KULTURA

MMML Studio – Umjetnička rezidencija Ive Muškić

Prezentacija rada pod nazivom "Što je nekad bila trava, sad je beton"

  Objavljeno 09.10.2019
  Ivona Amidžić

  U petak 11. listopada 2019. s početkom u 19 sati, u prostoru MMML Studija (Zeleno polje 30, Osijek), održat će se prezentacija rada pod nazivom Što je nekad bila trava, sad je beton gostujuće umjetnice Ive Muškić kao rezultat četvrtog rezidencijalnog programa u sklopu projekta MMML Studio.
  Na izložbi će biti predstavljeni Muškićkini novi radovi producirani tijekom trajanja rezidencijalnog programa koji sežu od medija fotografije, grafike do teksta kao integralnog dijela rada.

  Hodajući po rubu tradicionalnog medija grafike ili pak eksperimentiranjem u mediju fotografije i neprestanim istraživanjem, Muškić dolazi do novih mogućnosti te nas dovodi do pitanja postojanosti konačnih rješenja. To je razlog zbog kojega ovu mladu umjetnicu u potpunosti možemo etiketirati kao „emerging artist”; umjetnicu čija bi karijera mogla krenuti uzlaznom putanjom uvjetujući njezinu ustrajnost i odricanje u kontekstu umjetničkog poziva. Rad koji je nastao na trotjednom rezidencijalnom programu rezultat je višemjesečnog istraživanja vlastitog ja i najbliže okoline (obitelji) kao i promišljanja o radu kao cjelini bez ukazivanja na određeni medij.

  Samim time Ivu Muškić možemo opisati kao vrlo zanimljivu umjetničku individuu koja tek “mora” opravdati svoje mjesto na sceni što se ovom zaokruženom cjelinom naziva Što je nekad bila trava, sad je beton u potpunosti potvrđuje. Ujedno, poziv na rezidenciju podrazumijevao je i stvaranje radova koji će multimedijalnim karakterom prijeći preko barijera „tradicionalnog” te se u potpunosti posvetiti stvaranju umjetničkog rada koji u svojoj srži sadrži promišljanje, stvaranje, realizaciju i prezentaciju.
  Ovim rezidencijalnim programom MMML Studija želimo skrenuti pozornost na potrebu izdvajanja novih umjetnika/ca koji tek dolaze, a za koje smatramo da su u potpunosti zaslužili primjerenu pozornost na nacionalnoj likovnoj sceni.
  Iva Muškić rođena je u Vinkovcima 1993. godine. Maturirala je 2012. godine u Školi za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti u Osijeku. Iste godine upisuje preddiplomski studij na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a zatim i diplomski studij.
  Diplomirala je 2018. godine na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, Odsjek likovne umjetnosti, mentor izv.prof.art. Mario Čaušić. Likovno se izražava u mediju grafike, crteža, digitalnih plakata i umjetničke fotografije.
  Izlagala je na domaćim i na nekoliko međunarodnih izložbi. Sudjelovala je na nekoliko umjetničkih radionica i kolonija u domovini i inozemstvu.
  Rezidencija je financirana vlastitim sredstvima te sredstvima Grada Osijeka i Ministarstva kulture RH.
  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Dođite, iskusite nešto neobično i novo i podržite našeg mladog umjetnika

  Audioperformans “OSscape” Marka Jovića (15.11.) NAJAVA

  U petak, 15. studenog 2019. s početkom u 20 sati, u prostoru Bastiona (Trg Vatroslava Lisinskog bb, Osijek), održat će se izvedba Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Hrvatska pošta pušta markicu u optjecaj na 1600. obljetnicu njegove smrti

  Sveti Jeronim sa slike autora Jacopa Tintoretta motiv na novoj poštanskoj markici

  Kvizovi će se sastojati od 20 pitanja s 3 ponuđena odgovora od kojih je jedan točan, a pitanja sastavljaju knjižničari

  Svakog posljednjeg petka u mjesecu Gisko organizira književne kvizove

  Ne rade sve jednako, ali donosimo sve informacije kako i kada ih posjetiti

  Od danas u Gisku ponovno otvorene čitaonice