ŽIVOT

Ministarstvo zdravstva: Krenula isporuka 70 High Flow Oxygen aparata

Ministar Beroš istaknuo je da je realizacija 70 High Flow Oxygen aparata zdravstvenim ustanovama značajna pomoć cjelokupnom zdravstvenom sustavu i oboljelima s respiratornim poteškoćama.

    Objavljeno 17.12.2020
    Darija Kovačić

    Iz Ministarstva zdravstva u srijedu su izvijestili kako je počela primopredaja 70 High Flow Oxygen aparata koji će u naredna dva dana biti isporučeni u zdravstvene ustanove širom Hrvatske.

    Tu su isporuku, zajedničkim naporima, ostvarili Vlada i Ministarstvo zdravstva kako bi dodatno omogućili zdravstvenim djelatnicima pomoć u pružanju zdravstvene skrbi što većem broju pacijenata s poteškoćama u disanju, priopćeno je.

    Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je da je realizacija 70 High Flow Oxygen aparata zdravstvenim ustanovama značajna pomoć cjelokupnom zdravstvenom sustavu i oboljelima s respiratornim poteškoćama.

    “Drago mi je čuti da je upravo počela isporuka aparata i edukacija zdravstvenih djelatnika o načinu njihova korištenja. Vjerujem da će se primitkom ovih aparata smanjiti pritisak na zdravstveni sustav”, rekao je Beroš.

    Za High Flow Oxygen aparat posebno je značajna mogućnost prolongiranja respiratora kod pacijenata jer omogućava veću dostavu kisika do pluća u budnom stanju.

    Distribucija uređaja definirana je na temelju dobivenih podataka i potreba zdravstvenih ustanova na razini cijele Hrvatske, stoji u priopćenju.

    (Hina)

    Foto: arhiva

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Helikopter će s radom krenuti početkom travnja ove godine, a uz pilota, članovi tima bit će liječnik, medicinska sestra ili tehničar, koji su prošli posebnu vrstu obuke.

    [FOTO] U Osijeku uspostavljena Hitna helikopterska medicinska služba. Zbrinjavat će životno ugrožene pacijente iz pet slavonskih županija

    U osječku Zračnu luku u nedjelju je sletio helikopter novouspostavljene Hitne helikopterske medicinske službe koja će zbrinjavati hitne i životno Više…

    Sustav praćenja utjecaja toplinskog vala na zdravlje na snazi je u razdoblju od svibnja do listopada, a praćenje porasta temperature provodi se od lipnja do rujna 2023. godine

    Protokol o postupanju i preporuke za zaštitu od vrućine

    Pri Ministarstvu zdravstva izrađen je Protokol o postupanju i preporuke za zaštitu od vrućine koji uključuje potrebne postupke za pripravnost Više…

    U 10 godina Objedinjenog hitnog bolničkog prijama u KBC-u Osijek pregledali pola milijuna pacijenata. Simpozij će okupiti oko 200 aktivnih i pasivnih sudionika iz cijele Hrvatske i inozemstva, te 15 pozvanih predavača

    U Osijek stižu najjači “hitnjaci” Hrvatske

    Od 12. do 14. svibnja u Osijeku će se održati 1. Simpozij hitne medicine na kojem se očekuje više od Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

    [FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama

    U pratnji animatora, i profesora, djeca će se zabavljati te uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike.

    Francuska alijansa – Ljeto s Franom

    Potpuno se zatvara za promet Kapelska ulicu, u dijelu od od Mlinske do Kolodvorske, a radovi i nova privremena regulacija prometa će trajati do 31. srpnja 2024.

    Obavijest o promjeni u privremenoj regulaciji prometa u Kapelskoj ulici koja se zatvara za promet