SPORT

Mirko Marić, NK Osijek: Prednost pred uzvrat je naša

Mirko Marić u Kišinjevu je postigao svoj prvi europski pogodak u dresu Bijelo-plavih. Odlično je reagirao na centaršut Barišića

    Objavljeno 14.07.2018
    Alan Srčnik

    Mirko Marić u Kišinjevu je postigao svoj prvi europski pogodak u dresu Bijelo-plavih. Odlično je reagirao na centaršut Barišića i glavom matirao domaćeg vratara, a to je na kraju Osijeku bilo dostatno za remi s Petrocubom (1-1), a u prvoj utakmici 1. pretkola Europske lige – piše NK Osijek.

    Znam da su svi očekivali, kao i mi sami uostalom, da ćemo pobijediti. No, također smo od samoga početka znali da to neće biti nimalo lako. Solidna je to momčad koja je u punom natjecateljskom ritmu i tu su ipak bili u prednosti u odnosu na nas koji smo tek prvi puta istrčali na teren u jednom službenom nastupu. Ne bih rekao da sada trebamo nešto posebno žaliti jer imamo dobar rezultat uoči uzvrata na svom terenu. Imamo ono što smo htjeli, zabili smo gol i u Gradskom vrtu trebamo potvrditi prolazak, ističe osječki strijelac.

    Zakinuti za regularan pogodak

    Ukazao je Marić na jedan detalj koji je tijekom utakmice ostao sporan, da bi se na kraju pokazalo kako uopće nije upitno da je Osječanima potpuno neopravdano poništen pogodak u 42. minuti.

    Znao sam odmah da nije moglo biti govora o zaleđu. Uostalom, igrač Petrocuba je loptu proslijedio do Bočkaja koji je baš lijepo zabio i prava je šteta što su suci napravili takav propust u završnici prvog poluvremena. Općenito mi je bio pomalo čudan kriterij suđenja, što ne znači da to sada trebamo potencirati. Prvenstveno moramo razmišljati o tomu da u drugoj utakmici budemo bolji i konkretniji.

    Poljuljao ih primljeni pogodak

    Nije se Osijek uspio nametnuti u početnih 15-ak minuta, a domaćin je prvenstveno zahvaljujući angažiranom i agresivnom pristupu održavao ravnotežu na terenu…

    Slažem se da smo nekako „labavo“ ušli u utakmicu. Nismo dobro ulazili u duele, onako kako smo trebali, ali smo kasnije ipak preuzeli inicijativu. Bili smo bolji protivnik, zasluženo i poveli, međutim, primljeni pogodak nas je nekako poljuljao. Nismo to očekivali, a njih je izjednačenje podignulo, pa su nekih 10-15 minuta dodatno prijetili, iako ne baš i opasno po naša vrata.

    Oni će se morati otvoriti

    Marić ističe kako Osječani ne smiju propustiti prigodu za plasman u sljedeće kvalifikacijsko kolo europskog natjecanja:

    Prednost je na našoj strani jer oni moraju zabiti gol da bi tražili prolaz. To znači da će se ipak morati više otvoriti, a onda će i nama biti lakše doći do punog izražaja. Teško je igrati protiv momčadi koja stoji s devetoricom igrača iza lopte, ali ćemo u Osijeku potvrditi ono što zapravo svi znamo, a to je činjenica da smo kvalitetnija i bolja momčad od Petrocuba.

    Foto: NK Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    Donosimo vam najvažnije informacije za navijače uoči utakmice NK Osijek - Adana Demirspor

    [INFO] U Opus Areni danas ogled između NK Osijek i turskog FC Adane Demirspor

    Na novom osječkom stadionu Opus Arena danas u 20 sati odigrati će se nogometna utakmica UEFA Konferencijske lige, trećeg pretkola, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!