OSJEČANI

“Mladi su budućnost, a što je s mladima DANAS?” – predstavljanje Mladforme

"U posljednje vrijeme često čujemo 'Mladi su budućnost', a naše pitanje je što je s mladima koji žele raditi i biti aktivni u društvu DANAS?"

Objavljeno 22.01.2020
Ivona Amidžić

Skupina mladih aktivista, dugogodišnjih volontera i voditelja različitih aktivnosti za mlade u civilnom sektoru uvidjela je potrebu za stvaranjem kvalitetnijih uvjeta i prostora za uključivanje mladih u zajednicu.

“U posljednje vrijeme često čujemo ‘Mladi su budućnost’, a naše pitanje je što je s mladima koji žele raditi i biti aktivni u društvu DANAS? Upravo zbog toga pokazala se potreba za kreiranjem neformalne inicijative mladih grada Osijeka – Mladforma”, pojašnjavaju mladi aktivisti.

Pozivamo sve zainteresirane na predstavljanje Mladforme u neformalnom okruženju, koje će se održati 25. siječnja u Caffe Bar Peppermint s početkom u 18.00 sati.

Program predstavljanja Mladforme:

  • 18.00 – Predstava “Izgubljeni u prostoru” (prema metodi kazališta potlačenih koju je pripremila i izvodi skupina mladih aktivista, a koja je dio aktivnosti projekta SOS Zaklade Slagalica)
  • 19.00 – Panel rasprava “Kažu da smo budućnost: a što je s mladima DANAS?“ – problematiziranje društvene percepcije mladih te nerazumijevanja sustava za njihove potrebe
  • 20.00 – Neformalno druženje

Govornici:

Berto Šalaj, Fakultet političkih znanosti Zagreb
Martina Horvat, Ambidekster klub Zagreb
Matija Malinović, ISKRA waldorfska inicijativa Osijek
Nikica Torbica, Volonterski centar Osijek

Moderatorica: Mirna Šmit, Zaklada Slagalica

Više informacija o samom događaju ili kontaktirati direktno organizatore možete na službenoj Facebook stranici događaja.

foto: pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Mala škola životnih vještina sastoji se od pet poludnevnih radionica, a namijenjena je svim mladima, od 15 do 30 godina, koji se žele osnažiti te unaprijediti svoje socijalne vještine.

Mala škola životnih vještina – Poziv za mlade

Mladi i ove godine imaju imaju priliku besplatno učiti i raditi na svom osobnom razvoju, kroz program nazvan Mala škola Više…

Od 21. do 31. kolovoza održat će se 19. ljetna škola mladih u organizaciji Crvenog križa na kojoj će mladi dobiti potrebne vještine.

Crveni križ organizira ljetnu školu mladih

Crveni križ organizira 19. ljetnu školu mladih na kojoj će biti 78 polaznika iz društava Crvenog križa županije i Hrvatske, Više…

"Smatramo da je dijalog s mladima jedini način da se doznaju istinske i stvarne potrebe mladih, a da je dijalog mladih s gradskom Upravom jedini način da se doista započne raditi na poboljšanju lokalnih politika za mlade"

Mladforma poziva na sudjelovanje: “Zajedno za participativnu politiku”

Mladforma, osječka aktivistička neformalna inicijativa mladih, poziva sve na sudjelovanje u fokus grupama radi kristaliziranja tri prioritetne točke iz koje Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Na Dan škole, učenici su dobili priliku osmisliti vlastitu viziju jednog školskog dana, neopterećenog tradicionalnim predmetima, ali istovremeno obogaćen odgojnim i kreativnim elementima. Svoju su viziju, uz pomoć nastavnika, pretvorili u stvarnost te su osmislili i proveli čak 18 radionica, tri kviza, swap party i niz sportskih aktivnosti

[FOTO] II. gimnazija Osijek obilježila Dan škole

Organizator radionica je Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka u suradnji sa udrugama tehničke kulture. Cilj programa je korisno provođenje slobodnog vremena za trajanja proljetnih praznika

9. Proljeće u Domu tehnike

Besplatne plesne radionice karipskih plesova - Salsa, Bachata i Merengue za studente i srednjoškolce u trajanju dva mjeseca - travanj, svibanj (lipanj moguć također), početak 4.4.2024. 

P.K. Bolero – Prvi plesni korak – besplatni tečaj za studente i srednjoškolce