ŽIVOT

Mladforma poziva na sudjelovanje: “Zajedno za participativnu politiku”

"Smatramo da je dijalog s mladima jedini način da se doznaju istinske i stvarne potrebe mladih, a da je dijalog mladih s gradskom Upravom jedini način da se doista započne raditi na poboljšanju lokalnih politika za mlade"

Objavljeno 29.03.2022
Ivona Amidžić

Mladforma, osječka aktivistička neformalna inicijativa mladih, poziva sve na sudjelovanje u fokus grupama radi kristaliziranja tri prioritetne točke iz koje bi bile predmet njihovih budućih zalaganja.

“Smatramo da je dijalog s mladima jedini način da se doznaju istinske i stvarne potrebe mladih, a da je dijalog mladih s gradskom Upravom jedini način da se doista započne raditi na poboljšanju lokalnih politika za mlade”, navode u pozivu.

Mladforma je aktivistička neformalna inicijativa mladih pokrenuta kako bi podržala kreiranje i provedbu aktivnosti i projekata mladih. Zasniva se na volonterskom radu skupine entuzijasta koji žele doprinijeti zajednici u kojoj žive.

Za sudjelovanje na ovoj aktivnosti potrebno je ispuniti prijavnicu, kojoj možete pristupiti pomoću sljedeće poveznice ovdje.

Prijave su otvorene do 15. travnja 2022. godine.

Njihov poziv prenosimo u cijelosti i možete ga detaljnije proučiti ispod:

“Dragi mladi grada Osijeka,

ovim putem odašiljemo javni poziv na sudjelovanje u aktivnosti koju će provesti Mladforma, neformalna inicijativa mladih grada Osijeka, a koja se odnosi na aktivno sukreiranje politika za mlade.

Ovih se dana navršava godina dana otkako su članovi Mladformepočeli održavati sastanke s kandidatima/kandidatkinjama za mjesto gradonačelnika/ce Grada Osijeka u jeku predizborne kampanje za lokalne izbore 2021. godine, tijekom kojih su vodili konstruktivan dijalog sa svih sedmero kandidata. Središnja točka tih razgovora bila je Mladforminapovelja Osijek po mjeri mladih, koja se sastoji od četrnaest točaka koje su usmjerene prema boljem i kvalitetnijem životu mladih u Osijeku te progresivnijim politikama za mlade. Razgovori su rezultirali time da su svi kandidati stavili svoj potpis na Povelju, čime su se na simboličan način obvezali na realizaciju ideja koje su zastupljene u njoj. To je, dakle, učinio i aktualan gradonačelnik, ali i svi ostali kandidati koji su danas članovi Vijeća Grada Osijeka. Budući da se bliži godina dana i od početka njegova i njihovih mandata i budući da smo svjesni toga da je teško realizirati svih četrnaest točaka Povelje u kratkoročnoj perspektivi, odlučili smo istražiti koje bi točke Povelje mogle biti pri vrhu prioriteta mladih.

Metodom fokus grupa želimo u suradnji s mladima (u dobi od 15 do 30 godina) iz Osijeka i okolice iskristalizirati tri prioritetne točke iz Povelje koje bi bile naš predmet budućih zalaganja. Smatramo da je dijalog s mladima jedini način da se doznaju istinske i stvarne potrebe mladih, a da je dijalog mladih s gradskom Upravom jedini način da se doista započne raditi na poboljšanju lokalnih politika za mlade, a time i na poboljšanju kvalitete života mladih u Osijeku i okolici.

Rad na fokus grupama započeo bi u drugoj polovici travnja, a završio bi polovicom svibnja. Količina fokus grupa i dinamika rada bit će određena ovisno o broju zainteresiranih i prijavljenih mladih osoba.

Za sudjelovanje na ovoj aktivnosti potrebno je ispuniti prijavnicu, kojoj možete pristupiti pomoću sljedeće poveznice: https://forms.gle/erH8QDMNaB5SHJWC6. Prijave su otvorene do 15. travnja 2022. godine. U slučaju da imate bilo kakvih pitanja, slobodno se obratite putem naše mail adrese ([email protected]).”

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Mala škola životnih vještina sastoji se od pet poludnevnih radionica, a namijenjena je svim mladima, od 15 do 30 godina, koji se žele osnažiti te unaprijediti svoje socijalne vještine.

Mala škola životnih vještina – Poziv za mlade

Mladi i ove godine imaju imaju priliku besplatno učiti i raditi na svom osobnom razvoju, kroz program nazvan Mala škola Više…

Poduzetnici bez granica studentska su udruga koja djeluje na Ekonomskom fakultetu i jedna je od najaktivnijih na osječkom Sveučilištu...

Najaktivnija osječka studentska udruga organizira Globalni tjedan poduzetništva po 14. put

Poduzetnici bez granica (EWoB) studentska su udruga koja djeluje na Ekonomskom fakultetu i jedna je od najaktivnijih na osječkom Sveučilištu Više…

Turistička zajednica Grada Osijeka kao suorganizator Adventa uputila je poziv za iskaz interesa subjektima koji žele sudjelovati na ovogodišnjem izdanju...

Poznat raspored kućica na osječkom adventu, krenule i prijave za sudjelovanje

Turistička zajednica Grada Osijeka kao suorganizator Adventa uputila je poziv za iskaz interesa subjektima koji žele sudjelovati na ovogodišnjem izdanju, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)

Record store day će se održati ispred jedine osječke prodavaonice gramofonskih ploča VinylMania Osijek

Record store day u Osijeku