GOSPODARSTVO

Ministrica Tramišak uručila 5,8 milijuna kuna vrijedne ugovore

Riječ je o sredstvima državnog proračuna namijenjenih uređenju cesta i staza, energetskoj obnovi pojedinih objekata, njihovoj sanaciji ili rekonstrukciji i drugom

  Objavljeno 07.04.2021
  Ivona Amidžić

  Ugovore iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, vrijedne 5,8 milijuna kuna uručila je u Otoku kod Vinkovaca ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak predstavnicima 27 vukovarsko-srijemskih jedinica lokalne samouprave, prenosi Radio Osijek.

  Riječ je o sredstvima državnog proračuna namijenjenih uređenju cesta i staza, energetskoj obnovi pojedinih objekata, njihovoj sanaciji ili rekonstrukciji i drugom.

  I ovo je pokazatelj politike ravnomjernog razvoja koja se provodi duži niz godina, a kroz slične programe samo u Vukovarsko-srijemsku županiju do sada je uloženo 386 milijuna kuna, rekla je ministrica Tramišak dodavši da su u toj županiji iz EU fondova realizirani ili se realiziraju projekti vrijedni 3,5 milijardi kuna.

  Izrazila je uvjerenje te da će se kvalitetnim projektima, a suradnjom jedinica lokalne i regionalne samouprave s ministarstvima, ulaganja nastaviti i u idućem programskom razdoblju 2021-2027 te doprinijeti gospodarskom, društvenom, socijalnom i demografskom oporavku županije.

  Banožić: Mali kotačić koji će pokrenuti i ostale investicije

  Uručenju ugovora nazočio je i ministar obrane Mario Banožić ocijenivši da su osigurana sredstva mali kotačić koji će pokrenuti i ostale investicije nužne ovdašnjim gradovima i općinama, a o čemu Vlada RH na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem skrbi od poček mandata.

  Podsjetio je na projekt Slavonija-Baranja-Srijem kroz koji su do sada ugovoreni projekti vrijedni 17,5 milijardi kuna te dodao da su slavonske županije poticaj dobile i poreznom reformom kroz povećana decentralizirana sredstva.

  Pozvao je gradove i općine na suradnju s ministarstvima i u novom financijskom razdoblju.

  I vukovarsko-srijemski župan Božo Galić ocijenio je realizaciju projekata vrijednih 3,5 milijardi kuna osiguranih iz fondova EU snažnim poticajem razvoju županije te naglasio da će se i u narednom razdoblju nastojati iskoristiti ovdašnji potencijali poput šuma, poljoprivrednog zemljišta, obnovljivih izvor energije i kontinentalnog turizma.

  Gradonačelnik Otoka Josip Šarić među ostalim istaknuo je da se Otok nalazi među deset vodećih hrvatskih gradova po povlačenju EU sredstava te je do sada kroz različite projekte povukao 86 milijuna kuna kojima je dobiveno 120 novih radnih mjesta.

  foto: screenshot

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  U Osječko-baranjskoj županiji iz Programa ruralnog razvoja su ugovorene potpore u vrijednosti od 2,1 milijarde kuna od čega je 1,7 milijardu kuna već iskorišteno

  Za projekte vrijedne 34 milijuna kuna potpore iznose 17 milijuna kuna

  Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je 12 ugovora iz mjera Programa ruralnog razvoja za korisnike s područja Osječko-baranjske županije. Uručenje je Više…

  "Cijena kvadrata iznosi 1,38 eura po četvornome metru, no kroz gradski program poticaja i olakšica - cijena može biti i 0 kuna"

  Tri nova stanara u osječkom IT parku

  Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš uručila je danas ugovore trima novim stanarima poduzetničke zone IT park. Riječ je o osječkim tvrtkama Više…

  "Grad je neuredan, ne čisti se dovoljno, ne prazne se koševi, ne ulaže u uređenje, pa kada netko dođe u Osijek, primjerice od kružnog toka na Đakovštini, Županijskom ulicom prema središnjem trgu, definitivno nema dojam da je došao u jedan od najveća četiri hrvatska grada"

  GČ Gornji grad: novca malo, potrebe velike

  “Raspolažemo samo s 538 tisuća kuna, koliko nam je Grad dodijelio, što je iznimno malo obzirom na veličinu i potrebe Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Prva je to devizna intervencija HNB-a u ovoj godini

  HNB intervenirao na deviznom tržištu prodajom 190 milijuna eura

  Iskoristite potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri!

  Donosimo divne vijesti! Sve ove tvrtke nude poslovnu priliku…