovnu godinu

  Gimnastičko društvo Osijek Žito, osvajanjem srebrne medalje na netom završenom Europskom prvenstvu u Mersinu (Turska) svog člana Aurela Benovića i Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Osijek je danas povezao naše sportaše s raznih dijelova svijeta. Donna Vekić javila se iz Geneve, Borna Ćorić iz Rotterdama, a Ivan Ljubičić sve prisutne pozdravio je iz Dohe.

  Donna Vekić najavila nastavak hvalevrijedne inicijative koja pomiče granice – Premier Tennis Show

  Franco Filipović: "Ponosan sam na sebe i ekipu kako smo igrali, dali smo sve od sebe i to nam se na kraju isplatilo."

  22. kolo HT Premijer Lige Vrijednosnice Osijek – Sonik Puntamika 92:86

  U subotu će se na trgu Slobode održati kratki sportsko-rekreacijski događaj

  ZZZZZZZumbaj sa „Zdravkom“