Mjesec baranjske kuhinje pokazao se vrlo popularnim
Anušić: Ovom manifestacijom smo pokazali da se može i u doba pandemije razvijati turizam, samo treba pronaći način
Mjesec baranjske kuhinje u doba pandemije pokrenule su Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, Bilja i Baranje s ciljem promocije seoskih domaćinstava i autohtonih baranjskih jela.
Mjesec baranjske kuhinje završit će 2. svibnja. Zbog epidemiološke situacije broj posjetitelja, koji su ujedno i polaznici gastro radionica, je ograničen. A sudeći prema interesu posjetitelja, ovakvih će manifestacija trebati i više u budućnosti.
“Ovo je izvrsna prilika za posjetitelje da upoznaju Baranju i našu bogatu gastro i eno ponudu. Proteklog vikenda domaćin Mihalj Mišika Gerštmajer svojim je gostima osim kuhanja perkelta od soma održao i mini radionicu sljubljivanja vina s ribom, a već idućeg vikenda očekuju nas novi tradicionalni specijaliteti. Ovom manifestacijom smo pokazali da se može i u doba pandemije razvijati turizam, samo treba pronaći način, a mi smo ga, sudeći prema interesu gostiju pronašli”, rekao je župan Ivan Anušić.
Prilika je to za sve posjetitelje da uz pomoć domaćih specijaliteta proputuju i upoznaju Baranju. Prve dvije radionice održane su u Gajiću i Kopačevu gdje su se pripremali paprikaš od pijetlova s trgancima i šaran na rašljama.
Raspored preostalih radionica:
- 24. travnja Vinarija Alexandar, Kamenac Fiš paprikaš
- 25. travnja Asztalos keramika, Suza Grah u ćupu
- 1. svibnja Seoski turizam Lacković, Bilje Gužvara s makom i gužvara s orasima
- 2. svibnja Tri mudraca, Karanac Gulaš od divljači
- 2. svibnja OPG Čudesna šuma – Romulić, Bilje Štuka u mundiru
Više informacija na: Mjesec baranjske kuhinje
foto: OBŽ
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?