GOSPODARSTVO

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je prvi dio natječaja za prijam u državnu službu

Jučer objavljenim natječajima traže se kandidati za prvih 127 radnih mjesta od ukupno 139 radnih mjesta koliko je najavljeno (137 radnih mjesta za državne službenike te 2 radna mjesta za policijske službenike)

  Objavljeno 24.11.2022
  Darija Kovačić

  Ministarstvo unutarnjih poslova je jučer, 23. studenoga 2022. godine objavilo prvi dio natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno i određeno vrijeme, a na koje se ravnopravno s ostalim kandidatima mogu prijaviti i osobe s invaliditetom.

  Jučer objavljenim natječajima traže se kandidati za prvih 127 radnih mjesta od ukupno 139 radnih mjesta koliko je najavljeno (137 radnih mjesta za državne službenike te 2 radna mjesta za policijske službenike).

  Od sada raspisanih 127 radnih mjesta njih 107 je u 19 policijskih uprava diljem Republike Hrvatske, dok je 20 radnih mjesta u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova u Zagrebu. Čak 120 radnih mjesta je na neodređeno vrijeme dok ih je 7 na određeno.

  Pozivamo sve zainteresirane osobe – kandidate i kandidatkinje –  da se detaljno upoznaju s uvjetima iz natječaja.

  Područja policijskih uprava odgovaraju područjima županija u Republici Hrvatskoj, što omogućava zapošljavanje u mjestu prebivališta i to:

  Najveći broj radnih mjesta odnosi se na liniju rada upravnih poslova.

  Naime, na područjima rada kao što su prijavništvo / osobne isprave i statusna pitanja stranaca / radne i boravišne dozvole za strance, u proteklom je razdoblju došlo do značajnog povećanja opsega posla, a prethodno provedenim anketiranjem Ministarstvo unutarnjih poslova je utvrdilo da u evidencijama nezaposlenih osoba u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje ima kandidata s odgovarajućom stručnom spremom i potrebnim kvalifikacijama.

  Svi kandidati koji se prijavljuju na natječaj moraju udovoljavati propisanim općim i posebnim uvjetima za pojedino radno mjesto uz napomenu kako se mogu natjecati i osobe koje nemaju položen državni ispit odgovarajuće razine, uz obvezu njegovog kasnijeg polaganja sukladno Zakonu o državnim službenicima.

  Osobe koje se prijavljuju na radno mjesto policijskog službenika (op.a. dva su radna mjesta za policijske službenike i to u kvoti Ministarstvo unutarnjih poslova u sjedištu) moraju ispunjavati i neke dodatne uvjete koji su propisani, a vezani su uz posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, osobnu dostojnost za obavljanje policijske službe i izostanak članstva u političkoj stranci.

  Osobe koje prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti

  Kandidati i kandidatkinje zainteresirani za sudjelovanje na ovom natječaji mogu se pozvati na to pravo sukladno:

  • Zakonu o braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji,
  • Zakonu o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata,
  • Zakonu o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata,
  • Zakonu o  profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom i
  • Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina.

  Ministarstvo unutarnjih poslova poziva sve zainteresirane osobe na ravnopravno sudjelovanje na raspisanom natječaju, uključujući osobe koje prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti.

  Ohrabrujemo osobe s invaliditetom na sudjelovanje po ravnopravnoj osnovi  budući da je Ministarstvo i do sada bilo otvoreno za prijam osoba s invaliditetom te zapošljavanja više stotina osoba s invaliditetom.

  Kandidati i kandidatkinje – osobe s invaliditetom

  Kandidati i kandidatkinje koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju, u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, uz prijavu na javni natječaj dužni su, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta navedenih u natječaju, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.

  Kandidate i kandidatkinje – osobe s invaliditetom – a kojima je potrebna razumna prilagodba prilikom provođenja pisanog dijela testiranja i intervjua, pozivamo da potrebu za prilagodbom navedu u svojoj prijavi na javni natječaj te da se nakon podnošenja prijave obrate na broj telefona ili porukom na e-mail adresu koji su navedeni na natječaju za koji se kandidiraju.

  Sve iskazane razumne prilagodbe biti će pravovremeno osigurane s ciljem ravnopravnog sudjelovanja u javnom natječaju.

  Važna informacija za kandidate i kandidatkinje osobe s invaliditetom jest  da, sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi (NN 18/22, 46/22, 119/22), osoba s invaliditetom zapošljavanjem ne gubi osobnu invalidninu!

  Rok za podnošenje prijava

  Rok za podnošenje prijava s dokazima o ispunjavanju uvjeta mogu se podnijeti u roku od 8 dana, dakle do 1. prosinca 2022. godine, neposredno na adrese koje su navedene u natječaju na koji se javljate ili poštom na istu tu adresu.

  Iznimka u rokovima je natječaj za prijam u Policijsku upravu istarsku na određeno vrijeme, a gdje je rok za podnošenje prijava do 30. studenog 2022. godine.

  Obrasci za zapošljavanje

  Komisija za provedbu javnog natječaja

  Natječaj provodi Komisija za provedbu natječaja i ona:

  • utvrđuje popis kandidata/kandidatkinja koji su se pravovremeno prijavili na natječaj i ispunjavaju formalne uvjete i
  • te kandidate upućuje na testiranje i razgovor (intervju).
  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  U Ministarstvu unutarnjih poslova u sjedištu raspisan je natječaj za 13 radnih mjesta u Upravi za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove i 3 mjesta putem oglasa na određeno u Upravi za materijalno-financijske poslove, dok se u 13 policijskih uprava za prijam u službu traži još 79 kandidata na neodređeno vrijeme i 9 kandidata na određeno vrijeme

  Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo natječaj za prijam u državnu službu

  Ministarstvo unutarnjih poslova je 3. svibnja 2023. godine objavilo natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme i oglas Više…

  Javni poziv otvoren je danom objave u Narodnim novinama, a rok za dostavu prijava je 45 dana od dana objave

  Javni poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa

  REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA objavljuje POZIV za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske za Više…

  Ofir d.o.o. je tvrtka čije područje rada obuhvaća web dizajn i programiranje, marketing, razvoj informacijskih sustava i održavanje te IT savjetovanje i podršku

  IT tvrtka OFIR – Natječaj za zapošljavanje djelatnika u IT podršci

  Osječka IT tvrtka Ofir d.o.o. traži pojačanje u svom odjelu IT podrške! Traže osobu za: – rad na terenu i Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Danas broje više od 30 zaposlenih, od čega 8 stomatologa te brojnih tehničara, asistenata, higijeničara i administrativnog osoblja. Regionalni su lider, kako po broju djelatnika i pacijenata, tako i po dijagnostičkoj aparaturi.

  [FOTO] Čes Dental&Estetic otvorio vrata novih ordinacija u osječkom Eurodomu

  Planirani početak predmetnih radova je 05.12.2023. (utorak), a završetak istih 09.12.2023. (subota).

  Zatvara se dio Pejačevićeve ulice – privremena regulacija prometa

  Nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske osvojila su 82 dobitnika iz Republike Hrvatske, tri iz Bosne i Hercegovine, te jedan iz Republike Srbije.

  Dodijeljene nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award 2023.