KULTURA

“Misli modu” i “Art&film” programi u kinu Urania

Novi kino tjedan u kinu Urania je zaista bogat događanjima. Osim novih filmova tu su i predstave, Art&film, projekt "Misli modu"... provjerite

Objavljeno 23.11.2022
Darija Kovačić

Mreža europskih kulturnih instituta EUNIC s Gradskim muzejom Vukovar, tvrtkom Borovo d.d., Kulturnim centrom Osijek i Kinematografima Osijek od 22. studenog do 19. prosinca u Vukovaru i Osijeku održava niz događanja posvećenih modnoj i tekstilnoj industriji. Događanja su dio EUNIC-ova višegodišnjeg projekta Misli modu, čiji je cilj doprinijeti raspravi o vizijama budućnosti rada u tekstilnoj i modnoj industriji u ovim gradovima bogate industrijske baštine te raznovrsnim kulturnim programom osnažiti dijalog umjetnika, stručne javnosti, ali i građana o održivim praksama produkcije i konzumacije mode. Tema radničke kulture i uvjeta produkcije bit će zajednički nazivnik filmskog programa koji će se za širu publiku predstaviti u kinu Urania. Gledatelji će u četiri ponedjeljka od 28.11.-19.12.  uz cijenu ulaznice od 25 kn imati priliku pogledati 4 naslova:

ponedjeljak 28.11. u 17:00 h: One day
ponedjeljak 5.12. u 19:00 h: Dva dana, jedna noć
ponedjeljak 12.12. u 19:00 h: Veliki gazda
ponedjeljak 19.12. u 19:00 h: Ja, Daniel Blake

Art&Film program kina Urania obuhvaća filmske projekcije i popratni program na temu umjetnosti, a započinje projekcijom filma Skriveni Vanka – na tragu jedne opsesije uz gostovanje redatelja, koja će se održati u ponedjeljak 28.11. s početkom u 20:15 h. Nakon filma održat će se razgovor s redateljem filma Brankom Ivandom. Program se nastavlja projekcijama filma Helmut Newton: Perverzija i ljepota u Kino klubu kina Urania, a termine projekcija možete pronaći na tjednim programima. Cijena redovne ulaznice za svaku projekciju iznosi 25 kn, dok studenti i umirovljenici plaćaju ulaznicu 20 kn.

Nakon rekordno rasprodana 2 termina, u četvrtak 24.11. u 19 h vraća se osječkoj publici omiljena Ana Poznanović sa svojom hit komedijom Ako sam žena, nisam konj (ulaznica 80 kn) o ženi koja traži ljubav.

Nastavlja se i filmski rendez-vous s francuskom kinematografijom: CoolTour Francuska, ne propustite svakodnevne projekcije u Kino klubu: Z, Ghost Song, Uslast, Baš me briga, Zauvijek zajedno, Rođeni lažljivac, Nestajanje, Seks fantazije i Događaj. Povodom Međunarodnog dana profesora francuskog jezika koji se obilježava 24. studenog i okuplja profesore francuskog diljem svijeta, Francuska alijansa Osijek organizira projekciju filma i prigodan domjenak za profesore stranih jezika. U petak 25.11. u 20:00 h im se pridružite na projekciji filma Uslast i na prigodnom domjenku za sve profesore stranih jezika koji će se održati u Kino klubu kina Urania.

U novome filmskom tjednu premijerno možete pogledati 4 nova naslova.

Čudesan svijet je nova Disney sinkronizirana pustolovina o obitelji istraživača koja pokušava ploviti neistraženom, tajanstvenom zemljom.

Pogledajte i inspirativnu biografsku priču o tvorcu luksuznih superautomobila Ferrucciu Lamborghiniju Lamborghini: Čovjek koji je stvorio legendu s Frankom Grillom u glavnoj ulozi.

Nazovi Jane novi je naslov iz našeg #SheLeads programa s filmovima koji tematiziraju žensku borbu.

Dok su Chicago 1968. i nacija na rubu nasilnog političkog prevrata, život trudne domaćice Joy visi o koncu i prisiljena je obratiti se tajnoj organizaciji žena koje pružaju sigurniju alternativu.

U kino klub stiže rock biografiju Taurus koja prikazuje mračnu stranu slave.

Ne propustite pogledati ni obiteljski sinkronizirani film Kapa, hrvatski kandidat za Oscara Sigurno mjesto, drugi #SheLeads Ona je rekla naslov, ratna drama o Vukovaru Šesti autobus, satiru Rubena Östlunda Trokut tuge te nagrađivanu španjolsku komediju Majstori od zanata u Kino klubu.

Ne propustite ni Nešu Bridžisa sa svojom novom komedijom Život (ulaznica 80 kn u pretprodaji) – nedjelja 11.12. u 19 h.

Ulaznice za sve predstave je potrebno unaprijed rezervirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod njih najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku i umirovljeničku iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 25 kn/3,32 €), uz grupne popuste (cijena ulaznice 20 kn/2,65 € za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 200 kn/ 26,54 €). Detaljni cjenik ulaznica možete pročitati na LINKU.

Program kina Urania 24.11.-30.11.2022 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black