Arhiva

MK Kune darivali sedmeročlanu obitelj Štivić

  Objavljeno 23.12.2013
  OsijekNews redakcija

  Zahvaljujući Braniteljskoj zadruzi Emanuel, svaki kat Klinike za pedijatriju KBC-a Osijek bogatiji je za jednu živu jelku. Četiri jelke su na Kliniku za pedijatriju dovezene u petak, 20. prosinca, a nakon Božićnih blagdana bit će posađene u krugu bolnice.

  Dva dana prije samog Božića, u nedjelju 22. prosinca članovi MK Kune posjetili su obitelji Štivić u Dardi koja uz roditelje Dinka i Nurijetu broji još petoro djece, dječake Lea i Tina, te tri djevojčice Teu, Luciju i malenu Enu.

  Naime, prije pet godina u potrazi za boljim životom obitelj Štivić došla je u Dardu. Načelnik Općine Darda Anto Vukoje dao im je na korištenje kuću u glavnoj darđanskoj Ulici svetog Ivana krstitelja. Glava obitelji, Dinko Štivić među mještanima je odmah prepoznat kao vrlo vrijedan čovjek, brzo se uklopio u novu sredinu, a danas se o njemu i njegovoj obitelji od darđana mogu čuti samo pohvale. Svojim radom on uistinu čini maksimum da djeci i supruzi pruži što ugodniji život.

  Malo je riječi kojima se može opisati zahvalnost roditelja i radost na dječjim licima kada je u njihov skromni dom ušao pravi Djed Božićnjak, član MK Kune. – Sasvim slučajno rodila se ideja o darivanju jedne obitelji povodom Božića. Od belomanastirskog Centra za socijalnu skrb zatražili smo pomoć pri pronalaženju obitelji i odlučili ih opskrbiti prehrambenim namirnicama, ali i poklonima za djecu. – kažu iz MK Kune.

  I tako je obitelj Štivić dobila litre ulja, kilograme riže, šećera, soli, griza, litre mlijeka, hrenovke, paštete i slično, te stvari za osobnu higijenu, a djeca mnoštvo igračaka i odjeće. Ovu je hvalevrijednu akciju prepoznao i Mirko Magdić, vlasnik Pekarne Tenje i u nju se uključio velikom donacijom brašna, a posebno je za ovu posjetu ispekao kruh i još pregršt drugih pekarskih proizvoda. I kada je obitelj Štivić pomislila kako su Kune završile s unošenjem darova, njihovim se skromnim domom raširio miris bora.

  Želeći njihovom prostoru dati onaj poseban ugođaj blagdanske topline, članovi MK Kune zajedno s djecom ukrasili su bor lampicama i kuglicama. Osim darivanja, Kune su provele ugodno nedjeljno poslijepodne u druženju s djecom, pomažući im pri sastavljanju novih igračaka.

  U vremenu blagdana kada jedni drugima izražavamo sve najljepše želje, naglašavamo ih poklonima koji poslije bude lijepe uspomene, poklanjamo pažnju svojim najmilijima, prijateljima i onima koji misle kako su zaboravljeni, članovi MK Kune dali su sve od sebe kako bi obitelji Štivić iz Darde ove dane učinili čarobnima i nezaboravnima.

  Ukrašavajući dječje sobe igračkama, a lica osmjesima, jedni drugima ukrasili su ono najvrjednije – srce.

   

  VEZANE VIJESTI

  Goran Bare i Majke jučer održali 4. koncert ovogodišnjeg OLJM-a

  [FOTO] Goran Bare poručio:”Ugledajte se na one iz politike i mislite samo na sebe!”

  Iako u stanju u kakvom smo ga navikli viđati, Goran Bare je sinoć u dvorištu Vege u Tvrđi održao odličan Više…

  "Solidarnost je temelj" provodi se u svrhu smanjenja broja napuštenih životinja

  Azil Osijek osigurao mogućnost besplatne sterilizacije pasa

  Koristeći mehanizme koje omogućuje novi Zakon o zaštiti životinja, već 42 grada u Hrvatskoj je uvelo obavezu trajne sterilizacije pasa Više…

  Galerija fotografija s prvog finalnog dana DOBRO World Cup-a

  FOTO: Lete, lete, lete…gimnastičari

  Gimnastički kup DOBRO World Cup osim što je velika svjetska sportska manifestacija, ujedno je i atraktivan događaj za publiku. Zbog Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Goran Bare i Majke jučer održali 4. koncert ovogodišnjeg OLJM-a

  [FOTO] Goran Bare poručio:”Ugledajte se na one iz politike i mislite samo na sebe!”

  "Solidarnost je temelj" provodi se u svrhu smanjenja broja napuštenih životinja

  Azil Osijek osigurao mogućnost besplatne sterilizacije pasa

  Galerija fotografija s prvog finalnog dana DOBRO World Cup-a

  FOTO: Lete, lete, lete…gimnastičari